09.03.2009 | 1. SML
Polovičen izkupiček proti Gorici

Kadeti po dobri predstavi ugnali solidne Goričane z 2:0, mladinci ostali praznih rok, točke odpotovale v Gorico.

Mladinci so proti Hit Gorici nastopili v postavi: Gačevski, Kous, G. Pavel, Matej Rogač (61. min. Mitja Rogač), Zadravec, Tompa, Slavič, Krajnc, U. Pavel (52. min. Bohar), Feguš, Kontrec (61. min. Pejnovič).

Prvi so v 5. minuti zapretili gostje, po podaji iz kota je iz bližine z glavo zgrešil Mevlja. Na drugi strani je po predložku Kousa z desne strani za nekaj centimetrov prekratek Feguš. V 7. minuti so si gostje priigrali prosti strel z osemnajstih metrov rahlo z desne strani, Nejc Mevlja je žogo čez živi zid poslal v levi spodnji kot za gostujoče vodstvo z 0:1. Po podaji z leve strani priložnost za izenačenje zamudi U. Pavel, z osmih metrov je streljal z glavo mimo vrat. Natančen predložek z desne strani, je na petih metrih prestregel Mevlja, tokrat je Gačevski uspešnejši in strel v desni zgornji kot zanesljivo ubrani.

Za črno-bele si je borbeni Krajnc priboril žogo v gostujočem kazenskem prostoru, iz težkega položaja z desne strani je streljal v daljši vratarjev kot, žal je žoga zletela tik ob vratnici Zibelnika. Mandič je poskušal presenetiti Gačevskega z desne strani s petnajstih metrov, slednji je uspešnejši in je strel ubranil. V 23. minuti hitra akcija gostov po desni strani, Volarič je prišel sam pred Gačevskega, ki je bil uspešnejši po strelu z desetih metrov. Volarič je pripravil priložnost za soigralca v naslednjem napadu, ki pa podaje v petmetrski prostor nista uspela poriniti v mrežo. Zato pa so bili uspešni v naslednjem napadu, ko je po desni strani prodrl Šuligoj, naši igralci so slabo pokrili Aleksandra Mandiča, ki je z glavo s sedmih metrov žogo poslal v levi kot Gačevskega, ki je bil tokrat brez možnosti, da bi preprečil gostujoče vodstvo z 0:2.

V 40. minuti se je na desni strani še enkrat v priložnosti znašel Volarič, še enkrat več njegov strel v daljši kot Gačevski zanesljivo ubrani. Na drugi strani Feguš ni uspel realizirati lepe priložnosti s štirinajstih metrov za znižanje rezultata, Zibelnik je njegov strel ubranil. V zaključku polčasa je Panić streljal s petindvajsetih metrov čez domača vrata. V 60. minuti se je za goste ponovno v priložnosti znašel Volarič, tokrat so ga od veselja delili le centimetri, po strelu z desne strani s sedmih metrov je žoga oplazila daljšo vratnico in končala v gol avtu.

Naši igralci so v 63. minuti po močnem strelu Slaviča v desni zgornji kot s petindvajsetih metrov, ko je Zibelnik žogo le na kratko odbil do Boharja, ta pa jo je pospravil za njegov hrbet sicer dosegli zadetek, a ga je glavni sodnik po posredovanju stranskega razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Podajo Slaviča iz prostega strela je z glavo s šestih metrov tik nad prečko poslal Pejnovič. Po številnih zgrešenih priložnostih, je v 71. minuti na svoj račun prišel tudi Luka Volarič, ki je Gačevskega premagal z desne strani z osmih metrov s strelom v bližnji kot za 0:3.

V 76. minuti je akcijo po desni strani izpeljal Pejnovič, njegov predložek s petih metrov je čez vrata poslal Feguš. V 83. minuti je Feguš na desni strani izigral obrambnega igralca gostov, z enajstih metrov je streljal v bližnji vratarjev kot, tudi tokrat je bil Zibelnik na mestu in žogo odbil v kot. Po kotu je bil najvišji v skoku Krajnc, ki je žogo s šestih metrov z glavo poslal tik ob levi vratnici. V 89. minuti smo v gneči pred gostujočimi vrati videli nekaj poskusov naših igralcev, ki pa so bili blokirani, na koncu je žoga konča tik nad prečko gostujočih vrat. Zadnjo priložnost so zapravili gostje prek Martinovića, ki se je znašel na levi strani sam pred Gačevskim, ta je njegov strel v bližnji kot s sedmih metrov odbil v polje.

Tekst: Darko Hidič/ND Mura
Foto: ND Mura

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2024 | 1. SML
    NK Maribor prvak EON NextGen lige
    Nogometaši Maribora so s ponedeljkovim slavjem v Novi Gorici postali prvi prvaki EON NextGen lige, mladinskega tekmovanja, ki je v letošnji sezoni doživelo pravi razcvet.
  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.

DELI NA