20.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta 1903 - Maribor

Prva liga Telemach, 9. krog

NAFTA 1903 - MARIBOR

22. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci: 8 evrov

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Nafta je nadaljevanje prvenstva, ki ga je za kratek čas prekinil reprezentančni premor, odprla s porazom v knežjem mestu. Ta je presenetil redkokoga, še posebej ob zavedanju, da so aktualni prvaki lovili izhod iz krize in da je bila v tem pogledu domača tekma z novincem med elito idealna priložnost za dober rezultat. In res, grofje so kraljevali na igrišču, o čemer poleg končnega rezultata pričajo tudi vsi statistični parametri. Lahko pa Jozsef Bozsik črpa samozavest iz dejstva, da so njegovi varovanci še na drugi zaporedni tekmi uspeli prebiti nasprotnikovo obrambo; spomnimo, Nafta je imela z doseganjem zadetkov vse od drugega kroga velike težave.

Kdo je vroč?

Pod omenjeni zadetek se je podpisal Zsombor Kalnoki-Kis. Madžar se je v 81. minuti odločil za strel z velike razdalje, za drznost pa je bil poplačan s pravim evrogolom. Na Stadionu Z'dežele je preskočila iskrica upanja, vendar je ob koncu rednega dela David Zec razblinil vse dvome o zmagovalcu. Ker se je Kalnoki-Kis med strelce vpisal tudi na predzadnji tekmi, je trenutno najbolj vroče lendavsko orožje. Bo 22-letnik razpoložen tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Če smo natančni, je bil Kalnoki-Kis uspešen na treh zaporednih srečanjih: svojo zbirko je sredi tedna dopolnil na pokalni tekmi z Graničarjem, na seznamu strelcev pa se mu je pridružilo kar sedem soigralcev. Nafta je sokrajane namreč odpravila z rokometnim izidom 15:0. Najbolj razpoložena sta bila Haris Kadrić in Milan Klausz, ki sta dosegla štiri oz. tri zadetke.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Če vprašate nevtralne ljubitelje slovenskega nogometa, se je štajerski derbi razpletel idealno. Iz preprostega razloga, da so Celjani s tremi točkami končno ujeli priključek z glavnino in da vsaj trenutnonme govorimo o tro- ali četveroboju za prvo mesto, pač pa kar o šesteroboju. Olimpijo in Koper loči pet točk, vse ekipe vmes pa še kakšna manj. Za Mariborčane, ki so sredi tedna končalu svoj niz neporaženosti, je to seveda jalova tolažba. V precej večjo uteho bi jim bila zmaga na nedeljskem gostovanju v Lendavi. Kaj drugega kot poln izkupiček za Anteja Šimundžo in druščino pravzaprav ne pride v poštev. Bodo upravičili status favorita?

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Trener Bozsik je ostal na klopi in določeno povezavo, z opaznimi principi, lahko najdemo tudi v primerjavi z našo medsebojno pripravljalno preizkušnjo pozimi. Resda je Nafta od takrat spremenila celotno zasedbo, toda odigrala je že osem prvenstvenih krogov in ni več neznanka. V tem obdobju so že pokazali, kaj in kako glede načina igre. So ambiciozni, dobro smo jih analizirali. Nekatere zadeve smo fantom predstavili že danes, dodatne informacije sledijo jutri. Pomembno je, da bomo hitri, tekaško na višji ravni in da bomo skušali z boljšo igro iskati pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Mariborski strateg se je v lovu na izenačenje že med polčasom odločil za dve menjavi in z eno zadel v polno. Gyorgy Komaromi, novinec v vijoličastem, ki je debi dočakal na tekmi s Koprom, je v Celju prišel še do prvenca. Po slabi uri igre je z razdalje sprožil proti domačim vratom, in čeprav njegov strel ni bil dober, je žoga končala v mreži. Napadalec se ima zahvaliti predvsem slabemu posredovanju celjskega vratarja, ta pa zaplati blata pred seboj.

Ali ste vedeli?

Če ni uspelo članski selekciji, se v Evropo morda prebijejo mariborski mladinci. Ti so  sredi tedna kot prva slovenska ekipa v zgodovini gostovali v Gibraltarju. Na slikovitem stadionu Europa Point so z 0:6 (0:2) ugnali Lincoln Red Imps in storili velik korak proti napredovanju v naslednji krog kvalifikacij za UEFA Mladinsko Ligo prvakov. Povratna tekma bo 2. oktobra v Kidričevem.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor do zanesljive zmage v Lendavi
    Nogometaši Nafte 1903 so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:0).

DELI NA