28.09.2023 | 2. SNL
Kamere Sportkluba v Ljubljani in Velenju

Pred drugoligaši je 11. krog prvenstva, v prenosu Sportkluba si boste lahko ogledali tekmi iz Ljubljane in Velenja. Ilirija bo gostila vodilno Primorje, Rudar pa se bo pomeril s kranjskim Triglavom.

Petek, ob 15.30: ILIRIJA 1911 - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Matic Kordež
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Enajsti krog 2. SNL se bo pričel s tremi petkovimi tekmami, Primorje bo vodstvo branilo v prestolnici. Ajdovci se v Ljubljano odpravljajo po domačem remiju z Bistričani, ki so v prestolnici burje dvakrat povedli. Z izenačenjem v 84. minuti je točko rdeče-črnim priigral Žan Bešir, Primorci pa so z 21 točko sezone ostali pred Beltinčani. Še vedno neporažena zasedba trenerja Milana Anđelkovića se bo skušala v zmagovalne tirnice vrniti v obračunu z Ilirijo, ki se trenutno nahaja na mestih, ki ne zagotavljajo obstanka med drugoligaši. Ljubljančani so za zdaj edino zmago vknjižili v četrtem krogu, ko so z golom Jakoba Cukjatija premagali Dekane, nazadnje pa so se praznih rok vrnili s Koroške. Po štirih medsebojnih tekmah v 2. SNL je izplen povsem poravnan, dvakrat so se veselili Ajdovci, dvakrat pa Ljubljančani.

 

Petek, ob 15.30: GORICA - FUŽINAR RAVNE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Goričanom se je po uvodnih težavah odprlo, četa trenerja Mirana Srebrniča bo v petkovem obračunu s Fužinarjem napadala že sedmo zmago v nizu. Modro-beli so s to serijo najbolj vroča ekipa lige, dobro formo pa so pred dnevi potrdili z zmago v Kranju. Mreža Gorenjcev se je zatresla trikrat, pod dva zadetka se je podpisal nedavni povratnik Luka Vekić. Primorec ni edina pridobitev goriške ekipe, saj so štirikratni državni prvaki v tem tednu predstavili še Brazilca Kalanija Almeido. Počasi, a vztrajno se dvigujejo tudi Ravenčani, ki na zadnjih štirih tekmah ne poznajo poraza, po dveh remijih pa so premagali Bistrico in Ilirijo. Ko Korošci zmagujejo, ponavadi dosegajo veliko število zadetkov, a imajo tudi precej prepustno obrambo, ki bo v Novi Gorici na zahtevni preizkušnji. Goričani imajo za Beltinčani drugi najučinkovitejši napad lige.

 

Petek, ob 18.00: KRKA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Andraž Lipec (Krka)

V večernem petkovem terminu si bodo nasproti stali še Novomeščani in Beltinčani. Prekmurci so na šestih zaporednih tekmah osvojili kar 16 od možnih 18 točk, ob zgolj enem porazu - klonili so pri tedaj vodilnih Grosupeljčanih - pa dihajo za ovratnik vodilnih Ajdovcev. Beltinčani so v zgoščenem sporedu dvakrat slavili s 3:0, najprej v Dekanih, minuli konec tedna pa so na domačem igrišču trikrat zatresli še mrežo Dravinje. Pred moštvom Damjana Gajserja je zdaj nov izziv, ki je v preteklosti veljal za sila neugodnega, saj so “žuti” dobili zgolj eno od osmih medsebojnih tekem v 2. SNL. Je zdaj priložnost, da izboljšajo svoj izkupiček? Novomeščani se še iščejo, so pa zmagovalni post prekinili v prejšnjem krogu, ko so z goloma Josipa Krznarića in Tihomirja Maksimovića slavili v Sežani. Agron Šalja bo lahko v petek računal na povratnika na Portoval, Krki se je namreč v teh dneh pridružil Amir Dervišević.

 

Sobota, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - TABOR SEŽANA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Spored 11. kroga 2. SNL se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi tekmami. Bistričane čaka nov spopad s primorskim nasprotnikom, Štajerci se bodo po remiju v Ajdovščini soočali s sežanskim Taborom. Bistrica, ki jo je v prestolnici burje znova vodil Simon Dvoršak, je v dvoboju z vodilnim moštvom lige dvakrat vodila, vendar zadetka Jaše Martinčiča in Tomija Gobca nista bila dovolj za prestižno zmago. Bistričani so na svoj račun dodali 14. točko sezone, Sežanci pa po novem porazu niso izboljšali svojega konta. Kraševci ostajajo pri štirih točkah, ekipa trenerja Naceta Kosmača pa še čaka na prvo slavje. Rdeče-črni so morali nazadnje čestitati Novomeščanom.

 

Sobota, ob 15.30: RUDAR VELENJE - TRIGLAV ZDRAVJE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Žiga Dajčman (Rudar)
Neposredni prenos: Sportklub

Pred kamerami Sportkluba se bosta v sobotnem popoldnevu pomerili nogometaši Rudarja in Triglava. Dvoboj nekdanjih prvoligašev ima tudi v 2. SNL že precej dolgo tradicijo, tekmeca pa sta se nazadnje merila v minuli sezoni, ko so se obakrat veselili gostje. V sezono 2023/24 so bolje vstopili Kranjčani, ki imajo po devetih tekmah na svojem računu šest točk več kot Velenjčani, ki so nazadnje remizirali v Biljah. Gorenjci so po seriji štirih zmag nekoliko popustili, saj so na zadnjih treh tekmah osvojili dve točki, v prejšnjem krogu pa so na domači zelenici izgubili z Gorico. Kljub temu ostajajo na visokem petem mestu, a se je vodilna trojica že nekoliko oddaljila. Kakšna bo razlika po tekmah 11. kroga 2. SNL?

 

Sobota, ob 15.30: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Biljenci se v soboto odpravljajo na najdaljše gostovanje sezone, niz štirih tekem neporaženosti bodo skušali podaljšati v Lendavi. Svojo računico imajo tudi pri Nafti, modri so po štirih tekmah čakanja slavili četrto zmago sezone, minuli konec tedna pa so zaradi razmočenega igrišča ostali brez tekme v Grosupljem. Dvoboj z Brinjem bo odigran 11. oktobra. Misli so zdaj pri obračunu z Biljenci, ki na šestih gostovanjih v Lendavi še niso našli recepta za zmago. Štirikrat so se veselili Lendavčani, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca, tudi v minuli sezoni. Kako bo v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: JADRAN DEKANI - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Tilen Jurman (Dekani)

Grosupeljčani se po prostem tednu, ki je bil posledica razmočenega igrišča in preložene tekme z Nafto, odpravljajo v Istro, k Dekančanom. Bodo Dolenjci po treh zaporednih porazih prekinili negativno serijo? Moštvo Gorana Markovića je po odličnem odprtju sezone pokleknilo pred Triglavom, Biljami in Rudarjem, kako bo v dvoboju z Jadranom? Dekančani pridno nabirajo točke, ob treh zmagah pa so še trikrat remizirali, nazadnje v prejšnjem krogu, v primorskem spopadu s Tolminom. Ekipa stratega Alena Šćulca je v Tolminu dvakrat zaostajala, točko pa je osvojila po zadetki v 92. minuti, ko je v polno meril Nik Fortuna. Boginja Fortuna je bila tako ali drugače na strani Jadrana. Bo tudi v soboto?

 

Nedelja, ob 15.30: DRAVINJA - TKK TOLMIN
Sodnik: Dejan Bavrlić
Prepoved igranja: Dylan Maes (Tolmin)

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Slovenskih Konjicah, na Štajerskem pa se bosta pomerila letošnja novinca v 2. SNL. Dravinja gosti ekipo Tolmina, ki s točko zaostanka na lestvici sledi nedeljskim gostiteljem. Konjičani so doslej zbrali osem točk, v prejšnjem krogu pa so morali čestitati Beltinčanom, ki so za hrbet Domna Mrežarja pospravili tri žoge. Tolminci so v dvoboju z Dekani dočakali še prvi remi po vrnitvi med drugoligaše, a so bili v primorskem obračunu na pragu zmage. Kdo bo točkovni izplen obogatil na nedeljski tekmi?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | 2. SNL
    Krog domačih zmag
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Po osmih odigranih tekmah gostujoče ekipe še čakajo na prvo točko.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.
  • 18.09.2024 | 2. SNL
    Prenosa iz Beltincev in Kranja
    V 2. SNL je čas za sedmi krog prvenstva. Vodilni Tabor bo že v petkovem večeru gostoval pri Grosupeljčanih, pred kamerami Sportkluba pa se bodo v nedeljo pomerili Kranjčani in Bistričani. V prenosu na spletni strani NZS bo moč spremljati dvoboj Beltincev in Bilj.
  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.

DELI NA