22.09.2023 | 2. SNL
Kamere v Grosupljem in Kranju

Drugoligaški spored se v ostrem ritmu nadaljuje z desetim krogom. Vodilno Primorje bo v soboto gostilo Bistrico, Grosupeljčani pa se bodo po treh porazih v nedeljo pred kamerami Sportkluba pomerili z Nafto. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali spopad Kranjčanov in Goričanov.

Sobota, ob 16.00: FUŽINAR RAVNE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

V sredo in četrtek so bile odigrane tekme devetega kroga, drugoligaški spored pa se v ritmu prvoligašev nadaljuje že v soboto, ko bodo na sporedu tri tekme. Nogometaši Fužinarja bodo po zmagi v Slovenski Bistrici gostili ljubljansko Ilirijo, ki so jo na lestvici preskočili z zmago na Štajerskem. Korošci so v nasprotnikovo mrežo še drugič to sezono pospravili štiri zadetke, pred tedni so v četrtem krogu štiri zadetke dosegli že na tekmi z Rudarjem. Skrbi strelski učinek na preostalih tekmah, saj Ravenčani kar petkrat niso našli poti do nasprotnikovega gola. Še več težav z učinkovitostjo imajo pri Iliriji, ki je s štirimi doseženimi zadetki najskromnejša ekipa 2. SNL. Poletni odhod Mateja Poplatnika je očitno pustil posledice, Ljubljančani pa so med tednom v dvoboju z Gorico še petič streljali s praznimi naboji.

 

Sobota, ob 16.00: PRIMORJE EMUNDIA - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Ajdovci so s sredino zmago v Novem mestu potrdili obstanek na vrhu lestvice 2. SNL. Prvi polčas je sicer pripadel gostiteljem, rdeče-črni pa so po golih Žana Beširja in Maja Fogca preobrnili izid. V 74. minuti je izenačil Kristijan Blaževski, ko pa je že dišalo po izenačenju, pa je zmago Primorju priigral Dušan Ignjatović, ki je v 91. minuti zaključil protinapad Primorcev. Naslednji tekmec sinov burje bodo Bistričani, ki se v nove izzive podajajo s povratnikom na trenerski stolček. Štajerci so na štirih tekmah brez trenerja Gorana Stankovića vknjižili tri poraze, vodstvo kluba pa je po porazu s Fužinarjem za trenerja imenovalo starega znanca. V Slovensko Bistrico se je vrnil Simon Dvoršak, ki je od začetka leta vodil Dravo, rdeče pa je v sezoni 2021/22 popeljal do preboja v 2. SNL.

 

Sobota, ob 16.00: TABOR SEŽANA - KRKA
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Adis Hodžić (Krka)

Na Krasu se bosta v dvoboju začelja lestvice pomerili ekipi, ki skušata prekiniti zmagovalni post. Tabor po izpadu iz Prve lige Telemach še ni slavil drugoligaškega kompleta točk, Krka pa je pri eni zmagi. Sežanci so se med tednom praznih rok vrnili iz Lendave, saj so nogometaši Nafte obračun odločili s tremi zadetki v prvem polčasu. Kraševci tako ostajajo pri štirih remijih, Dolenjci pa imajo na svojem računu točko več. V devetem krogu se je Novomeščanom nasmihal remi z vodilnim Primorjem, a zasedba Agrona Šalje z igralcem manj v končnici tekme ni uspela zadržati rezultata. Kako bo v Sežani?

 

Nedelja, ob 15.00: BRINJE GROSUPLJE - NAFTA 1903
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Grosupeljčani so po odličnem odprtju sezone nanizali že tri zaporedne zmage. Zasedbo stratega Gorana Markovića so po Kranjčanih in Biljencih premagali še Velenjčani, ki so za hrbet Maja Pavlija pospravili dve žogi. Dolenjci bodo vtis poskušali popraviti v nedeljskem popoldnevu, ko bodo pred domačimi navijači in kamerami Sportkluba gostili Nafto. Lendavčani so jezo po štirih tekmah brez zmage stresli nad Tolmin, saj je bil prekmursko-primorski obračun odločen že v prvem polčasu. Mrežo Tabora so zatresli Stjepan Oštrek, Mihael Rebernik in Sebestyen Lorant. Kdo se bo veselil v desetem krogu prvenstva?

 

Nedelja, ob 16.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVINJA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Lovro Grajfoner (Dravinja)

Beltinčani so na četrtkovem popoldnevu prekinili urok gostovanj v Dekanih, po štirih porazih v slovenski Istri so se domov vrnili s polnim plenom. Henrik Nerguti, Filip Kosić in Jan Bruno Kralj so z zadetki poskrbeli, da so se "žuti" zavihteli na drugo mesto ligaške razpredelnice, do vodilnih Ajdovcev jih ločijo tri točke. Prekmurci se bodo v nedeljo znova predstavili domačemu občinstvu, ki v letošnji sezoni najbolj pridno obiskuje tekme, v Beltince pa prihajajo Konjičani. Se bodo Štajerci po visoki zmagi v obračunu s Taborom znebili pritiska in zaigrali kot v lanski sezoni, v kateri so slavili v 3. SNL vzhod.

 

Nedelja, ob 16.00: TKK TOLMIN - JADRAN DEKANI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Tudi v desetem krogu 2. SNL ne gre brez primorskega dvoboja, v nedeljskem popoldnevu bo odigran v Tolminu. Moštvo trenerja Sanela Konjevića bo na svoji zelenici pričakalo Dekančane, ki so s porazom proti Beltinčanom prekinili pozitivno serijo, s katero so se pred dnevi zavihteli že v zgornjo polovico lestvice. Rdeče-črni vstop v prvo drugoligaško sezono po letu 2016 je bil nekoliko skromnejši, saj so Tolminci na osmih tekmah osvojili šest točk. Na domačem igrišču so v prvem krogu premagali ekipo Fužinarja, minuli konec tedna pa še zasedbo Rudarja. Jadran je z 11 točkami nekoliko uspešnejši, s Tolminom pa se bo znova srečal prvič po sezoni 2016/17, ko sta tekmeca nastopala še v tretjeligaški konkurenci. Tolminci so v 3. SNL zahod dobili šest od devet dvobojev na domači zelenici, trikrat so se veselili gostje iz Istre.

 

Nedelja, ob 16.00: TRIGLAV KRANJ - GORICA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Pred kamero NZS se bosta v Kranju za točke pomerila nekdanja prvoligaša, Triglav bo gostil Gorico. Kranjčani so niz štirih zmag nekoliko pokvarili z dvema remijema, po saj so po Iliriji točko osvojili še v dvoboju z Biljami. Gorenjci so neporaženi na zadnjih šestih tekmah, z enako serijo pa se lahko pohvalijo tudi pri Gorici. Modro-beli so nazadnje izgubili sredi avgusta, po remiju v Dekanih pa so nanizali že pet zaporednih zmag. Po Biljah, Dravinji, Krki in Bistrici je pred Primorci pokleknila še Ilirija, v golu katere so končale kar štiri žoge. Ekipa Mirana Srebrniča se je s petimi zaporednimi zmagami povzpela že do tretjega mesta, za vodilnim Primorjem zaostaja za štiri točke. Triglav in Gorica sta se v 2. SNL pomerila zgolj v sezoni 2021/22, tekmi pa sta se končali z zmago domačinov.

 

Ponedeljek, ob 16.00: VITANEST BILJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Zaključno dejanje desetega kroga 2. SNL bo v ponedeljek odigrano v Biljah. Črno-bela primorska zasedba se bo v Dolinci pomerila z velenjskim Rudarjem, ki je med tednom poglobil krizo Grosuplja. Pod tretji zaporedni poraz Brinja sta se z zadetkoma podpisala Jure Matjašič in Adriano Bloudek, rudarji pa so se veselili druge zmage v letošnji sezoni. Biljenci s tremi zmagami zaključujejo zgornjo polovico ligaške razpredelnice, po dveh zmagah so z remijem proti Triglavu prišli še do 11. točke. Biljenci in Velenjčani so v 2. SNL odigrali šest medsebojnih tekem, v Biljah sta bili odigrani dve, izkupiček pa ena zmaga v korist gostiteljev in ena zmaga na račun gostov.

Tekst: PDo
Foto: NK Triglav

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | 2. SNL
    Krog domačih zmag
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Po osmih odigranih tekmah gostujoče ekipe še čakajo na prvo točko.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.
  • 18.09.2024 | 2. SNL
    Prenosa iz Beltincev in Kranja
    V 2. SNL je čas za sedmi krog prvenstva. Vodilni Tabor bo že v petkovem večeru gostoval pri Grosupeljčanih, pred kamerami Sportkluba pa se bodo v nedeljo pomerili Kranjčani in Bistričani. V prenosu na spletni strani NZS bo moč spremljati dvoboj Beltincev in Bilj.
  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.

DELI NA