03.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Nafta 1903

Prva liga Telemach, 3. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - NAFTA 1903

5. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Tretji krog Prve lige Telemach bodo s ponedeljkovo tekmo v Stožicah zaključili nogometaši Olimpije in Nafte 1903. Lendavčani bodo v prestolnici lovili drugo zaporedno slavje, zmaji pa tako v prvenstvu kot tudi kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige še vedno nizajo zgolj zmage. Zeleno-beli so bili med tednom uspešni tudi v poljskih Glivicah, kjer so po preobratu dobili tudi povratno tekmo z ukrajinsko Polisjo. Gostitelji dvoboja so povedli že v uvodni minuti, v 11. pa je izenačil Raul Florucz, zmago Olimpije pa je v 93. minuti priigral Ivan Durdov. Ljubljančani se bodo v tretjem krogu kvalifikacij pomerili s Šerifom iz Tiraspola, v ponedeljek pa jih, kot že zapisano, čaka ligaški spopad z Nafto 1903.

Victor Sanchez, trener NK Olimpija: "Dan po četrtkovi tekmi smo lahko še uživali, a sedaj se moramo pripraviti na naslednjo ligaško tekmo proti Nafti. Potem pa bomo imeli čas, da se pripravimo na naslednjega evropskega nasprotnika."

Kdo je vroč?

Victor Sanchez po selitvi v Ljubljano ne pozna durgega od zmag, po štirih zmagah v pripravljalnem obdobju je štiri zmage nanizal tudi na uradnih tekmah. Raul Florucz je zadel tako na domači kot gostujoči evropski preizkušnji, Ivan Durdov pa je dobro formo potrdil z golom na dveh zaporednih srečanjih. Nekdanji napadalec je pred dnevi odločil ligaško tekmo na koprski Bonifiki, v Glivicah pa je, kot že zapisano, v izdihljajih srečanja zadel za še drugo evropsko slavje Olimpije.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so se v tem tednu poslovili od Timija Maxa Elšnika. Zdaj že bivši kapetan zeleno-belih je po uspešnem nastopu na nedavnem evropskem prvenstvu prestopil v Crveno zvezdo, zmajevo gnezdo pa je zapustil po treh osvojenih lovorikah in skupno 158 nastopih. V dresu Olimpije se je razveselil 27 zadetkov, v statistiko pa je vknjižil še 19 asistenc. Na 119 tekmah je soigralce na zelenico popeljal kot kapetan Olimpije.

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Nafta 1903 je prvoligaško zgodbo pričela s porazom v prekmurskem derbiju v Fazaneriji, modri pa so bili uspešnejši na domačem igrišču. Lendavčani so v drugem krogu Prve lige Telemach po preobratu premagali Radomlje, osrednji junak domačinov pa je bil dvakratni strelec Milan Klausz. Lendavčane po domači zmaga čaka zahtevno gostovanje v prestolnici, pri Olimpiji. Bo moštvo trenerja Jozsefa Bozsika v Ljubljani uspešnejše kot v Murski Soboti?  Lendavčani so v zadnji drugoligaški sezoni dobili devet od skupno 15 gostovanj, a velja dodati, da je letošnja igralska zasedba povsem spremenjena.

Kdo je vroč?

Milan Klausz je bil prvo ime uvodnega obračuna drugega kroga Prve lige Telemach. Madžar je tekmo z Radomljami pričel na klopi za rezerviste, po vstopu v igro pa je v razmaku nekaj minut dvakrat zatresel mrežo tekmeca in poskrbel za slavje gostiteljev. Šele 19-letni nogometaš je eden od peterice nogometašev, ki so se poleti v Lendavo preselili iz sosednje Madžarske, zanimivo pa je predvsem to, da je nazadnje igral v severnoameriški študentski ligi NCAA.

Ali ste vedeli?

Z Nafto se bo v Stožice vrnil tudi nekdanji up zmajev Žan Mauricio. Mladi vratar je v uvodu sezone dobro izkoristil poškodbo dve leti starejšega Zsomborja Senka in na obeh ligaških tekmah pokazal dobro predstavo. Kakšen bo povratek k nekdanjemu klubu? Devetnajstletnik je v dresu članske ekipe Olimpije odigral dve tekmi, še prej pa je branil vrata mlajših selekcij zeleno-belih.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Podaljški osrečili zmaje
    Olimpija je zadnji polfinalist letošnje sezone Pokala Pivovarna Union. Ljubljančani so odpor lendavske Nafte strli šele v polurnem podaljšku, ko je zmaje z nebeškim skokom odrešil Andres Vombergar.

DELI NA