Maribor v Ljudskem vrtu za preobrat

Tako kot Bravo, je tudi Maribor sezono 2024/25 odprl s porazom. Botev si je pred domačimi gledalci priigral gol prednosti, v mariborskem taboru pa pred tekmo v Ljudskem vrtu verjamejo, da lahko tudi s pomočjo svojih navijačev pridejo do preobrata.

Srečanje v Plovdivu se ni pričelo po željah Maribora, saj so domačini z golom poletnega novinca Anthonyja Ujaha povedli že po devetih minutah igre. Na mariborski odgovor ni bilo potrebno čakati dolgo, po pritisku Štajercev je v 19. minuti izenačil Pijus Širvys. Zasedba Anteja Šimundže je imela v nadaljevanju dvoboja še nekaj priložnosti, a tudi sreča ni bila na strani Mariborčanov, okvir gola je veselje preprečil Etiennu Beugreju. Vijoličasti so bili za neizkoriščeno kaznovani v 74. minuti, ko je po prodoru Samuela Akereja zadel rezervist Nikola Iliev. Poraz ni bil edino, kar je bilo negativnega v Bolgariji, že ob polčasu je tekmo zaradi poškodbe zaključil Hilal Soudani.

"Dobro smo delovali na igrišču, škoda, da nismo zadeli v trenutkih, ki bi lahko pomenili prelomnico. Obžalujemo lahko tiste situacije ob razveljavljenem zadetku zaradi prepovedanega položaja, vratnice, vmes smo ostali brez Soudanija... Vse te zadeve bi lahko obrnile tekmo, športna sreča, ki je prav tako potrebna za uresničitev cilja, nam tokrat ni bila naklonjena," se je prve tekme spomnil Žiga Repas. Vezist je v Plovdivu zaigral v paru s starejšim bratom Janom, pred četrtkovo tekmo pa verjame, da bodo tribune Ljudskega vrta pomemben adut Mariborčanov.

Tudi Ante Šimundža verjame, da lahko njegova ekipa na štajerskih tleh pride do preobrata in napredovanja: "Velika razlika je igrati v Plovdivu ali pa pred našimi navijači. Tukaj je domače igrišče, s številnimi navijači, prednost za njih, v Ljudskem vrtu bo za nas. Zaradi energije, ki jo bomo imeli in jo moramo uporabiti v svojo prid. Maribor je v evropskih tekmovanjih kot klub izkušenejši in skušali bomo izkoristiti te prednosti, nič pa ni samoumevnega. Če ne bomo na najvišji možni ravni na povratni tekmi, ne bo v redu. Ampak upam in verjamem, da bomo storili vse, da bomo v četrtek še za stopnjo, če ne dve, boljši ter v skupnem seštevku uspešnejši od tekmecev."

Ukrajinski sodnik Vitalij Romanov bo v svojo piščalko prvič zapiskal ob 20:15, slovensko-bolgarski obračun pa boste lahko spremljali tudi na prvem programu Sportkluba.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Bolgariji pred številčnim občinstvom
    Botev iz bolgarskega Plovdiva bo prvi evropski nasprotnik Maribora, ki sezono 2024/25 pričenjajo v kvalifikacijah UEFA Evropske sezone.
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Ljudskemu vrtu pomahal v slovo
    Luka Uskoković ni več nogometaš Maribora, črnogorski branilec bo kariero nadaljeval v Latviji, oblekel bo dres Liepaje.
  • 04.07.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor priprave zaključil z dvema tekmama
    Nogometaši Maribora so odigrali še zadnji preizkušnji pred uvodno tekmo kvalifikacij UEFA Evropske lige. V dopoldanskem terminu so izgubili z Rapidom iz Bukarešte, popoldne pa so bili boljši od sofijske CSKA 1948.
  • 02.07.2024 | Prva liga Telemach
    Francoz zaostril konkurenco v mariborski obrambi
    Dres Maribora je oblekel 22-letni Francoz Bradley M'Bondo. Osrednji branilec se je v Ljudski vrt preselil kot prosti nogometaš, potem ko je celotno kariero preživel v Niortu, s katerim je igral v drugi in nazadnje tretji francoski ligi.
  • 29.06.2024 | Prva liga Telemach
    Obetavni Poljak v Ljudskem vrtu
    V Ljudskem vrtu so predstavili prvega poletnega novinca, dres NK Maribor je oblekel obetavni vezist Karol Borys. Sedemnajstletnega Poljaka je Štajercem do konce sezone posodil belgijski Westerlo, zgodba v vijoličastem pa se lahko še podaljša.
  • 28.06.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor remiziral z albanskim prvakom, Celje z dvojnim programom
    Celjani so petek izkoristili za dvojni program z romunskima tekmecema, uvodoma so izgubili z Otelulom, nato pa premagali Rapid iz Bukarešte. Maribor je remiziral z Egnatio, aktualno albansko državno prvakinjo.
  • 25.06.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani in Mariborčani do nove zmage
    Celjani so bili na pripravljalni tekmi boljši od romunskega pokalnega prvaka Corvinula, Mariborčani pa so premagali podgoriško Budućnost. Radomljani so morali priznati premoč Rapida iz Bukarešte.
  • 25.06.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor Strajnarja posodil Muri
    Dvajsetletni Mark Strajnar bo sezono 2024/25 kot posojeni član Maribora preživel pri soboški Muri.
  • 10.06.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani pričeli s pripravami
    Po včerajšnji tradicionalni večerji v središču mesta so v ponedeljek dopoldne prvi trening opravili tudi nogometaši Maribora. Ante Šimundža zaradi reprezentančnih obveznosti pogreša Josipa Iličića in Pijusa Širvysa.

DELI NA