21.07.2023 | Prva liga Telemach
Fantasy Prva liga tudi v sezoni 2023/24

Nogometni navdušenci boste Prvo ligo Telemach tudi letos bolj podrobno spremljali zaradi priljubljene simulacije Fantasy PLT, kjer se lahko potegujete za bogate nagrade. V prejšnji sezoni je generalni sponzor lige Telemach podelil veliko LG televizijo, Xiaomijevo tablico in Xiaomijeve pametne ure, turistična agencija Palma pa je omogočila potovanje v Pariz in ogled tekme francoskega velikana PSG-ja. Tudi tokrat se boste lahko potegovali za zelo privlačne nagrade, ki jih bomo razkrili kmalu!

Angleška Premier liga ima nedvomno najbolj prepoznavno in priljubljeno verzijo Fantasyja, prav tako jo imajo preostale najmočnejše evropske lige kot so španska La Liga, italijanska Serie A, francoska Ligue 1 in UEFA z Ligo prvakov. Tudi v Sloveniji že vrsto let uspešno deluje slovenska različica Fantasy PLT, ki jo skupaj ustvarjata Ekipa SN in Nogometna zveza Slovenije, ob podpori generalnega sponzorja tekmovanja Telemach ter turistične agencije Palma, ki bosta znova lepo poskrbela nove nagrajence.

Pravila igre so zelo enostavna. Gre za strateško nogometno igro, v kateri tekmujete s prijatelji, sodelavci, številnimi znanimi imeni slovenskega športa in estrade, oziroma kar proti celotni Sloveniji. V prejšnji sezoni so med udeleženci svoje mesto našli nekdanji slovenski nogometni reprezentanti, kot so Boštjan Cesar, Miran Pavlin in Tonči Žlogar ter sedanji reprezentanti, med njimi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič, Andraž Šporar in Petar Stojanović. Sodelovali so tudi znani radijski voditelji Denis Avdić, Miha Deželak in Jana Morelj ter športniki iz drugih panog, med njimi košarkar Gregor Glas, atlet Žan Rudolf, smučar Klemen Kosi ter nekdanja smučarja Aleš Gorza in Peter Pen.

Igra deluje zelo preprosto. Pred začetkom sezone se prijavite in ustvarite svojo ekipo, ob tem pa na voljo prejmete 100 enot, s katerimi lahko kupite petnajst nogometašev iz slovenskih prvoligaških klubov. Na začetku sezone postavite enajsterico ter ji dodate še štiri rezervne igralce. Moštvo sestavljata dva vratarja, pet branilcev, pet vezistov in trije napadalci. Seveda so cene igralcev različne. Igralec Maribora Ivan Brnić je denimo dražji kot vezisti Rogaške ali Aluminija, saj se pričakuje, da bo njegova igra v vrstah večkratnega slovenskega prvaka uporabniku prinesla več točk. Točke se zbirajo glede na nastope slovenskih prvoligaških igralcev na nogometnih tekmah.

Čeprav je igra virtualna, temelji na realnih predstavah igralcev na igriščih slovenske Prve lige Telemach. Točke se dodeljujejo na podlagi doseženih zadetkov in asistenc, branilci in vratarji pa točke prejemajo tudi za ohranitev "čiste mreže" oziroma za odigrane tekme brez prejetega gola. Branilci in vratarji bodo točke izgubljali ob večjemu številu prejetih golov, prav tako pa igralci izgubijo točke ob prejemu rumenih ali rdečih kartonov ter v primeru zgrešenih enajstmetrovk.

Skupaj z drugimi udeleženci si prizadevate za čim večje število točk, ki temeljijo na dejanskih uspehih nogometašev v resničnem svetu. Če izberete igralca za kapetana ekipe (ali namestnika kapetana, če kapetan ne igra), bodo njegove osvojene točke podvojene. Če z določenim igralcem niste zadovoljni, ga lahko zamenjate. V celotni sezoni imate na voljo dve priložnosti za zamenjavo celotne ekipe.

Če se želite pridružiti zabavi, se registrirajte na spletni strani https://fantasy.ekipasn.svet24.si/, sestavite svojo ekipo, povabite prijatelje in tekmujejte. Tiste najbolj uspešne ob koncu sezone čakajo prelepe nagrade, v vsakem primeru pa vam je zagotovljena nepozabna zabava.

 

 

 

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2024 | Prva liga Telemach
    Zulić zaostril konkurenco v zadnji vrsti Mure
    Anel Zulić se vrača v Prvo ligo Telemach. Nekdanji branilec Radomlje bo do konca aktualne sezone kot posojeni član danskega Viborga branil barve Mure.
  • 20.08.2024 | Prva liga Telemach
    Enajsterica 5. kroga Prve lige Telemach
    Enajsterica kroga Prve lige Telemach je sestavljena po izboru obiskovalcev portala in uredništva Prvaliga.si. V najboljši enajsterici so lahko največ štirje nogometaši posameznega kluba.
  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani so se poslovili od Ankraha in Nkade
    Po Ahmedu Ankrahu, ki se je pridružil latvijski Rigi, se je od Bonifike poslovil še Timothe Nkada. Napadalec Kopra se vrača v domovino, postal je član francoskega drugoligaša Rodeza.
  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Po Vučkiću za Domžale še Lazarević
    Po Harisu Vučkiću se je v domačo jato vrnil še 34-letni  Dejan Lazarević. Nekdanji reprezentant Slovenije je z Domžalami sklenil pogodbo do konca aktualne sezone.
  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 17.08.2024 | Prva liga Telemach
    Koper v drugem polčasu do zanesljive zmage
    Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 s 3:0 (0:0).
  • 17.08.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo slavil na Fazaneriji
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 2:3 (1:3).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje do druge zaporedne zmage
    Nogometaši ajdovskega Primorja so v petem krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Nedeljski obračun Olimpije in Celja bo vrhunec petega kroga Prve lige Telemach. Kdo bo boljši v spopadu aktualnih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih?

DELI NA