Olimpija ostaja neporažena v Evropi


Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1 (0:1) z Rijeko. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - ČETRTI KROG

RIJEKA - OLIMPIJA 1:0 (0:0)

* Stadion Rujevica, sodniki: Grado, Granado, Fernandez (vsi Španija).
* Strelca: 1:0 Ivanović (33.), 1:1 Lucas (76./11 m).
* Rijeka: Zlomislić, Devetak, Galešić, Majstorović, Bogojević (od 55. Smolčić), Petrovič, Fruk, Hodža (od 69. Selahi), Janković (od 69. Rukavina), Pašalić (od 81. Andrić), Ivanović.
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 46. Lasickas), Muhamedbegović, Ratnik, Silva, Agba, Doffo, Ne. Motika (od 80. Caciel), Pinto (od 68. Thalisson), Florucz (od 68. Brest), Lucas (od 80. Durdov).
* Rumeni kartoni: Pašalić, Galešić, Fruk; Sualehe, Thalisson.

Olimpija je tudi po težkem gostovanju na Reki ostala neporažena. V novi sezoni pod vodstvom Victorja Sancheza poraza ne pozna deset tekem. Neodločen izid na Rujevici, ki so ga Ljubljančani izvlekli po zaostanku, pa je še toliko pomembnejši, saj ta pomeni dobro izhodišče pred obračunom v Stožicah.

Domača zasedba, tudi s slovenskim vezistom Dejanom Petrovičem v začetni postavi, je dobila prvi polčas z 1:0, potem ko je v 33. minuti Franjo Ivanović lepo zadel z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom.

Sicer pa je bila reška ekipa nekoliko boljša in konkretnejša, že v peti minuti je moral posredovati Matevž Vidovšek po poskusu Ivanovića, v 11. ga je preizkusil še Pašalić, ki je v 21. minuti nato neposredno iz kota žogo poslal na zgornji del prečke.

Ljubljanski vratar je moral reagirati tudi v 37. minuti, medtem ko domači čuvaj mreže ni imel toliko dela. Olimpija je bila nevarnejša zgolj dvakrat, enkrat po nenatančnem poskusu Dioga Pinta, drugič pa ob koncu polčasa, ko Raulu Floruczu ni uspelo preusmeriti žoge v mrežo iz bližine po podaji Davida Sualeheja z leve strani.

Takoj po začetku drugega polčasa je Janković streljal, Vidovšek pa se je spet izkazal. Rečani so v teh uvodnih minutah prihajali do zaključnih strelov, tudi po napakah gostov v nevarnih območjih.

V 54. minuti pa so vendarle znova nase opozorili tudi Ljubljančani, ko je z leve strani sprožil Nemanja Motika in za malo zgrešil cilj. Ko je po dobri uri igri gostujoča zasedba spet zaigrala nekoliko pogumneje, je v 75. minuti prišla do enajstmetrovke, potem ko je Gabriel Rukavina naredil prekršek nad Jorgejem Silvo. Zanesljiv izvajalec je bil Pedro Lucas.

Naslednje minute so ljubljanski nogometaši odigrali dovolj pametno in zbrano, da domačinom niso dopustili ničesar, le nekaj centimetrov pa je preprečilo, da bi celo prišli do vodstva, saj je Ivan Durdov v 88. minuti dosegel gol z glavo, a bil za malenkost v prepovedanem položaju.

Rijeka je v šestminutnem sodniškem dodatku spet močneje pritisnila, kljub nekaj paničnim reakcijam pa je ljubljanska obramba na čelu z zanesljivim Vidovškom zdržala.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor iz Stockholma z golom zaostanka
    Maribor bo v povratnem dvoboju z Djurgardenom lovil gol zaostanka, preobrat v Ljudskem vrtu pa bo napadal brez pordečelega Svena Šoštariča Kariča. Prvo tekmo za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige je z golom odločil Tokmac Nguen.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Švedi zadnji nasprotnik na poti do evropske jeseni
    Mariborčani so se po seriji kazenskih udarcev razveselili napredovanja v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, za evropsko jesen se bodo pomerili s švedskim Djurgardenom.
  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Maribor
    Nogometaši Radomelj so se v Celju pobrali po uvodnem zaostanku, a izenačenje ni bilo dovolj za končno presenečenje. V nedeljo v Domžale prihaja Maribor, ki se je po drami v Bački Topoli dokopal do novega evropskega napredovanja.
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor napredoval po drami, Jug junak serije enajstmetrovk
    Mariborčani se v Bački Topoli veselijo novega napredovanja. Potnik v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige je bil odločen po strelih z bele točke, Ažbe Jug je zaustavil dve od štirih enajstmetrovk Vojvodine.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor dobil derbi proti Muri
    Nogometaši Maribora so v četrtem krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro z 2:1 (1:1).
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Maribor, ki je dobil četrtkovo tekmo z Vojvodino, bo v štajersko-prekmurskem derbiju gostil Muro, ki je s tremi zmagami odlično odprla novo sezono. Kdo se bo veselil v Ljudskem vrtu?
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani pred povratno tekmo z golom prednosti
    Zbirko četrtkovih zmag slovenskih klubov v tekmovanjih UEFA je dopolnil še Maribor. Štajerci so povedli z golom Josipa Iličića, po izenačenju Vojvodine pa je v 97. minuti za minimalno prednost vijolic zadel Hilal Soudani.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani gostijo novosadsko Vojvodino
    Poraz v romunski Craiovi ni bil usoden, nogometaši Maribora pa so se tudi po zaslugi zmage v Ljudskem vrtu uvrstili v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci se bodo po Botevu in Universitatei udarili še z Vojvodino.

DELI NA