15.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Primorje - Domžale

Prva liga Telemach, 5. krog

PRIMORJE AJDOVŠČINA - DOMŽALE

16. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (10 evrov v predprodaji)
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov (5 evrov v predprodaji)

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Če bi se tekma v Lendavi razpletla drugače, kot se je, bi se v mestu burje prižgal vsaj oranžni alarm. Nenazadnje je bil to dvoboj starih znancev z drugoligaških zelenic, ekip, ki imata letos bržkone isti cilj: ostati med elito. Kar nekoliko presenetljivo je bilo zato razmerje moči na zelenici lendavskega športnega objekta, kjer so bili gostje s Primorske znatno bolj razpoloženi od domačinov. Prve točke v sezoni so si varovanci Milana Anđelkovića zagotovili že na začetku drugega polčasa, ko so v modro-belo mrežo pospravili še tretjo žogo. Ajdovski strateg je bil z videnim zadovoljen, a pred tekmo z Domžalami svari, da bo treba na tej ravni tudi ostati.

Kdo je vroč?

Pod zgodovinski zadetek – prvega ajdovskega v slovenski prvi ligi – se je v 22. minuti podpisal Domagoj Babin. Hrvat je izkoristil napako osrednjih branilcev Nafte, ki sta slabo komunicirala, in žogo rutinirano poslal mimo domačega vratarja. Pred odmorom se je po predložku Fogca med strelce vpisal še Gulič, delo pa je na začetku drugega dela dokončal neumorni Matic Zavnik. Bodo Primorci razpoloženi tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Težave v napadu so se čez noč razblinile, vseeno pa so sinovi burje konkurenco pred nasprotnikovimi vrati še zaostrili. Na sončno stran Alp je pred časom prišel 19-letni Radovan Rakić, ki je bil nazadnje član mladinske ekipe srbske Crvene zvezde. Z ekipo je opravil pripravljalni del pred začetkom sezone, na debi v rdeče-črnem pa bo moral še malce počakati. V Lendavi je bil že med kandidati za nastop, a ga Anđelković ni poslal v igro.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tako kot njihov tokratni tekmec so tudi Domžalčani svojo rezultatsko krivuljo pretekli konec tedna obrnili navzgor, a manj izrazito. Hkrati drži, da so imeli pred seboj precej težjo nalogo kot na drugi strani Primorci. Ob Kamniški Bistrici so gostili Olimpijo, najbolj vročo ekipo dosedanjega dela sezone, in uspeli njen zmagoviti niz spremeniti v niz neporaženosti. V vročem poletnem popoldnevu zmajo niso imeli kril, s katerimi bi lahko preleteli domžalski obrambni blok. Ostalo je pri začetnem izidu in hkrati prvem pozitivnem za rumeno družino, ki bo uspeh skušala nadgraditi v mestu vrtnic.

Morre Makadji, branilec NK Domžale: "Vemo, da nas čaka izjemno težka naloga, saj smo s Primorjem skupaj na dnu lestvice, zato motivacije na obeh straneh ne bo manjkalo. Nujno potrebujemo tri točke in naredili bomo vse, da jih tudi osvojimo. Ves teden smo se dobro pripravljali na nasprotnika in prepričan sem, da se bomo domov vrnili s polnim izkupičkom."

Kdo je vroč?

Ajdin Mulalić je svojo mrežo prvič v sezoni ohranil nedotaknjeno in hkrati izenačil število obramb s tekme proti Muri, ko je črno-belim petkrat preprečil veselje. Takrat so ga Sobočani dvakrat vendarle premagali, v nedeljo pa je bil, kot zapisano, stoodstoten. S tem si je prislužil mesto v najboljši enajsterici kroga, kjer mu družbo dela soigralec v zadnji vrsti Morre Makadji. Manj razpoloženi so bili domžalski napadalci.

Ali ste vedeli?

V tem pogledu bodo rumeni družini zagotovo koristile bogate izkušnje nove domžalske desetke. V mesto ob Kamniški Bistrici se po dolgi karieri na tujem vrača Haris Vučkić. Napadalec, ki je leta 2009 prav iz Domžal prestopil v Newcastle, se z veseljem vrača v klub iz otroštva: »Zelo mirne duše sem sprejel odločitev, da se pridem nazaj tja, kjer se je vse skupaj začelo. Domžale so moj dom. Z družino smo se sem preselili, ko sem imel pet let, in prav zato lahko rečem, da sem resnično vesel, da sem se vrnil.«
 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje do druge zaporedne zmage
    Nogometaši ajdovskega Primorja so v petem krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:1).

DELI NA