25.07.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta - Radomlje

Prva liga Telemach, 2. krog

NAFTA 1903 - KALCER RADOMLJE

26. julij 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
/

NAFTA

Prepoved nastopa: /

Nafta je poleti doživela popoln remont, zato je redkokdo vedel, kaj lahko pričakujemo od novinca med elito. Lendavčane je ognjeni krst čakal v Murski Soboti, kjer so vsaj v prve četrt ure pustili precej medel vtis. Šele ko je uvodni pritisk gostiteljev malce popustil, se je razmerje moči na igrišču nekoliko spremenilo. Naftaši so dokazali, da lahko konkurirajo na prvoligaškem odru, a bodo morali v nadaljevanju krepko pljuniti v roke. Vseskozi jim je namreč primanjkovalo ostrine, da bi resneje ogrozili tekmečeva vrata. V petek se bodo varovanci Jozsefa Bozsika pomerili s potencialnim konkurentom za obstanek. Kako se bodo odrezali?

Kdo je vroč?

Po manj kot četrt ure so Lendavčani ostali brez enega ključnih členov. Zaradi bolečine v stegenski mišice je moral Jozsef Bozsik iz igre povleči Zorana Lesjaka. Vendar pa se izkušeni branilec ni odpravil v slačilnico, pač pa je vse do zadnjega žvižga kot pravi kapetan bodril soigralce ob stranski liniji. Na zelenici ga je zamenjal novinec Aron Dragoner, kapetanski trak pa je Lesjak prepustil Roku Pirtovšku. Če poškodba ni hujše narave, kar se tudi zdi, bodo na 36-letnika Naftaši spet računali v petek.

Ali ste vedeli?

Morebitno vrzel v osrčju obrambe bi Lendavčani lahko zapolnili s Kristijanom Tojčićem. Že šestnajsta okrepitev modro-belih v tem prestopnem roku prihaja iz Srbije. Štiriindvajsetletni Tojčič se je nazadnje dokazoval v domačem prvenstvu, in sicer pri Javorju iz Ivanjice, pred tem je igral za Mačvo. Tojčić ima poleg srbskega tudi potni list Bosne in Hercegovine, kjer je na kar 108 tekmah nosil dres (nekaj časa pa tudi kapetanski trak) tamkajšnje Zvijezde 09.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani se dobro zavedajo, da je prioriteta obstanek med elito. Šele ko se bodo dodobra oddaljili od cone izpada, lahko razmišljajo o čem več. Težko bi rekli, da so mlinarji po uvodnem krogu letošnje izvedbe Prve lige Telemach kaj bližje zastavljenemu cilju. Tekma s Koprom, ki se je zaradi prometnih nevšečnosti začela z zamikom, ni postregla z lepim nogometom. Žoga se je pretežno gibala nekje med obema kazenskima prostoroma, in vse je kazalo na najbolj nepriljubljen nogometni razplet, ki bi bil morda tudi najbolj pošten. Na radomeljsko žalost se je četrt ure pred koncem tehtnica prevesila na koprsko stran, četa Darjana Slavica pa bo prve točke sezone iskala v Lendavi.

Kdo je vroč?

Ni presenetljivo, da je Darjan Slavic kljub rosnim 19 letom v udarno enajsterico uvrstil Roka Štormana. Mladenič se je spomladi kalil v Grosupljem, radomeljskega stratega pa je bržkone prepričal v pripravljalnem obdobju. V začetku meseca je odločil tekmo s Hajdukom, zabil pa je tudi Aluminiju. Tokrat ni imel svojega dne: statistiko je izboljšal le za rumeni karton, po dobri uri igre pa je mesto na zelenici prepustil Nemanji Gavriću. Bo v petek bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Mrežo Aluminija je poleg Štormana zatresel tudi Halifa Kujabi. Gambijec je v Radomlje prišel iz tretje lige, kjer se je dokazal v dresu Šenčurja, proti Kopru pa je prišel tudi do debitantskega nastopa med slovensko elito. Darjan Slavic ga je v ogenj poslal v 64. minuti namesto Stjepana Davidovića, a Kujabi zadnjega žvižga ni dočakal na zelenici. Dvajset minut pozneje se je umaknil Noelu Biliću, tudi nekdanji nogometaš Dekanov pa svoje nove ekipe ni mogel rešiti pred porazom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

DELI NA