22.09.2024 | Futsal AA
Boljši od Estonije, sledi Črna gora

Slovenska moška članska reprezentanca se je zbrala in v Poreču odigrala uvodno tekmo pripravljalnega turnirja. Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.

To je prva reprezentančna akcija v novi sezoni, reprezentanca je zadnjič igrala tekmo aprila letos proti Portugalski. Selektor Horvat je to pot zbral ekipo z mislijo in željo po optimalni pripravi reprezentance za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.

Slovenija AA:
Matej Fideršek (FK Dobovec), Denis Knežević (FK Dobovec), Marko Peček (FK Dobovec), Tilen Rajter (FK Dobovec), Teo Turk (HMNK Rijeka), Max Vesel (HMNK Rijeka), Žiga Čeh (HMNK Rijeka), Jeremy Bukovec (Kelme Osijek), Nejc Hozjan (Kelme Osijek), Igor Osredkar (MNK Bubamara BiH), Luka Čoop (MNK Futsal Dinamo HRV), Klemen Duščak (MNK Novo Vrijeme Makarska HRV), Uroš Đurić (MNK Olmissum Omiš HRV), Nejc Berzelak (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko).

Tekme na turnirju v Poreču:

22.9.
Slovenija – Estonija 2:0
(1:0)
1:0 Turk (10.), 2:0 Čop (37.)

23.9.
Slovenija – Črna gora (16.00)

24.9.
Slovenija – Latvija (16.00)

25.9.
Slovenija – Turčija (18.15)

Ni lahkih tekem

„Led smo prebili s prvo tekmo, po dolgem času smo se videli. Važno je, da smo prišli v ta ritem tekem. Veliko fantov je še v procesu treninga, nimajo še tekem, to se čuti. Fantje so zelo korektno oddelali tekmo, zmagali smo. Pomembno je, da nismo prejeli zadetka. Vemo pa, da so v Evropi vse tekme težke. Tudi nižjerangirane ekipe imajo svojo kvaliteto, so čvrsti. Zadovoljen sem s predstavo naše ekipe,“ je po prvi tekmi turnirja povedal selektor Tomislav Horvat.

Slovenija je imela več žogo v svoji posesti, napadala, gradila, dosegla pa je dva gola, za nameček pa ga ni dobila. Je pa bila to sploh prva medsebojna tekma reprezentanc.

Naša ekipa je zelo agresivno in visoko pokrivala Estonijo in bila za to nagrajena v 10. minuti. Četvorka Matej Fideršek, Teo Turk, Igor Osredkar, Luka Čop je ukradla žogo pred golom Estonije, akcijo pa je zaključil Teo Turk, ki je zabil za 1:0. V 37. minuti je bila terenska premoč Slovenije kronana z 2. golom: po podaji iz avta je od daleč meril Žan Janež, njegov strel po tleh pa je pred golom v mrežo Estonije preusmeril Luka Čop za končnih 2:0.  

Tekst: D.P.
Foto: Futsal Week

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA