11.05.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Pomurke do naslova, Ajdovke končale sezono

Po 18. krogu je jasno, da je ekipa ŽNK Teleing Pomurja Beltinci še četrtič zapored državni prvak, konec sezone pa je za novinke iz Ajdovščine. V ligi za prvakinje bodo poleg Pomurk igrale še Velenjčanke, Radomeljčanke in Mariborčanke, v ligi za obstanek pa bodo Velesovo, Ankaran Hrvatini, Jevnica in Preša Slovenj Gradec. Tekmovanje se nadaljuje 17.5.

SŽNL, 18. krog, 10.5.
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 2:1 (0:1)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Teleing Pomurje 0:14 (0:5)
Velesovo – ŽNK Rudar Škale 0:10 (0:4)
ŽNK Ankaran Hrvatini – Ajdovščina 9:0 (6:0)

Lista strelk po 18. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 49
2. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 40
3. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 28
4. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
5. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 22
6. Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 19
7. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 17

ŽNK Ankaran Hrvatini – Ajdovščina 9:0 (6:0)

Primorski derbi je vnovič pripadel ekipi Ankaran Hrvatini, ki je z 9:0 premagala novinke v tekmovanju. Za šesto zmago varovank trenerja Mihe Gaberca je Petra Pasar dosegla tri gole. Ajdovke so s tem porazom sklenile tekmovanje, Ankaran pa bo igral v ligi za obstanek.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Punce so odigrale borbeno in skoncentrirano. Dosegli smo tisto, kar smo si zadali. V nadaljevanju nas čakajo tri dobre tekme, s katerimi hočemo potrditi nas napredek. Proti Ajdovščini smo imeli veliko premoč, zato tudi tak rezultat. Ekipi Ajdovščine želim, da nadaljujejo naprej in da ne vržejo puške v koruzo.«

Marko Lulik, trener ŽNK Ajdovščina:
»Prve naše sezone je konec. Neglede na rezultate si dekleta zaslužijo veliko pohvalo, saj so kljub veliki razliki pokazale veliko vztrajnosti in požrtvovalnosti. Prav tako pa je opazen velik napredek v primerjavi z začetkom sezone. V novo sezono bomo šli s pomočjo mlajših deklet, ki prihajajo v člansko ekipi. Želimo pa bolj konkurirati nekaterim ekipam in izboljšati rezultate.«

Velesovo – ŽNK Rudar Škale 0:10 (0:4)

Velenjčanke so dosegle novo visoko zmago, trener Dušan Uršnik pa je bil precej bolj zadovoljen z drugim polčasom. Do 26. minute so gostje iskale pot do domačega gola, na polčas pa so odšle s prednostjo 0:4. V drugem delu so v 25 minutah zabile še šest zadetkov in slavile. Po dva gola so dosegle Loti Lukek, Lara Prašnikar in Tina Marolt.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Slovenj Gradec:
»Bolj kot končni rezultat nas je zanimal tehnično – taktičen pristop. Preizkusili smo nekaj novosti, popolno ni šlo, saj se nam je poznala odsotnost dvojca Murič – Jevtič. Prvi polčas ni bil dober, v drugem so igralke upoštevale navodila in odigrala precej boljše.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Tudi taka tekma se zgodi. Gostje so slavile povsem zasluženo.«

ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Teleing Pomurje 0:14 (0:5)

Pomurke, vodi jih nekdanji nogometaš Bojan Jančar, so suvereno potrdile naslov državnih prvakinj. Na Koroškem so do vrha napolnile mrežo zdesetkanih domačink. S petimi goli se je izkazala Tjaša Tibaut, štiri je dodala Monika Conjar.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci:
»Pričakovali smo močnejši odpor Slovenj Gradca. Zdaj so naše misli pri finalu pokala, začenjajo pa se tudi priprave na vnovično igranje v ligi prvakinj.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor 2:1 (0:1)

Šele v drugem polčasu so domačinke, bile so favoritinje, strle odpor žilavih Mariborčank. Povedle so vijolice, v 18. minuti je bila za 0:1 uspešna Karmen Ulbin. V 46. minuti je domačo ofenzivo napovedala Barbara Kralj, ki je izenačila na 1:1. V 75. minuti je za tri domače točke zadela Ana Černelič.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Odigrali smo bled, anemičen 1.polčas kontra dogovoru pred tekmo. Preveč smo se pomaknili pred naš kazenski prostor. Našo boječo igro so gost. igralke kaznovale v 18 min. srečanja. Po izvedbi kota in zmedi v kazenskem prostoru zbrano in odločno zabija Karmen Ulbin. Gost. igralke so dobro stale v polju in skozi celotno srečanje igrale zbrano in organizirano. Drugi polčas smo začeli odločneje in iz takorekoč 1. napada po lepem zaključku Barbare Kralj poravnali rezultat. Igra se je prevesila na gost. polovico igrišča, pripravili smo si še nekaj lepih priložnosti Odrešitev je prišla v 75. min. igre, ko po lepem prodoru M. Boh in podaji na drugo vratnico prisebno pošilja žogo v vrata mlada Ana Černelič, kar je tudi končni izid tega srečanja.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Glede na to, da smo v Radomlje prišli z 11 igralkami in da smo ob tem pogrešali vsaj 7 igralk prve postave, smo odigrali zelo dobro tekmo. Za kaj več nam je zmanjkalo svežine v zahtevnih pogojih (visoke temperature) za igro. Domačinke so izkoristile nase težave in na koncu zasluženo zmagale.«

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA