06.10.2024 | Prva liga Telemach
Edmilson odločil štajerski derbi

Maribor - Celje 1:2 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: 1:0 Krajnc (3.), 1:1 Kučys (61.), 1:2 Edmilson (90.+2).
* Maribor: Jug, Sirvys, Vidmar, Krajnc, Milec, J. Repas, Ž. Repas, Grlić (od 62. Borys), Iličić (od 75. M'Bondo), Komaromi (od 67. Sikošek), Mbina (od 67. Beugre).
* Celje: Rozman, Nieto (od 84. Edmilson), Zec, Vuklišević, Nemanič (od 71. Bralić), Inigo Alvarez, Svetlin (od 55. Kouter), Lhernault (od 46. Brnić), Kvesić (od 84. Matko), Sešlar, Kucys.
* Rumeni kartoni: Sirvys, J. Repas, Ž. Repas, Sikošek; Zec, Edmilson.
* Rdeč karton: J. Repas (60.).

Nogometaši Celja so še drugič v sezoni ugnali Maribor. Čeprav začetek in celotni prvi polčas ni potekal po njihovih željah, saj so že v tretji minuti prejeli zadetek, v prvih 15 minutah pa bi lahko dobili še kakšnega, so v drugem prišli do preobrata. Veliko zaslug za to ima izključitev domačega igralca zvezne vrste Jana Repasa. Celjani so, potem ko so v 60. minuti dobili številčno premoč, povsem zagospodarili na igrišču, nizali priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli v polno. Prvič takoj po izključitvi Repasa, drugič pa v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Mariborčani so tekmo začeli z jurišem, ki se jim je tudi hitro obrestoval. Po kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Luka Kranjc, vratar Matjaž Rozman ni najbolje posredoval, tako da so se domači veselili vodstva. V nadaljevanju so imeli še nekaj priložnosti, Rozman je gol reševal po strelih Josipa Iličića in Györgyja Komaromija, oba sta streljala z desne strani kazenskega prostora.

A Celjani so vendarle znali zaustaviti pritisk tekmecev in tudi sami postajali vse nevarnejši. V 16. minuti je Damjan Vuklišević, nekdanji igralec Maribora, zadel zunanji del mreže, s streli sta do odmora poskušala Armandas Kucys in Tamar Svetlin, domači vratar Ažbe Jug se ni pustil presenetiti.

V 60. minuti se je zgodil odločilen trenutek tekme. Jan Repas si je prislužil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico, Celjani pa so z igralcev več uspešno zaključili že prvo akcijo. Ivan Brnić je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil dovolj spreten Kucys, brez oklevanja je žogo poslal za hrbet Juga.

Po izenačenju so se domači povsem povlekli v obrambo, gledalci so videli pravo obleganje njihovih vrat. Priložnosti so se vrstile, zapravili so jih Nino Kouter, Eguaras Alvarez, po njegovem strelu je Jug odbil žogo v vratnico, Juan Nieto, Brnić in Kučys.

Ko so domači navijači vendarle začeli razmišljati, da bo obramba njihove ekipe vendarle zdržala, pa je prišlo do odločitve. Aljoša Matko se je dobro znašel v kazenskem prostoru, vendar je žogo po njegovem strelu Jug odbil, a le do Edmilsona, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Celje bo po reprezentančnem premoru v naslednjem krogu gostilo Muro, Maribor bo gostoval v Ljubljani pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Nedeljsko popoldne bo zaznamoval štajerski derbi. Pred tedni so slavili Celjani, kako se bo končalo tokrat?

DELI NA