26.07.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Primorje

Prva liga Telemach, 2. krog

BRAVO KOSTEL - PRIMORJE AJDOVŠČINA

29. julij 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci do 15 let: 5 evrov

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Zadnji termin uvodnega kroga letošnje sezone je prinesel obračun dveh klubov, ki Slovenijo zastopata v mednarodnih tekmovanjih. Celje in Bravo sta se udarila potem, ko sta si zagotovila nadaljevanje v naslednji krog kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov oziroma UEFA Evropsko konferenčno ligo, pri čemer je zanimivo, da so Štajerci po bolj kot ne protokolarni povratni tekmi s Floro delovali manj sveže od Ljubljančanov. Ti so se z aktualnimi prvaki spoprijeli po prvem evropskem gostovanju v zgodovini kluba, ki se je za povrh zavleklo v podaljšek, a so kljub temu zlasti v prvem polčasu pokazali več. Za predstavo niso bili nagrajeni s točkami, bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Bravo je v knežjem mestu celo vodil, in sicer po zadetku Matica Ivanška v 26. minuti. Mladi napadalec je izkoristil dober predložek Milana Tučića, nekaj dni pred tem pa se je v vlogi podajalca znašel sam, ko je v Walesu asistiral za izenačujoči zadetek Jakšića. Na evropskem prizorišču se 20-letnik očitno odlično počuti, saj je sredi preteklega tedna odločil srečanje v Mostarju. Bo razpoložen tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Šiškarji so se iz Bosne in Hercegovine nepričakovano vrnili z zmago. Zrinjski je padel z 0:1, avtor edinega zadetka pa je bil Matic Ivanšek, ki se je v 16. minuti najbolje znašel v gneči pred nasprotnikovimi vrati. Domačini, za katere sta zaigrala tudi stara znanca slovenskih prvoligaških zelenic Nardin Mulahusejnović in Ivan Posavec, so v nadaljevanju z vso silo napadli ljubljanska vrata, a brez uspeha.

PRIMORJE

Prepoved nastopa: /

Če so bili prejšnji petek eden od akterjev uvodne tekme nove sezone Prve lige Telemach, so se tokrat sinovi burje znašli na drugem koncu razporeda. Pred ponedeljkovo vrnitvijo v Stožice so imeli dovolj časa, kar deset dni, da razmislijo, kje se je zalomilo na prvem gostovanju v prestolnici. Krstni nastop med slovensko elito se ni razpletel po primorskih željah: kljub temu da so se varovanci Milana Anđelkovića hitro otresli živčnosti, brez katere na takšni tekmi pač ne gre, so v nadaljevanju pokazali premalo za presenečenje. Na prve točke bodo Ajdovci torej računali proti Bravu, ki je sezono prav tako začel z ničlo, med tednom pa je opravil še pot v Mostar.

Kdo je vroč?

Ljubljančani so dobro zaprli vse poti do svojih vrat, zato so se morali Ajdovci zadovoljiti s poskusi z razdalje. Prvi je zapretil Mirko Mutavčić, a je bil domači vratar na pravem mestu. V nasprotnem primeru bi se uresničil že videni scenarij, in sicer iz sezone 2022/23, ko je bočni branilec – takrat še v dresu Domžal – iz podobnega položaja streljal precej bolje in z evrogolom navdušil slovensko nogometno javnost.

Ali ste vedeli?

Čeprav je spočetka kazalo, da bodo morali Primoci domače tekme igrati pred zaprtimi tribunami, so v petek sporočili, da bodo srečanja v novogoriškem športnem parku vendarle odprta za javnost. »Stroški, ki so in še bodo nastali zaradi selitve, so vse prej kot nizki, zato smo bili primorani, zaradi delovanja celotnega kluba, prilagoditi cene vstopnic, ki bodo veljale samo za prvi del sezone [10 evrov v predprodaji, 15 evrov na dan tekme; op. p.], dokler ponovno ne zaigramo na domači zelenici pod novimi reflektorji,« so še zapisali na svoji spletni strani.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA