23.02.2010 | A
Legionarji: Minutaža pred reprezentančno preizkušnjo

Slovenski reprezentanti v minulih sedmih dneh niso bili strelsko uspešni kot v nekaj preteklih tednih. Kljub temu pa so praktično brez izjeme pridno nabirali minutažo.

Žal še ne tudi Bojan Jokič, ki se je pred časom iz Francije preselil k italijanskemu Chievu. Ta vikend ga je trener prvič uvrstil v moštvo, na srečanju v Bergamu proti Atalanti pa je soigralce spremljal z rezervne klopi.

Enaka usoda je doletela tudi Reneja Krhina. Njegov Inter je sicer doma z 0:0 remiziral s Sampdorio.

Vso tekmo je za Udinese, kot ponavadi branil, Samir Handanovič. Slovenski vratar tokrat ni imel svojega dne. Ne le, da je moral kar trikrat po žogo v svojo mrežo, Videmčani so proti Genoi v gosteh tudi izgubili.

Tekme Birse in Auxerra preložena


V Franciji je ta vikend minutažo nabiral le Boštjan Cesar. Z Grenoblom je gostil Valenciennes in minimalno izgubil. Cesar je za domačine igral vse devetdeset minut. Tekma med Bordeauxom in Auxerrom našega Valterja Birse je bila prestavljena.  

Ljubijankič še naprej poškodovan

V belgijski elitni druščini je Gent gostil St. Truiden, čakala pa ga je podobna usoda kot Cesarjev Grenoble. Pri minimalnem porazu je od slovenskih reprezentantov sodeloval le Marko Šuler, ki je igral vso tekmo. Zlatan Ljubijankič je še vedno poškodovan.

Na Nizozemskem je Sparta s slovenskim vratarjem Aleksandrom Šeligo gostovala pri PSV-ju.  Tekemca sta se razšla z izidom 1:1, reprezentant Slovenije je branil vso tekmo.  

Še odmvneješe gostovanje je za Vitessejem, ki pa se pri Ajaxu ni proslavil. Dalibor Stevanovič je v celoti participiral njegovemu visokem porazu z 0:4.

Köln visoko izgubil, Brečko in Novakovič igrala 90 minut

Vse prej kot uspešen vikend je tudi za Kölnom. Moštvo Miša Brečka in Milivoja Novakoviča je gostilo Stuttgart in mu gladko prepustilo tri točke. Slovenska reprezentanta sta igrala vso tekmo.

Še slabše jo je odnesel Matej Mavrič. Ne le da je njegov Koblenz v prestolnici  pri Unoionu morali priznati premoč, slovenski nogometaš se je po dvanajstih minutah igre še poškodoval.  Kako huda je okvara gležnja bo znano v kratkem.

Zlatko Dedič je z Bochumom gostoval pri Mainzu. Tekmeca sta se razšla z nepopularnih 0:0, Dedič je pa igro zapustil v 69. minuti. Štiri minute prej je prejel rumeni karton.

WBA-ju točka, Korenu rumeni karton

Angleški drugoligaši so tudi v preteklem tednu odigrali dve tekmi. WBA je med tednom najprej gostoval pri Cardiffu in remiziral. Kapetan slovenske izbrane vrste, Robert Koren je igral do 82. minute, v 55. pa prejel rumeni karton. Med vikendom se je Korenovo moštvo pomerilo še z Bristol Cityjem. Slovenski vezist je tokrat igral dobrih šestdeset minut, WBA pa je izgubil z 2:1.

Radosavljevič igral, Larissa izgubila

V Grčiji je Larissa, v dresu katere se poti tudi Aleksander Radosavljevič, gostila Panthrakikos. Radosavljevičevo moštvo je zabeležilo še en poraz, slovenski reprezentant pa novih 90 minut igre.

Na Cipru je Omonia premagala Ermis Aradi. Pri njenem slavju z 2:1 pa ni sodeloval Anton Žlogar, ki je tekmo spremljal s klopi.   

Podobno ko Radosavljevič je bil  poražen tudi Andrej Komac. Njegov Maccabi je v mestnem derbiju moral priznati poraz Hapoelu. Slovenski reprezentant je igral do 34. minute.

Pečniku drugi polčas


Edini slovenski legionar na Portugalskem, Nejc Pečnik je z Nacionalom gostoval pri Maritimu.  Moštvi sta remizirali, Pečnik pa je odigral drugi polčas.



Atalanta 0:1 Chievo
Bojan Jokič je tekmo spremljal s klopi Chieva.

Genoa 3:0 Udinese
Samir Handanovič je za Udinese branil vso tekmo.

Inter 0:0 Sampdoria
Rene Krhin je tekmo spremljal s klopi Interja.

Grenoble 0:1 Valenciennes

Boštjan Cesar je za Grenoble igral vseh 90 minut.


Gent 0:1 St. Truiden
Marko Šuler je za Gent igral vso tekmo, Zlatan Ljubijankič je poškodovan.

PSV 1:1 Sparta
Aleksander Šeliga je za Sparto branil vso tekmo.

Ajax 4:0 Vitesse
Dalibor Stevanovič je za Vitesse igral vso tekmo.

Köln 1:5 Stuttgart
Mišo Brečko in Milivoje Novakovič sta za Köln igrala vso tekmo.

Union Berlin 3:2 Koblenz
Matej Mavrič je za Koblenz igral do 12. minute, ko je moral igrišče zaradi poškodbe gležnja zapustiti.

Mainz 0:0 Bochum
Dedič je za Bochum igral do 69. minute, v 65. je prejel rumeni karton.

Cardiff 1:1 WBA
Robert Koren je za WBA igral do 82. minute, v 55. je prejel rumeni karton.

Bristol City 2:1 WBA
Robert Koren je za WBA igral do 61. minute.

Larissa 0:2 Panthrakikos
Aleksander Radosavljevič je za Larisso igral vseh 90 minut.

Ermis Aradi. 1:2 Omonia
Anton Žlogar je tekmo spremljal s klopi Omonie.


Maccabi Tel Aviv 2:4 Hapoel Tel Aviv
Andrej Komac je za Maccabi igral do 34. minute.

Maritimo 1:1 Nacional
Nejc Pečnik je za Maritimo odigral drugi polčas.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.
  • 26.08.2024 | A
    Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat
    Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.
  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
  • 30.07.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmi z Avstrijo in Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se po uspešnem Evropskem prvenstvu 2024 podaja proti novim izzivom. Varovanci Matjaža Keka bodo septembra pričeli z nastopanjem v Uefa Ligi narodov, kjer jo čaka zahtevna skupina B3 z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.
  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.

DELI NA