Olimpija preskočila prvo evropsko oviro

Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacija za UEFA evropsko konferenčno ligo v poljskih Gliwicah premagali ukrajinsko Polisjo Žitomir z 2:1 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v 3. kvalifikacijski krog, potem ko so prvo tekmo doma dobili z 2:0.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

POLISJA ŽITOMIR - OLIMPIJA LJUBLJANA 1:2 (1:1)

Mestni stadion Gliwice, sodniki: Milanović, Pašajlić in Pavlović (vsi Srbija).
Strelci: 1:0 Kušnirenko (1.), 1:1 Florucz (11.), 1:2 Durdov (90+3.).
Polisja Žitomir: Kudrik, Mihajličenko, Sarapij, Čobotenko, Taylor (od 56. Smoljakov), Kuršinskij (od 56. Paixao), Kušnirenko (od 90+1. Mustafajev), Costa (od 68. Kozak), Nazarenko, Huculjak, Bristrić (od 68. Budkivskij).
Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Muhamedbegović, Ratnik, Silva, Agba (od 90+4. Thalisson), Doffo, Boultam (od 64. Ne. Motika), Lucas (od 64. Pinto), Florucz (od 69. Brest), Kojić (od 64. Durdov).
Rumena kartona: Mihajličenko; Florucz.
 

Ljubljanska zasedba pod vodstvom Victorja Sancheza še naprej niza uspehe. Čeprav je tokrat prejela prvi zadetek na četrti uradni tekmi sezone, je še četrtič zmagala in tako naredila več kot dovolj, da je zadržala prednost s prvega obračuna. Za nagrado jo čaka 3. kvalifikacijski krog, v katerem jo čaka poraženec moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

Ljubljančani so slabo začeli tekmo, saj so že po 39 sekundah prejeli zadetek. Tega je z lepim strelom z roba kazenskega prostora dosegel Bogdan Kušnirenko. Zadetek pa ni preveč pretresel ljubljanske ekipe, ki se je hitro zbrala in v 11. minuti izenačila. Po dolgi podaji je Raul Florucz žogo odbil na desni strani kazenskega prostora, se otresel svojega čuvaja in zadel ob bližnji vratnici.

V 14. minuti je moral posredovati Olimpijin vratar Matevž Vidovšek po nizkem strelu z roba kazenskega prostora, tudi sicer pa so znova odločneje zaigrali Ukrajinci, vendar jim Ljubljančani niso puščali preveč prostora za resno ogrožanje Vidovška. Imeli so sicer imeli strelov, vendar precej nenatančnih.

Na drugi strani Olimpija ni bila napadalno posebej aktivna, je pa v 41. minuti zapravila obetaven napad. V prvem delu je domača zasedba žogo imela v svoji posesti približno 60 odstotkov časa.

To se je nadaljevalo tudi v drugem delu, kjer so Ukrajinci uvodoma pritiskali in v 53. minuti je Oleksij Huculjak s strelom z glavo zadel vratnico ljubljanskih vrat, odbito žogo pa je precej mimo poslal nekdanji napadalec Olimpije Admir Bristrić. V 62. minuti je zgrešil še Talles Costa.

V 71. minuti je Bogdan Mihajličenko žogo poslal v Vidovška z ne posebej nevarnim strelom, malce pozneje so Ukrajinci, ki so veliko poskušali po svoji desni strani, zapravili še nekaj (pol)priložnosti, iskali luknje v ljubljanski obrambi, a neuspešno.

So pa Ljubljančani v 84. našli eno v ukrajinski, vendar Agustinu Doffu ni uspelo zadeti malce z desne strani. Zato pa je napredovanje v 93. minuti potrdil Ivan Durdov, ki je na drugi vratnici izkoristil podajo Jorgeja Silve s prostega strela z desne strani. Delo je napadalcu Olimpije olajšal tudi domači vratar s slabim posredovanjem.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Nafta 1903
    Tretji krog Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Olimpije in Nafte 1903. Zmaji tako v prvenstvu kot evropskih kvalifikacijah nizajo zmage, Lendavčani pa bodo v Stožicah lovili drugo zaporedno slavje.
  • 30.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V poljske Glivice po tretji krog kvalifikacij
    Zeleno-beli v uvodu letošnje sezone poznajo zgolj in samo zmage, novo bodo v četrtkovem večeru napadali tudi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Se bodo zmaji veselili tudi v Glivicah?
  • 29.07.2024 | Prva liga Telemach
    Elšnik prestopil v Crveno zvezdo
    Timi Max Elšnik se je po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu poslovil od ljubljanske Olimpije, v dresu katere je od leta 2020 odigral 158 tekem. Reprezentančni vezist bo kariero nadaljeval pri Crveni zvezdi.
  • 28.07.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija slavila na Primorskem
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).
  • 26.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Nedeljski večer bo zaznamoval primorsko-ljubljanski derbi. Kako se bo razpletel?
  • 25.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Florucz in Pinto zadela za lepo prednost Olimpije
    Nogometaši Olimpije so v domačih Stožicah dobili prvo tekmo drugega kroga kvalifkacij UEFA Evropske konferenčne lige. Mrežo ukrajinske Polisje Žitomir sta v drugem polčasu srečanja zatresla Raul Florucz in Diogo Pinto.
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Zmaji v uvodni preizkušnji prvenstva premagali sinove burje
    Uvodno dejanje sezone 2024/25 je v ljubljanskih Stožicah pripadlo nogometašem Olimpije. Zmaji so bili z zadetkoma Rede Boultama in debitanta Dina Kojića boljši od ajdovskega Primorja.
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Primorje
    S petkovo tekmo v Stožicah se pričenja nova sezone Prve lige Telemach. Olimpija gosti Primorje, ki se je po majskem slavju v 2. SNL prebilo med prvoligaše. Kdo bo dobil uvodno dejanje prvenstva?
  • 18.07.2024 | Prva liga Telemach
    Španec okrepil obrambo Olimpije
    Pred jutrišnjim začetkom Prve lige Telemach je dveletno pogodbo z Olimpijo sklenil 23-letni Manuel Pedreno. Osrednji branilec je nazadnje igral za španskega tretjeligaša Tarazono.

DELI NA