10.05.2024 | 1. SFL
Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL

V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

Za 3. mesto 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
THE Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid (20.00)

2. tekma, 17.5.
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.00)

Jelič in Sovdat

Oba udeleženca malega finala sta letošnji najbolj prijetni presenečenji sezone. Morda THE Nutrition Extrem za odtenek bolj, ker je celo sezono igral na visoki ravni, piko na i pa postavil s prebojem v sploh prvi članski polfinale v klubski zgodovini. V drugem delu navdušuje tudi Oplast, ki je prišel v polfinale prvič po sedmih letih. Skupni imenovalec delovanja obeh klubov pa je tudi novi val naših futsal trenerjev: v Sodražici je močan pečat pustil Nik Jelič, v Kobaridu Jaka Sovdat.

4. tekma

Ekipi sta se letos v 1. SFL pomerili trikrat – po eno tekmo so dobili oboji (s 3:0 Oplast in s 3:2 THE Nutrition Extrem), ena tekma se je končala z remijem (3:3).

Dovolj moči

„Takoj ko smo izpadli iz polfinala, smo začeli razmišljati o naslednjem nasprotniku. Vsi vemo, kje smo izgubili polfinale, ampak za analize in kakšno debato o tem, bo dovolj časa po koncu sezone,“ pred tekmo za 3. mesto razmišlja trener Oplasta Jaka Sovdat, ki mu asistira Primož Zorč. „Pripravili smo se na THE Nutrition Extrem. Mislim, da je igralcem ostalo dovolj moči za borbo za 3. mesto. Želimo si ga in naredili bomo vse, da osvojimo medaljo,“ je jasen Sovdat, ki je konsolidiral Oplast in postavil močne temelje, tudi ali predvsem za novo sezono.

Igra po globini

„Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Vemo tudi to, kaj ta tekma pomeni za naš klub,“ pa začne trener Nik Jelič, ki je sinoči z ekipo opravil še trening, a tudi tokrat v zelo okrnjeni postavi. „To bo naša zadnja domača tekma v tej „fajn“ sezoni,“ ocenjuje Jelič, ki je prepričan, da je ekipi ostalo še nekaj moči, da postavi piko na i tej sezoni. „Pozorno sem si pogledal polfinale Oplasta in Dobovca, kjer se je Oplast izkazal. Predvsem sem bil pozoren na njihovo igro po globini in potem tudi strele od daleč,“ opozarja Jelič.

Tekst: D.P.
Foto: THE Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

  • 02.06.2024 | 1. SFL
    Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
    „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Upali, da dobijo pokal z enico
    „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
    „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
    Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec sedmič ali Siliko prvič
    V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
    „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
    „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.
  • 28.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec izenačil, o prvaku odloča 5. tekma
    Igralci Dobovca so izenačili finalno serijo državnega prvenstva v futsalu na 2:2. Na Vrhniki so premagali Siliko s 3:1 in tako odločitev o prvaku preložili na odločilno peto tekmo, ki bo v petek v Rogaški Slatini.
  • 28.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec na Vrhniko po izenačenje v finalu
    Danes se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Na Vrhniki se bosta domači Siliko in FK Dobovec pomerila na 4. tekmi finala. Siliko vodi 2:1 v zmagah in je eno zmago oddaljen od naslova državnega prvaka.
  • 27.05.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki v torek tekma, kot je še ni bilo
    „V soboto je bilo nekaj analize, sicer pa smo v nedeljo trenirali. Igralce sem opozoril na malenkosti in nekaj situacij, okoli katerih smo se domenili, kako odigrati,“ Mile Simeunovič, trener Silika, opiše priprave na jutrišnjo 4. tekmo finala 1. SFL. Siliko Vrhnika vodi 2:1 v zmagah, z morebitnim jutrišnjim uspehom bi prišel do 1. naslova državnega prvaka

DELI NA