22.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 2. krog

DOMŽALE - KOPER

24. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale po petih krogih Prve lige Telemach še čakajo na prvo zmago, Koper, ki bo naslednji tekmec rumene družine, pa ob treh zmagah še ni uspel povezati dveh pozitivnih rezultatov. Kdo bo uspešnejši ob Kamniški Bistrici? Gostitelji sobotnega srečanja se v tekmo podajajo po bolečem porazu v Novi Gorici, na severu Primorske so brez točk ostali po preobratu Ajdovcev. Domžalčani so povedli že v osmi minuti tekme, ko je v polno meril Danijel Šturm, a so morali po golih Semirja Smajlagića in Marka Gulića priznati še četrti poraz v letošnji sezoni. Poleti prenovljena domžalska zasedba tako ostaja pri točki s tekme proti Olimpiji, Domžalčani pa so edini med deseterico prvoligašev, ki to poletje še niso slavili zmage. Se to lahko spremeni v soboto?

Haris Vučkić, napadalec NK Domžale: "Potrebno je gledati le v prihodnost. Najti je treba pozitivne točke, ki jih na tekmi proti Primorju ni bilo malo in doma proti Kopru prikazati boljšo igro skozi vseh 90 minut. V prvi vrsti pa moramo začeti osvajati točke."

Kdo je vroč?

Ekipa trenerja Erika Merdanovića se je po skromnem vstopu v novo sezono znašla na dnu lestvice, zato se je vodstvo kluba odzvalo in v matično sredino vrnilo Harisa Vučkića. Nekdanji reprezentant je rumeni dres po desetletju in pol znova oblekel minuli konec tedna in zaigral na tekmi s Primorjem. Bivši član Newcastle Uniteda je v Novi Gorici tudi sam zapretil z nevarnim udarcem, a se je v domačih vratih izkazal nekdanji Domžalčan Gašper Tratnik. Je lahko prav Vučkić tisti, ki bo klubu s svojimi izkušnjami pomagal iz zahtevne situacije.

Ali ste vedeli?

Ne le Haris Vučkić, v domžalske vrste se je vrnil še en sin rumene družine. Ravbarji so v začetku tedna sporočili, da je pogodbo do konca aktualne sezone podpisal Dejan Lazarević. Zdaj 34-letni nogometaš zadnji dve sezoni ni imel kluba, krilni napadalec pa se lahko ob reprezentančnih izkušnjah pohvali tudi z bogato kilometrino na tujem. Največji del kariere je preživel na Apeninskem polotoku, v Italiji pa je bil med drugim član Genoe, Torina, Padove, Modene, Chieva in Sassuola.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Bodo koprski nogometaši v šestem krogu Prve lige Telemah nadaljevali tradicijo rezultatov v letošnjem poletju? Po petih krogih je vzorec rezultatov že viden, saj kanarčki še niso uspeli povezati dveh zmag, uspehu pa sledi poraz. Koprčani so po uvodnem slavju proti Radomljam izgubili domačo tekmo z Olimpijo, po uspehu v primorskem spopadu z Ajdovci so izgubili z Bravom, v petem krogu prvenstva pa so bili boljši od Nafte. Lendavska mreža se je trikrat zatresla v drugem polčasu tekme, ko so bili za gostitelje uspešni Veljko Mijailović, Petar Petriško in Nik Omladič. Nasprotnika bosta v soboto odigrala že 80. prvoligaško medsebojno tekmo, kanarčki pa bodo lovili stoti zadetek v golu Domžal. Primorci so doslej dobili 30 obračunov, Domžalčani pa enega več.

Kdo je vroč?

Petar Petriško je izpustil prvi dve preizkušnji letošnje sezone, v zadnjih tednih pa vse bolj opozarja nase. Nekdanji up zagrebške Lokomotive se je prvenca v letošnji sezoni razveselil na tekmi s Primorjem, v zadnjem krogu pa je zadel tudi v dvoboju z Lendavčani. Zimski novinec na Bonifiki je tako že presegel spomladanski izkupiček zadetkov, ko se je enkrat vpisal med strelce. Je lahko prav 22-letni vezist eden od letošnjih junakov Kopra?

Ali ste vedeli?

V Domžalah so ekipi dodali dva izkušena nogometaša, na Bonifiki pa so se po zmagi proti Nafti 1903 poslovili od dveh pomembnih adutov. Ahmed Ankrah je Koper zamenjal za latvijsko Rigo, član katere je tudi Žiga Lipušček, Timothe Nkada pa se je v zameno za odškodnino vrnil v domovino in postal član francoskega drugoligaša Rodeza. Oba sta koprsko četo zapustila v zameno za finančno nadomestilo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA