Maribor iz Stockholma z golom zaostanka

Maribor bo v povratnem dvoboju z Djurgardenom lovil gol zaostanka, preobrat v Ljudskem vrtu pa bo napadal brez pordečelega Svena Šoštariča Kariča. Prvo tekmo za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige je z golom odločil Tokmac Nguen.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - ČETRTI KROG

DJURGARDEN - MARIBOR 1:0 (0:0)

Stadion Tele2 Arena, 12.579 gledalcev, sodniki: Vergoote, Tiesters, Geerolf (vsi Belgija).
Strelec: 1:0 Nguen (69.).
Djurgarden: Rinne, Kosugi, Danielson, Une Larsson, Therkildsen, Schüller, Sabovic, Gulliksen (od 90+1. Radetinac), Nguen (od 73. Stensson), Fallenius (od 56. Wikheim), Hümmet.
Maribor: Jug, Sikošek, Šoštarič Karič, Vidmar, Širvys, J. Repas, Ž. Repas (od 90+2. Vrhovec), Božić (od 81. Bourles), Iličić (od 90+2. M'Bondo), Barišić (od 73. Jakupović), Beugre (od 81. Mbina).
Rumeni kartoni: Sikošek, Iličić, J. Repas.
Rdeči karton: Šoštarič Karič (89.).

Mariborčani so se v Stockholmu pomerili z 12-kratnimi švedskimi prvaki, a brez poškodovanega Hilala Soudanija in tudi brez glavnega trenerja Anteja Šimundže, ki je po izključitvi proti Vojvodini dobil dve tekmi prepovedi vodenja ekipa. Vijolični, ki so na Švedskem sicer zaigrali v pretežno belo-rumeni kombinaciji, so tako poslušali napotke Damjana Ošlaja. Ti pa niso zalegli za zmago, Djurgarden je prišel do prednosti, ki pa Štajerce ohranja v igro za preboj v ligaški del tekmovanja.

Domači navijači so z baklami dodobra zadimili stadion, tako da je bila tekma kmalu po začetku za nekaj minut prekinjena. Ta je v prvem polčasu ponudila terensko premoč domače zasedbe, ki pa ni posebej ogrozila Ažbeta Juga, saj je prišla le do peščice strelov, dejansko je imela dva v okvir vrat, a nista bila posebej nevarna. Na drugi strani pa Štajerci niso poskusili niti enkrat.

V 48. minuti je Maribor prvič streljal, vendar je bil poskus Josipa Iličića precej nenatančen. Čeprav so uvodoma gosti nakazali, da bi bili lahko nevarni, pa so vendarle bolj skrbeli, da zadetka ne prejmejo. A ta načrt se je porušil v 69. minuti, ko so Mariborčani bližini kazenskega prostora izgubili žogo, Deniz Hümmet pa je jo nato podal strelcu Tokmacu Nguenu v osrčje kazenskega prostora.

Ošlaj je nato v igro vpoklical najboljšega strelca Maribora Arnela Jakupovića, a to ni spremenilo igralnega scenarija, Švedi so bili podjetnejši, iskali drugi zadetek in imeli v 83. minuti lepo priložnost, ko je do odprtega strela na robu kazenskega prostora prišel Gustav Wikheim, vendar zgrešil cilj. Je pa v 89. minuti slednji stekel v protinapad, kot zadnji v obrambi ga je potisnil Sven Šoštarič Karič in dobil rdeči karton. Številčne prednosti Švedi kljub novemu pritisku na srečo Maribora niso znali unovčiti.

Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu odigrana v četrtek, ob 20:15, Mariborčane pa v nedeljo čaka še veliki derbi z Olimpijo.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija ostaja neporažena v Evropi
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1 (0:1) z Rijeko. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Švedi zadnji nasprotnik na poti do evropske jeseni
    Mariborčani so se po seriji kazenskih udarcev razveselili napredovanja v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, za evropsko jesen se bodo pomerili s švedskim Djurgardenom.
  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Maribor
    Nogometaši Radomelj so se v Celju pobrali po uvodnem zaostanku, a izenačenje ni bilo dovolj za končno presenečenje. V nedeljo v Domžale prihaja Maribor, ki se je po drami v Bački Topoli dokopal do novega evropskega napredovanja.
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor napredoval po drami, Jug junak serije enajstmetrovk
    Mariborčani se v Bački Topoli veselijo novega napredovanja. Potnik v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige je bil odločen po strelih z bele točke, Ažbe Jug je zaustavil dve od štirih enajstmetrovk Vojvodine.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor dobil derbi proti Muri
    Nogometaši Maribora so v četrtem krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro z 2:1 (1:1).
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Maribor, ki je dobil četrtkovo tekmo z Vojvodino, bo v štajersko-prekmurskem derbiju gostil Muro, ki je s tremi zmagami odlično odprla novo sezono. Kdo se bo veselil v Ljudskem vrtu?
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani pred povratno tekmo z golom prednosti
    Zbirko četrtkovih zmag slovenskih klubov v tekmovanjih UEFA je dopolnil še Maribor. Štajerci so povedli z golom Josipa Iličića, po izenačenju Vojvodine pa je v 97. minuti za minimalno prednost vijolic zadel Hilal Soudani.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani gostijo novosadsko Vojvodino
    Poraz v romunski Craiovi ni bil usoden, nogometaši Maribora pa so se tudi po zaslugi zmage v Ljudskem vrtu uvrstili v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci se bodo po Botevu in Universitatei udarili še z Vojvodino.

DELI NA