13.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 8. krog

BRAVO KOSTEL - DOMŽALE

15. september 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci do 15 let: 5 evrov

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

V nedeljskem delu tekmovalnega sporeda bodo odigrane tri tekme. Nogometaši Brava se vračajo na zelenico Športnega parka Šiška, na kateri bodo gostili zadnjeuvrščene Domžale. Rumena družina v Ljubljano prihaja z novim trenerjem Dejanom Dončićem, Domžalčani pa bodo v Ljubljani napadali prvo zmago sezone. Bravu je šlo v uvodu letošnjega prvenstva precej bolje, saj Šiškarji zaostajajo zgolj za vodilno in še vedno neporaženo Olimpijo. Ekipa Aleša Arnola je v uvodu sezone dobila štiri ligaške preizkušnje, ob dveh neodločenih rezultatih pa je izgubila zgolj z državnimi prvaki Celjani. Bravo vse od prvega kroga in gostovanja v knežjem mestu ne pozna poraza, rumeni pa so pred dvotedenskim premorom remizirali z Radomljami. Bodo serijo neporaženosti nadaljevali tudi v dvoboju z Domžalami?

Kdo je vroč?

Med reprezentančnim premorom se je v Sloveniji zaključilo prestopno obdobje za profesionalne nogometaše. Novo moč je dobil tudi Bravo, ki se je mu je pridružil Ange N’Guessan. Dvajsetletnik s potnim listom Francije in Slonokoščene obale igra v osrčju obrambe, s tem pa sta dodatno konkurenco dobila Miguel Rodrigues in Nemanja Jakšić. Srb je že nekajletna stalnica v zadnji vrsti Brava, trenutno pa tudi tujec z enim od najdaljših stažev v Prvi ligi Telemach. Bivši član Zavrča in Aluminija na slovenskih zelenicah igra že od leta 2016, v Prvi ligi Telemach pa je zbral že 248 tekem.

Ali ste vedeli?

Sprva je bilo predvideno, da bo tekma osmega kroga Prve lige Telemach med Bravom in Domžalami odigrana v Stožicah, po spremembi pa se Ljubljančani vračajo v Šiško. Stožensko igrišče bo zaradi vzdrževalnih del oziroma sanacije zaprto za vse uporabnike, naslednja tekma na največjem nogometnem stadionu pri nas pa bo odigrana 21. septembra, ko se bosta Olimpija in Bravo pomerila v mestnem derbiju.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Rene Rantuša Lampreht in Nikša Vujčić

Trenerska epizoda Erika Merdanovića na domžalski klopi se je zaključila po šestih tekmah, rumeno družino pa bo skušal z dna ligaške razpredelnice popeljati stari znanec domžalskega kluba. Ob Kamniško Bistrico se je med reprezentančnim premorom vrnil Dejan Dončić, ki bo skušal Domžalčane spraviti iz zahtevnega položaja. Dvakratni državni prvaki po sedmih krogih državnega prvenstva še čakajo na prvo slavje, pred reprezentančnim premorom pa so kljub spodbudnemu začetku tekme izgubili z Nafto. V Lendavi se je mreža zatresla petkrat, Domžalčani pa so na sedmih tekmah prejeli kar 17 zadetkov. Rumena obramba je bolje delovala na pripravljalni tekmi s celovško Austrio, Domžalčani so dvoboj z avstrijskim prvoligašem dobili z izidom 1:2.

Dejan Dončić, trener NK Domžale: "Želimo si dvigniti raven igre in začeti nizati dobre rezultate. Težko govorim o dogajanju v preteklosti. Zanima me le prihodnost. Prvi cilj je, da pridemo iz cone izpada. Potrebno je vzpostaviti ravnotežje tako na igrišču kot v garderobi. Želja je, da se proti koncu sezone nebi bali izpada, ampak da bi se borili za višja mesta na prvenstveni lestvici."

Kdo je vroč?

Dejan Dončić bo na prvi tekmi na klopi Domžal pogrešal Reneja Rantušo Lamprehta in Nikšo Vujčića. Slednji je eden od treh novincev, ki so se Domžalčanom pridružili med septembrskim premorom. Matej Oražem je dvojico novih moči našel v Mariboru, od koder sta se v rumeno družino preselila Marcel Lorber in Behar Feta. Je lahko hitronogi Makedonec na krilnem položaju rešitev, ki so jo potrebovali Domžalčani?

Ali ste vedeli?

Dejan Dončić ni novinec v domžalski sredini, saj je v rumeni družini dolgo deloval predvsem v mlajših selekcijah, nekaj časa pa je bil tudi pomočnik trenerja članske ekipe. Enainpetdesetletni Ljubljančan je zgodbo v Domžalah začel leta 2005, 13 let kasneje pa je sprejel povabilo Triglava. V Kranju je vodil člansko ekipo, kasneje pa je bil v 2. SNL strateg lendavske Nafte. Po epizodi na čelu novogoriške mladinske šole je v minuli sezoni do naslova državnih prvakov popeljal Mariborčane, zdaj pa se je vrnil v Domžale.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA