27.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 10. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

29. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: Ahmed Sidibe

Jasno je bilo, da bo Oskar Drobne soboško čezo na Obali le stežka popeljal do podobnega uspeha kot na svoji prvi tekmi v novi vlogi. Predvsem zato, ker je uvodni elan, ki navadno spremlja trenerske rošade, že nekoliko pojenjal, pa tudi zaradi povsem drugačnega profila tekmeca. Koper je nenazadnje klub, ki ima med elito pač višje ambicije kot Primorje. Skladno s tem so kanarčki pretekli konec tedna lovili zmago, s katero bi se pobrali po porazu pod Kalvarijo in ujeli priključek z vodilnimi. Načrte jim je še pred koncem prvega dela pokvaril rdeči karton in ostalo je pri začetnem izidu. Še toliko bolj bodo zato polnega izkupička Primorci željni v nedeljo, ko na obisk prihajajo Radomlje.

Kdo je vroč?

Potem ko je v 39. minuti Ahmed Sidibe zaradi nepazljivega opletanja s komolci še drugič videl rumeno, je bilo jasno, da če kje, bomo igralca tekme po zadnjem žvižgu morali iskati v obrambi ali med vratnicama. In res, mesto v enajsterici kroga si je prislužil Metod Jurhar, ki je bil nekajkrat dobro postavljen in dovolj zanesljiv, nekdanji vratar Celja pa je navduš zlasti s parado v 85. minuti, s katero je preprečil evrogol Nuhanovića.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov se je med premorom odločil za dve menjavi, a se kljub igralcu manj ni odločil za branjenje. O tem priča tudi dejstvo, da je priložnost ponudil tudi Isaacu Matondu. Francoski napadalec, ki je pred tem v Mariboru vseh 90 minut ostal na klopi, je naposled prišel do debija v rumeno-modrem dresu. Gre sicer za 25-letnika, ki je pred prihodom v Koper nastopal za francoskega nižjeligaša Concarneau, prve nogometne korake pa je naredil pri Rennesu.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Ognjen Gnjatić

Nihče ni pričakoval, da bi bile lahko Radomlje tiste, ki bi lahko ustavile drveči ljubljanski vlak, a so se mlinarji presenetljivo dolgo obdržali v igri za pozitiven rezultat. Svojo mrežo so proti trenutno najbolj vroči ekipi lige nedotaknjeno ohranili vse do začetka drugega polčasa, dokončno pa je bila tekma odločena šele četrt ure pred koncem; velja omeniti tudi to, da so rumeno-črni od 71. minute igrali z desetimi nogometaši. Kakorkoli že, od poraza v Stožicah so imeli Darjan Slavic in druščina več kot dovolj časa za počitek in analizo svojih napak. Po dvotedenskem premoru gostujejo na Bonifiki, kjer se bodo domačinom skušali oddolžiti za julijski poraz.

Kdo je vroč?

Radomljani so v dosedanjem delu sezone dosegli le en zadetek več od zadnjih in med prvoligaši najmanj nevarnih Domžal. Ker je, kot vemo, ta element igre vse, kar v nogometu šteje, bo moral strokovni štab hitro najti rešitev. Morda jo ponudi Nino Kukovec, ki se je veselil zadnji (konec avgusta je zabil Bravu), ali pa Matej Malenšek, zaenkrat prvi strelec Radomelj (v prvenstvu ima na računu dva zadetka)?

Ali ste vedeli?

Kar se tiče doseganja zadetkov, se mlinarji niso nič bolje odrezali niti sredi tedna v pokalnem tekmovanju, čeprav jim je  nasproti stal tekmec znatno manjšega kalibra. V t. i. "vas klasiku" so se Radomljani pomerili z Dobom, ki je favorizirane sosede vso tekmo držal v šahu. O zmagovalcu so odločile še enajstmetrovke, ki so jih bolje izvajali varovanci Oliverja Bogatinova, z dvema zaporednima obrambama pa se je proslavil vratar Velić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA