01.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Primorje Ajdovščina - Koper

Prva liga Telemach, 3. krog

PRIMORJE AJDOVŠČINA - KOPER

3. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (10 evrov v predprodaji)
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov (5 evrov v predprodaji)

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Čeprav tako trenerji kot igralci pogosto poudarjajo, da se bolj kot na nasprotnika osredotočajo nase, so Ajdovci pred vrnitvijo v Stožice zagotovo računali na šišensko utrujenost. Če je imelo Primorje na voljo več kot teden dni za počitek in pripravo na naslednji prvenstveni obračun, je Bravo goste s Primorske pričakal po napornem gostovanju v Bosni in Hercegovini. Sinovi burje so se v prvem polčasu tudi zato povsem enakovredno kosali z domačini, nato pa je Aleš Arnol posegel po trojni menjavi. Sledil je razpad rdeče-črnega sistema in visok poraz. Zanj se bodo varovanci Milana Anđelkovića skušali oddolžiti v soboto, ko na prvi domači tekmi gostijo sosede iz Kopra.

Kdo je vroč?

Tilen Klemenčič po prihodu v mesto burje še ni dobil priložnosti za dokazovanje, čeprav bi bile njegove bogate izkušnje pretekli konec tedna več kot dobrodošle. Nenazadje bi lahko ajdovska obramba v več kot eni situaciji, ki je pripeljala do zadetka, odreagirala precej bolje. Poleg tega si Milan Anđelković ne sme zatiskati oči pred težavo na drugi strani igrišča: Primorje je edina ekipa, ki po dveh odigranih krogih še ni dosegla zadetka.

Ali ste vedeli?

Primorje se bo v prvem krogu Pokala Pivovarna Union pomerilo z Gorico. Srečanje bo konec meseca gostil novogoriški športni park, Ajdovci pa upajo vsaj na ponovitev lanskoletnega uspeha, ko so se prebili do tretjega kroga. Takrat je bil za sinove burje usoden Maribor (1:3), pred tem pa so mero vzeli Adrii (4:0) in Tolminu (2:0).

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Oliver Bogatinov je bil po zmagi nad Domžalami zares zadovoljen le z rezultatom. Želel si je boljšo podobo svoje ekipe na igrišču, česar pa pretekli konec tedna ni dobil. Njegov pendant na ljubljanski klopi je pred povratno tekmo kvalifikacij za UEFA Evropsko konferenčno ligo spočil nekatere ključne igralce. V ogenj je poslal močno premešano zasedbo, ki pa je bila dovolj dobra za medle kanarčke. Olimpija je na Obali do zmage prišla z manj truda, kot daje misliti končni izid: minimalna prednost zmajev na nobeni točki ni bila zares pod vprašajem. Koprčani bodo skušali vtis popraviti v primorskem spopadu, ki jih v soboto čaka v mestu vrtnic.

Kdo je vroč?

Glede na to, da so Koprčani le enkrat sprožili proti ljubljanskim vratom, morajo na Obali pred sobotnim dvobojem s Primorjem poiskati rešitev v napadu, karkoli že to pomeni. Dolžnik zaenkrat ostaja Wisdom Sule, ki se je izkazal predvsem pred koncem lanske sezone: Nigerijec je maja dosegel tri od skupno petih zadetkov, pod katere se je podpisal, odkar se je pridružil kanarčkom. Prejšnji konec tedna ga je med polčasom zamenjal 16-letni Arman Durmiši, a debitant ni uspel spremeniti poteka srečanja.

Ali ste vedeli?

Po sporazumni prekinitvi pogodbe se od Kopra poslavlja Enej Jelenič, odslej član italijanske Novare. Vezist, ki je večino izkušenj nabral na Apeninskem polotoku pri klubih, kot so Genoa, Padova, Livorno in Carpi, se je lani po več kot 12 letih vrnil na Obalo in takoj prevzel osrednjo vlogo v rumeno-modrem ustroju. Na 27 tekmah je 31-letnik petkrat zatresel nasprotnikovo mrežo, če zraven štejemo še pokalno tekmovanje, pa številki poskočita na 32 oziroma 7.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani slavili v Ajdovščini
    Nogometaši Primorja so v 3. krogu Prve lige Telemach v Novi Gorici izgubili proti Kopru z 0:2 (0:1).

DELI NA