20.04.2018 | 2. SNL
Ilirija po novo presenečenje, Nafta želi zadržati drugo mesto

Lendavčani so se, potem ko so v sobotnem obračunu z Radomljami prvič klonili tudi na domačem igrišču, v zaostali tekmi 21. kroga 2. SNL veselili visoke zmage in skočili pred Dravo. Modri bodo skušali na drugem mestu ostati tudi po gostovanju v prestolnici, poudarja Florijan Raduha, a Mustafa Nukić sporoča, da bodo tudi nogometaši Ilirije krenili po novo zmago.

Domača obramba bo morala paziti na vročega Marka Roginića, ki je v petih tekmah zabil kar osem zadetkov in s skupno 14 goli na vrhu ligaške lestvice ujel Luko Bobičanca. Tudi Ilirija ima v svojih vrstah v zadnjih tednih razpoloženega napadalca. Mustafa Nukić je v štirih nastopih dosegel pet zadetkov, v minulem krogu je z golom v 84. minuti dokončal ljubljanski preobrat v Rogaški Slatini. Ljubljančan sporoča, da bo s soigralci po zmago krenil tudi v soboto: »Tako kot vselej, se bomo skušali predstaviti z najboljšo igro. Vidimo, da presenečenj ne manjka, vsaka ekipa lahko premaga vsakega nasprotnika. Videli bomo, kaj bo ponudilo igrišče, a želimo si treh točk.«

Sedemindvajsetletni napadalec, ki je v prvoligaški konkurenci branil barve Celja, Triglava in Kopra, je bil osrednji junak Ilirije tudi na tekmi z Dravo, ki so jo Ljubljančani ugnali z izidom 0:4. Nukić je z goloma v drugem polčasu potrdil odmevno zmago zeleno-belih, ki navdih za dvoboj z Nafto iščejo tudi v dvoboju na Ptuju. »Zmaga v dvoboju z Dravo je zagotovo pozitivno vplivala na celotno ekipo. Vzdušje v garderobi je po zadnjih zmagah odlično in tudi zato z veseljem čakamo na tekmo proti Nafti,« poudarja otrok viške Svobode, ki se želi, da biti tudi v soboto nadaljeval strelski niz: »Odgovornost čutim do celotnega moštva. Spomladi je steklo tudi meni, nisem bil zadovoljen z jesenskim delom prvenstva, zato sem vesel zase in za celotno ekipo.«

Ilirija se je s štirimi pomladanskimi zmagami oddaljila od nevarne cone, ljubljanski strateg Stanko Božičevič kljub vsemu še ne spi povsem mirno, saj zmagujejo tudi zasledovalci. Petnajsti Fužinar zaostaja osem točk, zato se tudi Nukić zaveda, da bo potrebno v zaključku prvenstva vknjižiti še kakšno zmago: »Menim, da bo tudi pri dnu lestvice napeto vse do konca sezone. Nič še ni odločeno, saj zmagujejo tudi klubi, ki so na lestvici za nami. Osnovni cilj je, da si čimprej zagotovimo obstanek in se čim bolje pripravimo na naslednjo sezono, ko pa želimo biti višje kot letos.«

Ob trdni obrambi Nafte bo zadnja ovira za prvega strelca ljubljanskega moštva lendavski vratar Florijan Raduha. Enaindvajsetletni čuvaj mreže je v 2. SNL debitiral v šestem krogu, ko so se modri v Kranju veselili prve gostujoče zmage, mesto prvega vratarja pa mu je pripadlo prav po tekmi z Ilirijo. Jurica Valentić si je v 57. minuti privoščil izlet iz gola, a šel v prazno, kar je izkoristil Erwin Tiganj in zatresel lendavsko mrežo, a so se gostitelji z enajstmetrovko Novinića dokopali do točke. V Ljubljani si želijo treh: »Tako kot vsakič, bomo tudi v Ljubljani dale vse od sebe. Želimo si treh točk, s katerimi želimo ohraniti položaj na lestvici in v končnici sezone napadati uvrstitev med prvoligaše. Najpomembnejše bodo nove točke.«

Nafta se je po prvem domačem porazu – v Lendavi so se veselili Radomljani – med tednom veselili rekordno visoke zmage, saj so v gol Zarice pospravili kar devet zadetkov, štirikrat je v polno meril že omenjeni Roginić. A mladi Raduha opozarja, da bo dvoboj z Ilirijo nova zgodba. »Nisem prepričan, če lahko iščemo vzporednice med tekmama z Zarico in Ilirjo. Res je, da je visoka zmaga utrdila samozavest, a nas v Ljubljani čaka novo dokazovanje. Lepo je, da smo zopet na drugem mestu. Poraz z Radomljami je malce bolel, zato nam je visoka zmaga dala dodatna krila, a ne bomo šli v oblake. Ostajamo trdno na tleh, v Ljubljani nas čaka nova zgodba, gremo tekmo po tekmo,« v slogu izkušenega nogometaša pravi Raduha.

Nafta ima z 19 prejetimi zadetki drugo najtrdnejšo obrambo, naš sogovornik je v 14 drugoligaških nastopih sedemkrat zaklenil svoja vrata, prejel pa osem golov. Kako pa vratar, ki je bil še v lanski sezoni, ko se je Nafta z Muro in Odranci borila za vrh 3. SNL vzhod, med vratnicama odranskega kluba nevaren tekmec Nafte, vidi predstave svojih soigralcev? Mislim, da smo v igri močno napredovali. V primerjavi z začetkom sezone so tudi v igri opazni cilji in zahteve trenerja, ki želi veliko discipline. Lahko povem, da sem zadovoljen z igro svojih soigralcev in upam, da bomo tako nadaljevali tudi v zaključku prvenstva,« sklene mladi vratar, ki sicer prihaja iz povsem nogometne družine. Najstarejši brat Borut je prav tako vratar, sedem let starejši Patrik pa je v preteklosti z lendavskim klubom igral tudi prvoligaški nogomet. Se bo v prihodnji sezoni na prvoligaških zelenicah dokazoval tudi najmlajši med trojico bratov?

Sobotni spopad Ilirije in Nafte se bo v Šiški pričel ob 14. uri, lahko pa ga boste spremljali tudi na prvem programu Sportkluba.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2023 | 2. SNL
    Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
    Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
  • 28.09.2017 | 2. SNL
    Ilirija napada domačo serijo Lendavčanov
    Ekipi Nafte in Ilirije bosta z večerno petkovo tekmo, ki si jo boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu, odprli deveti krog drugoligaškega prvenstva, ki se je zdaj že prevesilo v drugo četrtino tekmovanja.

DELI NA