01.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 3. krog

MURA - CELJE

3. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Glede na dogajanje v lanski sezoni in burno pripravljalno obdobje bi si redkokdo drznil napovedati, da bo med stoodstotnimi ekipami po drugem krogu tudi Mura. Uvodoma so Sobočani ugnali Nafto, uspeh pa so nadgradili ob Kamniški Bistrici, kjer so padle Domžale. Dolgo je sicer kazalo na drugačen razplet, saj so bili gostitelji podjetnejši od Prekmurcev, nato pa je Anton Žlogar z menjavami tehtnico prevesil na stran svoje ekipe. V soboto bodo črno-beli napadali še tretjo zaporedno zmago in morebiten skok na vrh lestvice, kjer se z malenkost boljšo razliko v zadetkih trenutno zadržuje Olimpija, a naloga ne bo lahka: v Fazanerijo prihajajo aktualni prvaki.

Anton Žlogar, trener NŠ Mura: "Čaka nas težka tekma proti državnim prvakom. Igramo na domačem igrišču pred svojimi navijači. Naš osnovni cilj je, da slušamo zmagati, priti do dobrega rezultata, saj konec koncev igramo za točke. Hočemo biti boljši in odpraviti napake s prvih tekem. Želel bi si večjo samozavest od začetka tekme, agresivnost, in da smo boljši v prehodih. Na teh stvareh tudi veliko delamo. Dobra rezultatska forma diktira vzdušje in seveda si želimo, da bi to trajalo čim dlje."

Sandi Nuhanović, vezist NŠ Mura: "Dobro smo krenili v sezono. Ekipa je še bolj povezana, vzdušje je vrhunsko. Smo v pričakovanju naslednje tekme. Celje dobra ekipa, kar je lani dokazalo z osvojitvijo naslova. Verjamemo, da bomo trpeli, a imamo tudi mi svoje skrite adute."

Kdo je vroč?

Domžalskega stratega je po tekmi z Muro jezilo predvsem dejstvo, da so njegovi varovanci oba zadetka prejeli po prekinitvi. Na drugi strani je lahko z izvedbo standardnih situacij zelo zadovoljen Anton Žlogar. Ob koncu prvega polčasa je po podaji iz kota najvišje skočil Leard Sadriu, v izdihljajih srečanja pa je Dario Vizinger, ki se je že izkazal za okrepitev v pravem pomenu besede, z dolgim metom iz avta pred domžalskimi vrati našel Amadeja Marošo.

Ali ste vedeli?

V začetku tedna je črno-bele vrste okrepil Srđan Spiridonović. Tridesetletni krilni napadalec je nazadnje igral v Kuvajtu, nekdanji mladinec Rapida in Austrie pa se je tekom bogate kariere preizkusil tudi v Italiji, Grčiji, Srbiji, Turčiji in na Poljskem. »Všeč mi je, da prihajam v Slovenijo, ki je podobno urejena država kot Avstrija. Vem, kakšna je slovenska liga, da napreduje, in veseli me, da bom po dalj časa igral bližje domu,« je z novim korakom zadovoljen Spiridonović.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Za največje presenečenje tega prestopnega roka so sredi tedna poskrbeli Celjani. V knežje mesto se je vrnil Albert Riera, a ne tako, kot bi si želel. Povratna tekma v Bratislavi je bila zrcalna slika prvega srečanja, ko so z igralcem manj zelo zgodaj ostali Slovaki, rezultat pa je spominjal na tistega iz Talina. Le da je imel tokrat številčno prednost Slovan, petarda pa ni odjeknila v nasprotnikovi, temveč v celjski mreži. Po morda prezgodnjem in zagotovo bolečem slovesu od kvalifikacij za najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje se morajo Štajerci karseda hitro pobrati in pogled vsaj začasno usmeriti proti sobotni tekmi z Muro.

Kdo je vroč?

Tekma v Bratislavi ne ponuja veliko svetlih točk. Za te se je treba vrniti kakšen teden ali dva nazaj. Omenimo na primer Luko Bobičanca, ki je z odlično izvedenim prostim strelom načel slovaško mrežo (obračuna sta si bila, zanimivo, podobna tudi v tem), ter Armandasa Kučysa. Litovcu se je v izdihljajih uvodnega dvoboja z Bravom vendarle odprlo: s prvencem, ki se  je 21-letnemu napadalcu predvsem v Talinu tako vztrajno izmikal, je svoji ekipi pristreljal pomembne tri točke.

Ali ste vedeli?

Albert Riera se bo za spodrsljaj v Bratislavi moral odkupiti že na sobotni tekmi z Muro, pravi popravni izpit pa ga čaka nekaj dni zatem. V knežje mesto prihaja Shamrock Rovers. Irski prvaki so v prvem krogu kvalifikacij nekoliko presenetljivo izločili Vikingur iz Reykjavika (0:0 in 2:1, obakrat so tekmo končali z igralcem manj), nakar je bila za Dublinčane usodna češka Sparta (0:2 in 2:4). Napredovanje v naslednji krog prinaša tudi uvrstitev v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Muraši ugnali prvake
    Nogometaši Mure so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).

DELI NA