19.10.2024 | Prva liga Telemach
Olimpija iz Lendave z minimalno zmago

Nafta 1903 - Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)

* Športni park Lendava, sodniki: Bubek, Vidali, T. Jug.
* Strelec: 0:1 Blanco (8.).
* Nafta: Mauricio, Marinič, Tojčić, Dumančić, Pirtovšek (od 61. Szalay), Lesjak, Dragoner, Hrka, Božičković, Kalnoki-Kis (od 61. Kljun), Klausz (od 61. Kadrić).
* Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Agba, Doffo, Blanco (od 66. Brest), Boultam (od 66. Kojić), Lucas (od 89. Thalisson), Florucz (od 81. Durdov).
* Rumeni kartoni: Pirtovšek, Lesjak, Hrka.
* Rdeči karton: /.

Četa Victorja Sancheza, ki jo v četrtek v konferenčni ligi čaka domača tekma z Laskom iz Linza, je v Lendavi prišla do pričakovane prvenstvene zmage. To je dosegla predvsem z boljšim prvim polčasom, medtem ko v drugem ni pokazala veliko, a tudi Nafti kljub nekaj prebliskom ni uspelo zatresti mreže, kar se ji je primerilo že na četrti zaporedni tekmi. Lendavčani, ki v ligi niso zmagali vse od konca avgusta, so ostali predzadnji, Olimpija pa je po sedmi zmagi znova skočila na prvo mesto.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu večinoma boljši tekmec in so to tudi hitro unovčili. Potem ko je že v prvi minuti Žana Mauricia preizkusil Raul Florucz, je vratar Nafte v osmi minuti moral po žogo v svojo mrežo. Prav Florucz je bil podajalec pri zadetku, ki ga je malce z desne strani z diagonalnim strelom dosegel Alex Blanco.

Olimpija je imela še nekaj strelov, v 15. minuti je Florucz le za malenkost zgrešil, isti igralec pa je v 27. zadel še prečko s strelom malce z desne strani. Nafta si dotlej ni priigrala veliko priložnosti, le Milan Klausz je v 23. minuti v obetavni akciji predolgo okleval s strelom.

V 37. minuti je Darko Hrka preizkusil svoj strel z razdalje, vendar Matevž Vidovšek ni imel veliko težav, v 44. pa je Zsombor Kalnoki-Kis nevarno meril z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je ljubljanski vratar. Tik pred tem je na drugi strani Pedro Lucas zgrešil iz bližine.

V drugem polčasu je bila uvodoma igra bolj enakovredna, a je bil v 56. minuti David Sualehe blizu zadetku, ko je od daleč le za malo zgrešil Naftina vrata. Dve minuti zatem pa je Vidovšek preprečil izenačenje, potem ko je izvrstno reagiral po strelu z glavo Arona Dragonerja.

Sledilo je mirnejše obdobje, v 71. je sicer Amadej Marinič poskusil s strelom, a je bil nenatančen, Szabolcs Szalay pa je s prostega strela v 78. minuti poslal žogo v Vidovška. Pet minut zatem je po dolgem času zagrozila tudi Olimpija, vendar je bil tudi Ahmet Muhamedbegović po kotu premalo natančen z glavo.

Nafta bo v 13. krogu v soboto gostovala pri Primorju, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Nafta - Olimpija
    Olimpijin niz neporaženosti je končan, ranjeni zmaji pa bodo skušali poletni ritem ujeti v Lendavi. Svoje načrte ima tudi Nafta, ki je nazadnje slavila pred skoraj dvema mesecema.

DELI NA