12.09.2024 | Futsal AA
Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije

Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju, kjer se bodo najprej pomerili z Grenlandijo (23.9. ob 16.00), dan kasneje še z Estonijo (24.9. ob 16.00). Po prostem dnevu sledi 26.9. še tekma za končno razvrstitev.

Vabljeni igralci:
Matej Fideršek (FK Dobovec), Denis Knežević (FK Dobovec), Marko Peček (FK Dobovec), Tilen Rajter (FK Dobovec), Teo Turk (HMNK Rijeka), Max Vesel (HMNK Rijeka), Žiga Čeh (HMNK Rijeka), Jeremy Bukovec (Kelme Osijek), Nejc Hozjan (Kelme Osijek), Igor Osredkar (MNK Bubamara BiH), Luka Čoop (MNK Futsal Dinamo HRV), Klemen Duščak (MNK Novo Vrijeme Makarska HRV), Uroš Đurić (MNK Olmissum Omiš HRV), Nejc Berzelak (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko).

Igralci na čakanju:
Tilen Gajser (Futsal Minerva ŠVI), Luka Lovrec (KMN Benedikt), Alan Muratagić (FK Siliko)

Tekme na turnirju v Poreču:

23.9.
Slovenija – Grenlandija (16.00)

24.9.
Slovenija – Estonija (16.00)

26.9.
tekma za razvrstitev (TBD)

„Veseli me, ker je šla večino reprezentantov na tuje, zato imamo dejansko ekipo, kjer se vsi poklicno ukvarjajo s futsalom. Tudi mladi so šli po tej poti. Če smo vsi zdravi, imamo res kvalitetno ekipo. Namen turnirja pa je, da odigramo nekaj tekme s tekmeci, ki so na papirju malce slabši. To bodo tekme, ko bomo imeli več žogo v svojih nogah, ko bomo gradili igro in si ustvarjali priložnosti. To je treba početi pametno in kontrolirano. S svojo kvaliteto, ki jo imamo, moramo te tekmece tudi premagovati, če želimo, da kvalifikacije za evropsko prvenstvo odigramo na visoki ravni,“ ob obelodanitvi seznama za turnir v Poreču pove selektor Tomislav Horvat, ki reprezentanco pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Potek kvalifikacij

Na evropskem prvenstvu, ki se bo začelo 18.1. 2026, sklenilo pa 8.2. 2026, bo igralo 16 reprezentanc. Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe. Na EP se neposredno uvrsti 10 zmagovalk skupin, osem najboljše drugouvrščenih reprezentanc pa se bo v dodatnih kvalifikacijah septembra 2025 borilo za štiri prosta mesta. 

Žreb skupin glavnega dela kvalifikacij:
Skupina 1: Ukrajina, Romunija, Nemčija, Ciper
Skupina 2: Finska, Italija, Belorusija, Malta
Skupina 3: Poljska, Slovaška, Moldavija, Turčija
Skupina 4: Slovenija, Madžarska, Črna gora, Norveška
Skupina 5: Hrvaška, Azerjbajdžan, Švedska, Grčija
Skupina 6: Kazahstan, Armenija, Danska, Albanija
Skupina 7: Portugalska, Nizozemska, Severna Makedonija, Andora
Skupina 8: Španija, Bosna in Hercegovina, Anglija, Švica
Skupina 9: Srbija, Češka, Belgija, Avstrija
Skupina 10: Francija, Gruzija, Kosovo, Bolgarija

Tekme Slovenije:

12.12.

Norveška – Slovenija

18.12.
Slovenija – Madžarska

6.3.
Črna gora – Slovenija

11.3.
Slovenija – Črna gora

10.4.
Slovenija – Norveška

15.4.
Madžarska – Slovenija

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
  • 23.06.2024 | Futsal AA
    Jeremy Bukovec okrepil Osijek
    Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
  • 17.06.2024 | Futsal AA
    Klemen Duščak okrepil Makarsko
    „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
  • 13.06.2024 | Futsal AA
    Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
    Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
  • 10.06.2024 | Futsal AA
    Slovensko slavje v Švici
    Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
  • 09.06.2024 | Futsal AA
    Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
    Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
  • 06.06.2024 | Futsal AA
    Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
    V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.

DELI NA