20.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telemach, 9. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - BRAVO KOSTEL

21. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Raul Florucz

Zdi se, da se je prvenstvo ravnokar začelo, pa se njegova prva četrtina že bliža koncu. Deveti krog bomo otvorili v prestolnici – in to v velikem slogu: na zelenici stožiškega stadiona se bosta udarila mestna tekmeca. Stavnice več možnosti za uspeh pripisujejo "domačinom" (spomnimo, ljubljanski hram nogometa v letošnji sezoni gosti tako tekme Olimpije kot Brava) izza Bežigrada. Drugače pravzaprav ne more biti, saj zmaji še naprej nizajo odlične rezultate tako na domačem kot na evropskem odru. Nazadnje je zeleno-beli vlak zdrvel čez Radomlje, ki zlasti po izključitvi Ognjena Gnjatića niso imele pravih možnosti. Kako bo tokrat?

Kdo je vroč?

Radomeljski odpor je strl kdo drug kot Raul Florucz, vendar se ima odlični Avstrijec, ki se je med strelce vpisal na vsaki od zadnjih treh uradnih tekem, zahvaliti predvsem Agustinu Doffu. Argentinski vezist je soigralca v napadu namreč našel z odličnim predložkom – elementom nogometne igre, ki ga od njega nismo vajeni. Delo je četrt ure pred koncem z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo dokončal rekonvalescent Reda Boultam.

Ali ste vedeli?

Za razliko od tokratnih tekmecev je Olimpija med tednom počivala, je pa bilo to zgolj zatišje pred nevihto. Zmaje pokalne obveznosti čakajo v sredo, ko potujejo na sever Ljubljanske kotline, miru pa ne bodo imeli niti v prvem tednu oktobra. Začenja se namreč UEFA Evropska konferenčna liga, v okviru katere se bodo varovanci Victorja Sancheza spet podali na sever: pot jih bo nesla v nemški Heidenheim.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Poleg tokratnih tekmecev in njihovih mariborskih rivalov se je med najbolj razpoloženimi ekipami uvodnega dela sezone nekoliko nepričakovano znašel Bravo. Šiškarji so grenkobo poraza nazadnje okusili pred dvema mesecema, ko so orožje položili v knežjem mestu, nato pa so nanizali dovolj zmag, da so nekaj tednov preživeli celo na vrhu prvenstvene razpredelnice. V zadnjem času se je rumeno-modra krivulja nekoliko umirila – z dvema zaporednima remijema so zdrsnili s prvega mesta, ki pa nikakor ni nedosegljivo. Nasprotno, ob dovolj visoki zmagi bi lahko varovanci Aleša Arnola nanj spet skočili že ta konec tedna, ko jih čaka mestni derbi.

Kdo je vroč?

Šiškarji niso znali odkleniti domžalske obrambe, zato pa so bili za zabijanje zadetkov toliko bolj razpoloženi sredi tedna, ko so v okviru pokalnega tekmovanja gostili Krko. V novomeški mreži je po zadetkih Poplatnika (dvakrat), Ivanška, Stankovića in Bajca odjeknila petarda, večino dela pa so varovanci Aleša Arnola opravili po odmoru. Visoka, a ne nepričakovana zmaga pomeni, da se Bravo veseli napredovanja v naslednji krog.

Ali ste vedeli?

Zapisali smo, da so Stožice v letošnji sezoni domače igrišče tako za rumeno-modre kot za zeleno-bele, a smo v prejšnjem krogu videli izjemo. Zaradi slabega stanja igralne površine, ki je bila v zadnjem času precej pod udarom (pestro poletje, reprezentančna akcija), napovedane pa so bile tudi obilne padavine, je Nogometna zveza Slovenije tekmo Brava in Domžal prestavila v šišenski športni park. Tam je bila odigrano tudi omenjeno pokalno srečanje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Olimpija je v ljubljanskih Stožicah v prvi tekmi 9. kroga kroga nogometne Prve lige Telemach v mestnem derbiju remizirala z Bravom z 1:1 (1:0).

DELI NA