24.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Primorje

Prva liga Telemach, 6. krog

CELJE - PRIMORJE AJDOVŠČINA

25. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Potem ko so se v knežjem mestu konec julija odločili za trenersko rošado, Celje nikakor ne more ujeti pravega ritma. V prvenstvu so pod taktirko Alberta Riere nanizali poraz, zmago in nazadnje remi, še za odtenek slabše pa se aktualni slovenski prvaki znajdejo na evropskem odru. Španski strateg se je na celjsko klop vrnil z visokim porazom v Bratislavi, ki ga grofje še dolgo ne bodo pozabili, sledila je selitev v kvalifikacije za UEFA Evropsko ligo, kjer je bil premočen na papirju nekajkrat slabši Shamrock Rovers, sredi tega tedna pa so Štajerci orožje položili še v Armeniji. Na povratnem srečanju bodo morali izničiti gol zaostanka, še prej pa jih čaka Primorje.

Kdo je vroč?

Albert Riera je moral v Stožicah po prvi menjavi poseči že v 11. minuti, ko se je poškodoval Armandas Kučys. Litovec je mesto na zelenici prepustil Edmilsonu, kar se je že nekaj trenutkov pozneje izkazalo za odlično potezo. Brazilski napadalec je najvišje skočil po podaji iz kota in se razveselil prvega zadetka v sezoni. V 31. minuti bi lahko izkupiček podvojil, a je bil iz ugodnega položaja nenatančen.

Ali ste vedeli?

Zaradi poškodb in kadrovske čistke, ki jo je v knežjem mestu sprožil Albert Riera, so Celjani v Jerevan odpotovali z – reci in piši – zgolj šestnajstimi nogometaši. Španec je svojo kratko klop v armenski prestolnici v celoti izkoristil. No, opravil je štiri menjave od petih, priložnosti za dokazovanje pa ni dobil le mladi Lovro Štubljar, ki je mesto med vratnicama prvič v sezoni prepustil skoraj enkrat starejšemu Matjažu Rozmanu.

 

PRIMORJE

Prepoved nastopa: /

Ajdovske delnice te dni kotirajo neprimerno višje kot pred dvema tednoma. Pred dvobojem v Lendavi je kazalo, da se bodo sinovi burje v tej sezoni znašli v vlogi t. i. kante za nabijanje. Novinci med elito so navadno resda močni kandidati za izpad, a bi lahko morda Primorje letos spisalo drugačno, lepšo, bolj romantično zgodbo. Najprej so s svojo najboljšo predstavo v prvi ligi povozili stare znance z drugoligaških zelenic, uspeh pa so nadgradili proti Domžalam. Z zrelo igro so poskrbeli, da je rumena družina ostala na dnu razpredelnice, skalpa konkurentov za obstanek pa sta dvignila primorsko samozavest pred nadaljevanjem tekmovanja.

Kdo je vroč?

Prevlado na igrišču so varovanci Milana Anđelkovića unovčili tik pred odhodom na odmor. Po podaji iz kota se je v gneči pred rumenimi vrati najbolje znašel Semir Smajlagić. Bosansko-hercegovski napadalec se nam je pred leti sicer predstavil v dresu Gorice. Končni izid je z bele točke postavil Mark Gulič, ki je zabil že Nafti, mesto v enajsterici kroga pa si je poleg Smajlagića prislužil tudi mladi Gašper Petek.

Ali ste vedeli?

Prvi dve tekmi nove sezone je Tilen Klemenčič pospremil s klopi, nakar je proti Kopru vendarle dočakal debi v rdeče-črnem dresu. V Lendavi je priložnost dobil dvajset minut pred koncem za dodatno mirnost v ajdovski zadnji vrsti, tokrat pa se je spet znašel v udarni enajsterici. Ni potrdil zakona bivšega, novo priložnost pa bo imel v nedeljo: 29-letnik je celjske barve branil med letoma 2014 in 2017.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje presenetilo v Celju z visoko zmago
    Nogometaši Celja so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Primorju z 0:3 (0:3).

DELI NA