24.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Nafta

Prva liga Telemach, 2. krog

BRAVO KOSTEL - NAFTA 1903

26. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci do 15 let: 5 evrov

BRAVO

Prepoved nastopa: /

V luči tega, kar jim je uspelo lani, najbrž niti ni tako presenetljivo, da so Šiškarji po petih krogih tik pod vrhok prvenstvene razpredelnice. Prejšnji konec so Aleš Arnol in druščina onkraj Mure slavili drugo zaporedno zmago, tri točke pa so si s prav toliko zadetki bolj kot ne zagotovili že v prvem polčasu. No, po 26. minutah igre, če smo natančni. Začelo se je sicer slabo, a je bil zaostanek, ki ga je zakuhal vratar Orbanić, hitro izničen, nato pa pozabljen. Četa iz prestolnice je ob anemičnih domačinih, ki so goste predvsem v prvem delu zgolj opazovali, prišla do preobrata in celo prednosti dveh zadetkov. Ta je bila dovolj za zmago, bodo Ljubljančani tokrat mero vzeli še drugi prekmurski ekipi?

Kdo je vroč?

Začetek konca prekmurskih upov je predstavljal zadetek Jakoslava Stankovića v 13. minuti. Napadalec Brava je imel sredi domačega kazenskega prostora odločno preveč prostora in tako dovolj časa za natančen strel. Nekaj trenutkov pozneje se je mimo anemične soboške obrambe sprehodil Matic Ivanšek, v 26. minuti pa se je na seznam strelcev še enkrat vpisal Stanković in dokončal delo v Fazaneriji. Bo nekdanji nogometaš Tabora razpoložen tudi v ponedeljek?

Ali ste vedeli?

Bravo in Nafta se bosta v ponedeljek srečala po več kot petih letih. V okviru drugoligaškega tekmovanja sta se ekipi pomerili aprila 2019, ko je na koncu z 2:1 slavil Bravo in tako poravnal račune. Septembra 2018 in novembra 2017 je namreč dvakrat zapored premoč priznal Nafti (3:2 in 2:1), prvi medsebojni obračun Ljubljančanov in Lendavčanov pa je pripadel Šiškarjem. Kako se bo končalo tokrat?

 

NAFTA

Prepoved nastopa: /

Ob koncu prejšnje sezone sta se napredovanja v prvo ligo veselila Nafta in Primorje. Če je po uvodnih krogih kazalo, da so se na novo kakovostno raven bolje prilagodili Lendavčani, je slika pred šestim krogom povsem drugačna. Ajdovci so zasluženo vpisali drugo zaporedno zmago, Prekmurci pa so znova visoko izgubili, ne da bi ob tem zatresli nasprotnikovo mrežo. Po prvem polčasu, v katerem so pokazali nekaj prebliskov, so Naftaši po odmoru popolnoma razpadli. Tri točke so ostale na Obali, varovanci Jozsefa Bozsika pa se bodo navijačem skušali odkupiti v ponedeljek. Čaka jih še eno gostovanje, tokrat potujejo v prestolnico.

Kdo je vroč?

Če lendavsko obrambo zaenkrat pustimo ob strani, je jasno, da imajo modro-beli težave tudi na drugi strani igrišča. Uvodoma je, kot zapisano, sicer kazalo drugače, vendar Prekmurci ostajajo pri le dveh zadetkih, pod katera se je v drugem krogu podpisal mladi Milan Klausz. Komaj 19-letni Madžar se je takrat izkazal za zlato menjavo in v četrt ure po vstopu v igro pokopal Radomlje ter svoji ekipi priboril edine točke v dosedanjem delu sezone.

Ali ste vedeli?

Selektor mlade reprezentance Bosne in Hercegovine Vinko Marinović je pred dnevi predstavil seznam za kvalifikacijski tekmi z Avstrijo in Francijo. Eno vabilo je poslal tudi v mesto pod vinogradi: v boj za Evro 2025 se bo septembra spustil tudi Luka Božičković. Mlademu vezistu Nafte bo v napadu družbo delal Admir Bristrić, še do nedavnega nogometaš ljubljanske Olimpije, ki pa je julija oblekel dres ukrajinske Polissje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA