Celjani še naprej brez točke

Celje - Rudar Velenje 0:1 (0:0)


* Arena Petrol, gledalcev 750, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelec: 0:1 Eterović (55.).
* Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec, Jugović, Zajc, Kolman, Žagar Knez (od 60. Srdić), Žurej, Bajde (od 66. Jovanović).
* Rudar Velenje: Rozman, Jahić (od 78. Dedić), Kašnik, Knezović, Jeseničnik, Radujko, Rotman, Bratanović (od 86. Rošer), Črnčič, Firer, Eterović (od 74. Klinar).
* Rumeni kartoni: Črnčič, Jahić, Bratanović, Radujko; Jugović, Žitko.
* Rdeč karton: /.

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke v državnem prvenstvu in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Že v četrti minuti je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko za prekršek nad gostujočim vezistom Daliborjem Radujkom, žogo pa si je nastavil Eterović, a mu je veselje preprečil Matic Kotnik z lepo obrambo. Celjani so prevzeli pobudo, dve minuti kasneje je na drugi strani zapretil Tadej Žagar Knez, a se rezultat ni spremenil. Velenjčani so prišli do naslednje priložnosti v 20. minuti, ko je sprožil Senad Jahić, vendar premalo natančno. Tri minute kasneje je le za malo cilj zgrešil mladi domači nogometaš Miha Zajc, v 27. minuti pa je bil nevaren nekdanji član Celja Ivan Firer. Zaključek prvega polčasa je pripadel Celjanom, še najbolj nevaren je bil strel Mihe Korošca v 43. minuti, obe moštvi pa sta na odmor odšli z izidom z začetka tekme.

Prvih deset minut drugega polčasa je minilo brez priložnosti, že prvo pravo pa so unovčili gosti. Eterović je v 55. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Gosti so bili po zadetku še dvakrat nevarni. Firer je do strela prišel v 61. in 64. minuti, obakrat je bil premalo natančen. Prvi celjski strel v drugem delu je sprožil rezervist Alexander Srdić, a je meril previsoko. Domači so skušali priti do izenačenja, a so Velenjčani odbili prav vse napade in poizkuse.

Celjane v sredo na domačem igrišču čaka zaostala tekma 1. kroga, ob 20.00 se bodo pomerili z Domžalami. V soboto, 3. avgusta, se bodo podali na gostovanje v Koper, Velenjčane pa prav tako v soboto čaka obračun s Triglavom.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 25.07.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Rudar Velenje

DELI NA