Brez zmagovalca v Celju

Nogometaši Celja so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov igrali neodločeno 1:1 (1:1) s Slovanom Bratislavo. Povratna tekma bo 30. julija na Slovaškem.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA LIGE PRVAKOV

CELJE - SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (1:1)

Stadion z'Dežele, gledalcev 4382, sodniki: England, Mainwaring, Greenhalgh (vsi Anglija).
Strelca: 1:0 Bobičanec (7.), 1:1 Strelec (11.).
Celje: Štubljar, Vuklišević, Matko (od 68. Aarons), Bobičanec, Karničnik, Pišek (od 85. Edmilson), Krefl, Kučys (od 85. Brnić), Menalo (od 68. Popović), Svetlin (od 40. Kvesić).
Slovan Bratislava: Takač, Kashia, Wimmer, Weiss (od 88. Marcelli), Bajrić, Strelec (od 71. Pauschek), Mak (od 80. Barsegjan), Zuberu, Blackman, Kucka, Savidis.
Rumeni kartoni: Kučys, Karničnik; Takač, Weiss, Bajrić.
Rdeč karton: Savidis (30.).

Prva polovica celjskega dvoboja s starimi znanci slovenskega nogometa - pri Slovanu je danes igral tudi Kenan Bajrić, klub pa je v prejšnji sezoni že meril moči v konferenčni ligi z Olimpijo - se je končala brez zmagovalca.

Nadaljevanje bo sledilo v Bratislavi 30. julija, ob skupni zmagi bi Celjani kvalifikacije nadaljevali proti zmagovalcu para Apoel - Petrocub, ob neuspehu pa se bodo preselili v UEFA Evropsko ligo in čakali na razplet dvoboja Shamrock Rovers - Sparta Praga.

Celjani so sanjsko začeli dvoboj. Že prvo pravo priložnost so spremenili v zadetek, po prekršku vratarja Dominika Takača, ki je posredoval zunaj kazenskega prostora in zadel Armandasa Kučysa, so dobili prosti strel s kakšnih 18 metrov. Zelo natančno ga je izvedel Luka Bobičanec in žogo poslal tik ob vratnici v mrežo slovaške ekipe.

Celjani so si hitro priigrali še dve priložnosti, a so Slovaki prodora Aljoše Matka in Kučysa ustavili. Potem pa so tudi sami hitro odgovorili z akcijo za izenačenje, ko domači niso znali ustaviti tekmecev v kazenskem prostoru, iz bližine pa je nato Lovra Štubljarja matiral David Strelec in razveselil večjo skupino navijačev gostujoče ekipe.

Hitro izenačenje je ohladilo domačo zasedbo, ki je v naslednjih minutah prepustila pobudo gostom, a ti niso bili posebej nevarni. Za Celjane je spet poskusil Aljaž Krefl s strelom z 20 metrov, a precej mimo vrat.

Po tretjini tekme pa so gostje ostali le z desetimi. Kiriakos Savidis je sprva dobil rumeni karton za prekršek na Tamarjem Svetlinom, po posredovanju Vara pa je sodnik Darren England odločitev spremenil in mu pokazal rdečega.

Z igralcem več so Celjani stopnjevali pritisk in imeli premoč. V 40. minuti so tudi zadeli, po strelu Piška z roba kazenskega prostora je odbitek iz bližine pod prečko pospravil David Zec, a gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

Že v sodnikovem dodatku je Mario Kvesić, ki je nekaj minut pred tem zamenjal Svetlina, nevarno vtekel v kazenski prostor, vratar Takač pa je bil spretnejši.

Tudi začetek drugega dela je pripadel domačim. A poskusi Kvesića, Krefla in Matka so ostali brez nevarnega zaključnega strela.

Bolj nevaren je bil Luka Menalo v 60. minuti, vendar je bil ob hitrem prodoru korak prepočasen za vratarja Takača.

Celjani so nadaljevali prevlado, igra se je večinoma odvijala pred golom Slovana, a je manjkala nevarna zaključna akcija ali strel.

Do tega so nato prišli v 72. minuti, toda znova so sodniki po akciji, v kateri je Pišek z roba kazenskega prostora zadel ob vratnici, dosodili prepovedan položaj Krefla.

Zelo blizu gola pa je bil nato Kučys v 85. minuti, ko je udaril s treh metrov, a je vratar Slovana žogo z nogo še odbil, zelo podobno akcijo s strelom s sedmih metrov je nato v 87. uprizoril še rezervist Edmilson, spet pa je bil zmagovalec dvoboja Takač.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po estonskem proti slovaškemu prvaku
    Nogometaši Celja so v prvem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov uspešno opravili z estonsko Floro, drugi evropski izziv pa bo precej zahtevnejši. Slovenski prvak se bo v sredo na domači zelenici udaril s Slovanom iz Bratislave.
  • 21.07.2024 | Prva liga Telemach
    Preobrat prvakov za zmago proti Bravu
    Nogometaši Celja so v tekmi 1. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (0:1).
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Celje in Bravo sta sezono odprla z evropskim napredovanjem, v nedeljo pa bodo Celjani in Ljubljančani zaprli uvodni krog prvenstva. Grofje branijo naslov državnih prvakov, Šiškarji napadajo ponovitev najuspešnejše sezone v zgodovini kluba.
  • 16.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje preskočilo prvo stopničko
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov doma premagali Floro iz Talina z 2:1 (0:1). Slovenski prvak je že prvo tekmo v Estoniji dobil s 5:0 in se uvrstil v 2. kvalifikacijski krog.
  • 16.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani želijo napredovanje potrditi z novo zmago
    Grofje so v Talinu slavili zmago s petimi zadetki, v taboru slovenskih prvakov pa poudarjajo, da želijo napredovanje v drugi krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov potrditi še z eno zmago.
  • 11.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pišek oblekel dres državnih prvakov
    Državni prvaki so močnejši za Jošta Piška. Dvaindvajsetletni vezist se od Domžal poslavlja v zameno za odškodnino, s Celjem pa je podpisal dogovor do konca sezone 2027/28.
  • 11.07.2024 | Prva liga Telemach
    Milić odslej v domžalskem dresu
    Del selitve Jošta Piška iz Domžal v Celje je tudi prestop 20-letnega Nina Milića v rumeno družino. Bočni branilec je z Domžalčani sklenil triletno pogodbo.
  • 09.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani evropsko sezono pričenjajo v Estoniji
    Državni prvaki Celjani bodo kot prvi od slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih odprli sezono 2024/25. Grofje bodo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov gostovali v Estoniji.
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili generalko pred prvo evropsko preizkušnjo
    Nogometaši Celja so na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone premagali romunsko Glorio, Bravo pa je v Kranjski Gori remiziral z MTK-jem. Radomljani so na avstrijskem Koroškem tesno izgubili z Wolfsbergerjem, Lendavčani so klonili v dvoboju z Zaglebiom, Koprčani pa so premagali Dekane.

DELI NA