26.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Primorje - Olimpija

Prva liga Telemach, 10. krog

PRIMORJE AJDOVŠČINA - OLIMPIJA LJUBLJANA

28. september 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Ajdovščina, kapaciteta 1.630 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (10 evrov v predprodaji)
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov (5 evrov v predprodaji)

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Ajdovščina bo prvič po letu 2011 gostila prvoligaško tekmo domačega kluba. Primorje bo na svoji zelenici gostilo vodilno ekipo Prve lige Telemach, v prestolnico burje se odpravljajo nogometaši Olimpije. Srečanje bo odigrano v Ajdovščini, ker igrišče v Novi Gorici, kjer rdeče-črni gostijo svoje tekme, po prenovi še ni nared. Kakšen bo povratek domov? Ajdovci, ki minuli konec tedna niso odigrali tekme z Radomljami - dvoboj devetega kroga bo na sporedu med oktobrskim reprezentančnim premorom -, se v obračun z zmaji podajajo po dveh visokih porazih. Najprej so štiri zadetke v mrežo sinov burje pospravili Mariborčani, nato so s podobno mero udarili še Sobočani. Bo primorska obramba trdnejša v sobotnem spopadu z zeleno-belimi?

Mark Gulič, napadalec ND Primorje: "Sinovi burje bomo dali vse od sebe, da boste lahko navijači na tribunah gledali odlično tekmo. Napolnimo stadion ter celotni dolini in Sloveniji pokažimo, da je nogomet bil in vedno bo doma v Ajdovščini." 

Kdo je vroč?

Mariborčani in Sobočani so z visokima zmagama prekinili pozitivno serijo Ajdovcev. Rdeče-črni so na prvo slavje čakali do četrtega kroga, ko so z 0:3 premagali Nafto 1903, po zmagi proti Domžalam pa so s tremi zadetki presenetili še prvake Celjane. Pomemben del treh zmag je bil tudi Mark Gulič, saj je napadalec zadel na vseh treh tekmah, s Semirjem Smajlagićem, še enim bivšim napadalcem Gorice, pa je trenutno tudi najboljši strelec sinov burje. Lahko Primorec prekriža tudi ljubljanske načrte?

Ali ste vedeli?

Ajdovski strateg Milan Anđelković za zdaj nima pretiranih težav s sestavo ekipe, vsaj kar se tiče kaznovanih nogometašev. Nogometaši Primorja na osmih odigranih tekmah še niso prejeli rdečega kartona, z desetimi rumenimi kartoni pa so najmanjkrat opominjana ekipa Prve lige Telemach. Z rumenim kartonom so bili doslej največkrat opozorjeni nogometaši Maribora, 25-krat. Primorje se na "Fair-play" lestvici, na razvrstitev katere sicer ne vplivajo le kartoni, nahaja na drugem mestu, prvi je Bravo.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Čeprav so v mestnem obračunu iztržili točko, so nogometaši Olimpije tudi po devetem krogu Prve lige Telemach ostali na vrhu Prve lige Telemach. Zmaji so na devetih preizkušnjah zbrali 19 točk, eno več od rivala iz Maribora, še dodatno točko pa zaostajajo aktualni prvaki Celjani, zmago sta oddaljena Bravo in Mura. Olimpija je ob tem edina neporažena ekipa prvenstva, še več, zeleno-beli pod vodstvom Victorja Sancheza še vedno ne poznajo poraza na prav vseh frontah. Lahko Ljubljančani niz nadaljujejo tudi v Ajdovščini? Zmaji so sredi julija dobili prvi medsebojni obračun, ajdovska mreža se je v Stožicah zatresla dvakrat. Ob koncu prvega polčasa je zmaje v vodstvo popeljal Reda Boultam, po uri igre pa je v polno meril še Dino Kojić.

Kdo je vroč?

Ljubljančani so si med zadnjimi zagotovili nastop v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union, saj so tekmo drugega kroga odigrali to sredo. Zmaji so bili z izidom 0:3 boljši od Domžalčanov, ki so pokleknili po izključitvi Lovra Grajfonerja. Po avtogolu gostiteljev je napredovanje Olimpije z dvema zadetkoma potrdil Raul Florucz, ki je tako le še obogatil strelki izkupiček v letošnji sezoni. Dvema ligaškima goloma je poleti dodal še tri evropske zadetke.

Ali ste vedeli?

Ne le v Novi Gorici, pred dnevi so se manjše osvežitve igrišča lotili tudi v Stožicah. Ob dodatnih drenažnih cev so igrišče preluknjali, peskali in posejali s semeni trave. Zelenico največjega nogometnega objekta v Sloveniji korenitejši poseg čaka po koncu jesenskega dela sezone, ko bodo upravljalci zamenjali celoten rastni sloj travnate ruše, ki sega v globino 20 centimetrov, zamenjali pa bodo tudi peščeni del igrišča in samo travnato rušo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA