26.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta - Mura

Prva liga Telemach, 10. krog

NAFTA 1903 - MURA

28. september 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci: 8 evrov

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Deseti krog Prve lige Telemach bo vroč že od samega začetka, saj ga bodo s prekmurskim derbijem odprli nogometaši Nafte 1903 in Mure. Ob odprtju letošnje sezone so se zmage veselili Sobočani, kdo bo boljši pod lendavskim gradom? Lendavčani imajo po uvodni četrtini prvenstva na svojem računu šest točk, ob Ajdovcih, ki so odigrali tekmo manj, pa to sezono še niso remizirali. Modri še čakajo na prvo gostujočo točko, na svojem igrišču pa so na kolena spravili Radomljane in Domžalčane. Moštvo trenerja Jozsefa Bozsika se je pred dnevi predvsem v prvi polovici dvoboja dobro upiralo tudi Mariboru, ki pa je v drugem polčasu le strl odpor gostiteljev in s tremi zadetki prišel do zmage. Lahko lendavska zasedba predstavo iz prvega polčasa v soboto podaljša na celotnih 90 minut?

Kdo je vroč?

Nogometaši Nafte so si v prvem polčasu obračuna z Mariborom, ki se je končal z 0:0, priigrali nekaj obetavnih priložnosti. Lendavski napadalci so bili v zaključku akcij premalo zbrani, še šestič v letošnji sezoni pa niso našli poti do gola nasprotnika. Modri imajo na svojem računu osem doseženih zadetkov, trikratni strelec Milan Gabor Klausz pa je vsaj za zdaj prvi adut lendavskega napada. Jozsef Bozsik za zdaj še čaka na zadetek katerega od slovenskih fantov, med njimi je tudi Haris Kadrić. Nekdanji up Olimpije se je v preteklosti že dokazal v 2. SNL, lahko zdaj stori še prvoligaški preskok?

Ali ste vedeli?

Tako v lendavskem kot soboškem taboru bodo z zanimanjem pričakali ponedeljkov žreb parov šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Nafta si je uvrstitev v tretji krog tekmovanja priigrala v prejšnjem tednu, ko je v bližnji vasi Pince Marof napolnila mrežo Graničarja. Lokalni četrtoligaš ni bil kos premešani ekipi prvoligaša, zmaga Nafte z rezultatom 0:15 pa je bila najvišja v drugem krogu pokalnega tekmovanja. Štirikrat je v polno meril tudi omenjeni Haris Kadrić.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V soboškem prvoligašu so lahko po uvodni četrtini prvenstva zadovoljni z iztrženim. Mura je na devetih tekmah zbrala 16 točk, na četrtem mestu lestvice pa za vodilno Olimpijo zaostaja za vsega tri točke. Kljub temu je klub iz Fazanerije eden od treh, v katerem so to sezono že posegli po trenerski menjavi, ob Sobočani so to storili tudi tretji Celjani in zadnjeuvrščeni Domžalčani. Oskar Drobne, ki je nasledil Tončija Žlogarja, na klopi Mure še ne pozna poraza, črno-beli pa so pod njegovim vodstvom dobili ligaško tekmo s Primorjem, v pokalnem tekmovanju pa so premagali Bogojino. Nadaljevanje uspešne serije so v devetem krogu prvenstva preprečili Koprčani, ki so, čeprav so več kot polovico srečanja odigrali z igralcem manj, zaprli poti do svojih vrat in dvoboj se je končal z delitvijo točk.

Kdo je vroč?

Sobočani v Kopru še drugič to sezono niso dosegli zadetka, podobno je bilo tudi na predhodnem gostovanju pri Olimpiji. Je pa zato Florijan Raduha še petič v letošnjem prvenstvu zaklenil svoja vrata. Sedemindvajsetletni Prekmurec je v tem pogledu eden najuspešnejših vratarjev Prve lige Telemach, saj zaostaja zgolj za Metodom Jurharjem in Matevžem Vidovškom, ki sta nepremagana na šestih ligaških preizkušnjah.

Ali ste vedeli?

Mura je pred prekmurskim derbijem v Lendavi predstavila še enega novinca. V Fazanerijo se je preselil stari znanec prvoligaških zelenic, Matic Vrbanec je s soboškim klubom sklenil pogodbo do konca leta 2025. Nekdanji nogometaš Aluminija in Celja je v Prvi ligi Telemach odigral že 218 tekem, v sezoni 2021/22 pa je bil z Mitjo Lotričem tudi najboljši asistent prvenstva. Je lahko 27-letni Štajerec že v Lendavi pomemben adut črno-belih?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA