27.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telemach, 10. krog

BRAVO KOSTEL - CELJE

28. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci do 15 let: 5 evrov

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Sobotni spored desetega kroga Prve lige Telemach bosta sklenila letošnja predstavnika v evropskih tekmovanjih, Bravo bo v Stožicah gostil ekipo Celja. Kdo bo boljši v prestolnici?Ljubljančani se v spopad z državnimi prvaki podajajo po treh zaporednih remijih, po Radomljah in Domžalah so se brez zmagovalca razšli še z mestnim tekmecem. Mestni obračun so bolje odprli nogometaši Olimpije, ki so hitro povedli z enajstmetrovko Pedra Lucasa, Šiškarji pa so zatem prevzeli pobudo, si pripravili nekaj priložnosti, izenačili pa v drugem polčasu, ko je bil natančen Matej Poplatnik. Izkušeni napadalec se je razveselil prvega zadetka v letošnjem državnem prvenstvu, s tem pa prav gotovo dvignil samozavest pred dvobojem s Celjani.

Aleš Arnol, trener NK Bravo Kostel: "Kar smo si priborili, smo si na igrišču tudi zaslužili. Glede na prikazano, bi morda lahko imeli še kakšno točko več kot pa obratno. Ob tem smo vse skupaj uspeli doseči tudi ob istočasnem, krstnem nastopu v evropskem tekmovanju. Psihološko je bilo težko preklopiti. Vse skupaj nam daje jasno pot za naprej, ampak nikoli ne smemo popuščati. Prvenstvo je serija kratkih šprintov in teh je kar 36. Če v bodoče ne bomo tako disciplinirani in intenzivni, rezultata ne moremo pričakovati."

Kdo je vroč?

Četa stratega Aleša Arnola je v spopadu z Olimpijo prišla do nekaj izrednih priložnosti, pred vrati zmajev sta bila nevarna tudi Jakoslav Stanković in Mark Španring. Na sredini igrišča je dobro partijo odigral tudi kapetan Gašper Trdin, ki je pričel nekaj hitrih napadov rumenih. Nekdanji član Radomelj, ki je v strelskem smislu odlično začel lanskoletno sezono, letos še čaka na prvi zadetek, je lahko natančen v obračunu s Celjem?

Ali ste vedeli?

Bravo je z zadnjim remijem ohranil tri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Četrtouvrščena zasedba Prve lige Telemach v drugo četrtino prvenstva vstopa s štirimi zmagami, štirimi neodlečinimi izidi in le enim porazom. Ljubljančani so ga doživeli v prvem krogu, ravno proti Celjanom, ki so do treh točk prišli s preobratom. Bravo je po golu Matica Ivanška dobil prvi polčas, po avtogolu Nemanje Jakšića pa je za slavje grofov minuto pred koncem rednega dela tekme zadel Armandas Kučys.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

V celjskem taboru že z nestrpnostjo odštevajo do zgodovinske preizkušnje v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige in gostovanja v portugalskem Guimaraesu. Grofe še pred tem čaka pot v Ljubljano, v Stožicah se bodo merili z Bravom. Lahko ekipa Alberta Riere nadaljuje z zmagovalno serijo? Aktualni prvaki so niz zmag pričeli s skalpom Nafte 1903, po zmagi v zaostalem štajerskem derbiju z Mariborom pa so dobili še tekmo z Domžalčani. Celjani bodo v Ljubljani napadali peto zaporedno zmago, saj so med tednom slavili tudi pokalno napredovanje, v Slovenskih Konjicah so z 0:3 premagali Dravinjo. Zaključek uvodne četrtine prvenstva je bil uspešen, saj vodilna Olimpija beži za zgolj dve točki, kako dober pa bo vstop v drugo četrtino?

Kdo je vroč?

Svit Sešlar po vrnitvi na domače zelenice navdušuje. Mladi reprezentant je v polno meril že na prvi tekmi v dresu članske ekipe Celja, po golu v dvoboju z Lendavčani pa je strelski niz podaljšal tudi na tekmah z Mariborom in Domžalami. Štajerec je v preteklosti dvakrat zatresel tudi mrežo Brava, lahko v dvoboju s Šiškarji še poveča izkupiček na svojem strelskem računu?

Ali ste vedeli?

Na tekmi Pot do zmage na pokalni tekmi z Dravinjo je z dvema goloma tlakoval Aljoša Matko. Najboljši strelec minule sezone državnega prvenstva je uvodno četrtino Prve lige Telemach sklenil z enim golom, dosegel ga je v dvoboju četrtega kroga proti Radomljam. Nekdanji napadalec Maribora, Brava in Olimpije je v celjskem dresu dosegel že 33 prvoligaških zadetkov, s tem pa na večni klubski lestvici že zaseda mesto med najboljšo deseterico. Trenutno le za gol zaostaja za osmim Romanom Bezjakom, 35-krat sta bila v celjski opravi uspešan Dragan Čadikovski in Dario Vizinger, s 36 in 37 zadetki pa sta dosegljiva tudi Mitja Brulc in Sebastjan Gobec.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA