20.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - CELJE

22. september 2024, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Celjani bodo po zmagi na štajerskem derbiju gostovali ob Kamniški Bistrici, grofe bodo na domači zelenici gostili Domžalčani. Dvakratni državni prvaki pred zadnjim krogom uvodne četrtine prvenstva še čakajo na prvo ligaško zmago. Ravbarji so na osmih ligaških tekmah šestkrat izgubili, po vrnitvi trenerja Dejana Dončića med rumene pa so osvojili drugo točko v letošnji sezoni. Rumena družina je v prejšnjem krogu remizirala z Bravom, obračun v Šiški pa se je končal z začetnim rezultatom 0:0. Tako Ljubljančani kot Domžalčani so streljali s praznimi naboji, Haris Vučkić in soigralci pa so z remijem ostali na repu ligaške lestvice. Se lahko zmagovalni post konča v devetem krogu Prve lige Telemach?

Dejan Dončić, trener NK Domžale: "Zavedamo se, da je pred nami še zelo težka naloga, vendar smo prepričani, da nam lahko uspe že zelo hitro. Veseli me, da fantje na treningu kažejo potrebno voljo in energijo, zato nimam nobenih pomislekov glede uresničitve primarnega cilja."

Kdo je vroč?

Tekma z Bravom je bila druga v letošnjem prvenstvu, na kateri Domžalčani niso prejeli zadetka. Z izidom 0:0 se je končal tudi obračun z Olimpijo, to pa sta tudi edini preizkušnji, ki sta se končali brez poraza rumene družine. Ni skrivnost, da imajo v domžalskem taboru težave z doseganjem zadetkov, doslej so bili uspešni petkrat, najmanj med deseterico prvoligašev. Na prvenec po vrnitvi v matično sredino še čaka Haris Vučkić, ki je lahko s svojimi izkušnjami pomemben adut Dejana Dončića. Lahko nekdanji reprezentant ponagaja že Celjanom?

Ali ste vedeli?

Domžalčani za sosedi Radomljani, ki zasedajo deveto mesto, zaostajajo za tri točke, eno več od mlinarjev imajo osmi Lendavčani. Tudi zato v Domžalah še ni razloga za paniko, čeprav dolga serija brez zmage ni dobra popotnica za nadaljevanje sezone. V Domžalah so vse do devetega kroga na prvo zmago čakali v sezoni 2019/20, v kateri so na prvih osmih tekmah zbrali štiri točke. V sezoni 2001/02, ko so zadnjič izpadli iz prvoligaške konkurence, pa so prvič slavili v petem krogu, po osmih tekmah pa so imeli na svojem računu pet točk.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Aktualni državni prvaki so z zmago v štajerskem derbiju splezali v zgornji dom Prve lige Telemach, lahko ob koncu uvodne četrtine prvenstva storijo nov korak proti vrhu lestvice? Grofje bodo ob Kamniški Bistrici napadali tretjo ligaško zmago v dobrem tednu, pred štajerskim derbijem so na domačem igrišču premagali tudi Nafto. Četa Alberta Riere ima po osmih tekmah na svojem računu 14 točk, vodilna Olimpija pa štiri več. Celjani so se po Svita Sešlarja v izdihljajih štajerskega obračuna povsem približali Mariboru, Muri in Bravu, ki zdaj bežijo le še za točko. V nadaljevanju jeseni se očitno obeta nadvse vroč obračun za mesta na vrhu lestvice. Kdo bo najuspešnejši?

Albert Riera, trener NK Celje: "Zmaga je vselej pomembna, a zame jenajbolj pomemben občutek, da smo po premoru drugačna ekipa. Prestopni rok je zaključen, zdaj smo kot ena družina. Vemo, kdo smo. Pred tem nikoli ne veš, kdaj bo nekdo dobil dobro ponudbo in odšel. Zdaj tega ni več in takoj sem začutil drugačno vzdušje in energijo. To je moja skupina, s katero trdo delamo. Vedno pravim, da so igralci najbolj pomembni in danes so pokazali svojo kvaliteto. Zdaj smo na pravi poti in zdaj se začenja celjski šov."

Kdo je vroč?

Svit Sešlar je bil v sredinem večeru prvi junak štajerskega derbija. Septembrski povratnik v knežje mesto je najprej podal za gol Armandasa Kučysa, v izdihljajih spopada pa je z mojstrsko potezo poskrbel, da se je dvoboj končal s slavjem Celjanov. Nekdanji vezist Olimpije je v polno meril že na tekmi z Nafto, ki je bila zanj prva v dresu članske ekipe kluba, barve katerega je branil že v mlajših starostnih selekcijah. Lahko strelsko serijo podaljša tudi v Domžalah? Na tekmah z rumenimi je doslej dosegel dva zadetka, še dvakrat pa je bil asistent.

Ali ste vedeli?

sV štajerskem derbiju z Maribom je že dišalo po delitvi točk, a je nato udaril Svit Sešlar. Mariborčani so izenačili v drugem polčasu, ko je Matjaža Rozmana premagal György Komaromi, Madžar v dresu vijolic pa je bil avtor 1500. prejetega zadetka Celjanov na tekmah Prve lige Telemach. Celjanom so 134 golov zabili tudi Domžalčani, ki se bodo v nedeljo že 99. pomerili z grofi. Kdo bo boljši v spopadu dvakratnih državnih prvakov?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do novih točk v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:3 (0:1).

DELI NA