11.10.2021 | U21
Poraz v Albaniji

Mlada izbrana vrsta je po četrtkovem remiju z Anglijo gostovala še v Albiniji, a v Elbasanu ostala brez točk. Slovenske načrte sta z goloma v uvodu drugega polčasa pokvarila Bernard Karrica in Armando Dobra.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U21 2023 - ČETRTI KROG

ALBANIJA U21 - SLOVENIJA U21 : (0:0)

Strelci: Karrica (53'), Dobra (58').
Albanija U21: Tafas, Marku, Selmani, Pellumbi, Mitaj, Dobra (68' Toci), Celhaka (92' Vangjeli), Asllani, Muçi (77' Lakti), Ndrecka, Karrica (77' Cara). Selektor: Alban Bushi.
Slovenija U21: Turk, Španring, Stojinović, Laci, Pavlović, Zabukovnik (81' Cipot), Casar, Matko (77' Koderman), Svetlin, Begić (59' Vešner Tičić), Flakus Bosilj. Selektor: Milenko Aćimović.

Slovenski selektor Milenko Aćimović je v primerjavi s tekmo proti Angliji posegel po štirih spremembah v začetni enajsterici, tekmo so pričeli Španring, Laci, Casar in Begić. Slovenci so v Elbasanu pogrešali tudi dvojnega četrtkovega asistenta Nina Žuglja. V peti minuti so prvi zapretili Albanci, Dobra je z desne strani kazenskega prostora streljal mimo bližnje vratnice.

Slovenci so odgovorili v 11. minuti, ko pa je domači blok zaustavil udarec Svetlina. Prav član Celja je v 27. minuti iskal Matka, ki je meril v desni kot Tafasa, a je bil vratar Albanije na pravem mestu. Tefas je dobro posredoval tudi v 35. minuti, po strelu Begića, tri minute kasneje pa je Casar po kotu Svetlina in izbiti žogi nastreljal enega od domačih branilcev.

Razigrani Svetlin je v 42. minuti podal pred vrata, Matko je želel z glavo zaposliti Flakusa Bosilja, a je žoga na poti zadela Pellumbija in prave nevarnosti ni bilo. V sodniškem dodatku prvega polčasa je bilo še enkrat vroče pred domačim golom. Najprej je Svetlin iztržil kot, po katerem pa je Flakus Bosilj z glavo meril čez vrata.

Prvi polčas je glede na igro pripadel Slovencem, odmor pa je bolje del Albancem, ki so v nadaljevanje srečanja vstopili kot prerojeni in povedli v 53. minuti. Karrica je izkoristil podajo v prostor, z leve strani kazenskega prostora zadel pod prečnik in dobil soočenje z nemočnim Turkom.

Gostitelji srečanja so zgolj pet minut kasneje udarili še drugič. Ndrecka je poslal predložek z leve strani igrišča, Dobra pa je z glavo natančno meril v desni kot slovenskega vratarja Turka.

Četa Milenka Aćimovića je bila v 67. minuti blizu znižanja zaostanka. Casar je s podajo v prostor zaposlil Matka, ki pa je z desne strani kazenskega prostora zatresel le bližnjo vratnico. Tafas je sedem minut zatem zaustavil nevaren predložek Svetlina, v 86. minuti pa je preusmeril močan udarec Casarja z razdalje.

Slovenska zasedba je v 95. minuti prišla do kazenskega udarca, Marku je na nepravilen način zaustavil Vešnerja Tičića. Odgovornost je prevzel Svetlin, a se je z novim posredovanjem izkazal Tafas in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Milenko Aćimović je po srečanju priznal, da ekipi po takšnem porazu ni lahko: "Lahko rečem, da je za nami tekma, na kateri smo dominirali vseh 90 minut. Nismo izkoristili svojih priložnosti, imeli smo jih pet ali šest pa še enajstmetrovko. Albanci so bili pri svojih situacijah bolj pri stvari, zadeli so iz dveh ustvarjenih priložnosti. Zagotovo nam je težko, za nami je zahtevna tekma, vendar fantom nimam kaj očitati. Že novembra nas čakajo nove tekme in novi izzivi."

"Mislim, da smo imeli popolno kontrolo skozi celotno tekmo. Imeli smo več posesti, ustvarili smo si več priložnosti, imeli smo veliko situacij, da zabijemo gol. To nam žal ni uspelo. Morda nam je zmanjkalo kanček športne sreče, ki smo jo imele na tekmi z Anglijo. Albanci so zadeli iz dve situacij, ki so jih imeli, tako so tudi zmagali dvoboj. Žal nam je, vendar moramo gledati naprej. Že čez mesec dni imamo novi tekmi, na katerih bomo iskali nove točke, osvojiti moramo vseh šest," pa je po zadnjem sodniškem žvižgu dejal Tamar Svetlin, ki je bil med najbolj razigranimi Slovenci. 

Mlada reprezentanca Slovenije ima po štirih odigranih tekmah štiri točke, kar je za zdaj dovolj za četrto mesto. Slovenci bodo novembra dve tekmi gostili v Kopru, na Bonifiki se bodo najprej pomerili prav z Albanijo, zatm še s Češko.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.

DELI NA