28.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 7. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO KOSTEL

31. avgust 2024, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Darjan Slavic po porazu v njemu tako dobro znani Fazaneriji ni skrival razočaranja: "Težko je izgubiti na takšen način, vendar se je treba pobrati in iti dalje." Njegovi varovanci so se Murašev lotili s strahospoštovanjem, nakar so po nekaj minutah ugotovili, da so lahko drznejši. Razmerje moči se je nato izravnalo, a so imeli za odtenek več od igre še vedno domačini. Ti so stopnjevali pritisk in bili nagrajeni z najstrožjo kaznijo, ki je na koncu odločila obračun. V naslednjem krogu rumeno-črni potujejo v prestolnico, kjer se bodo udarili z Bravom, (vsaj lanska) statistika pa razkriva, da se mlinarji pri južnih sosedih dobro znajdejo. Bo tako tudi tokrat?

Kdo je vroč?

Radomljani so prekmurska vrata resneje ogrozili le dvakrat, in sicer najprej v 7. minuti, ko je iz bližine sprožil Rok Štorman, a je bil njegov strel pravšnje višine za domačega vratarja, ki je žogo potisnil čez prečko. Na naslednji nevaren poskus mlinarjev smo morali počakati skoraj 90 minut: globoko v sodnikovem dodatku je z razdalje sprožil Matej Mamić, a je bil 22-letni novinec malce premalo natančen. Kdo bo odgovornost prevzel v soboto?

Ali ste vedeli?

Zahvaljujoč temu, da se je Zagorje odpovedalo prednosti domačega igrišča, mi mu kot nižjeligašu pripada, je bila v sredo v radomeljskem športnem parku odigrana prva tekma po 679 dneh. Priložnost so v rumeno-črnem taboru seveda pozdravili in z veseljem sprejeli, nato pa izkoristili vse prednosti domačega igrišča. V mreži gostov je že sredi prvega polčasa odjeknila petarda, ob zadnjem žvižgu je bilo 14:0, Radomljani pa se tako veselijo napredovanja v 2. krog.

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Malokdo bi si drznil napovedati, da bo položaj na lestvici po šestih odigranih krogih takšen, kot je. Zagotovo tako nizko ne bi pričakovali aktualnih prvakov iz Celja, presenetljiv pa je tudi pogled na vrh lestvice. Tega zaseda Bravo, ki je nove tri točke pretekli konec tedna napadel z veliko mero odločnosti. Šiškarji so povedli že po nekaj minutah, nakar so tekmo brez večjoh zapletov pripeljali do konca. V naslednjem krogu se bo eno lepših presenečenj prejšnje (morda, vsaj tako kaže, tudi tekoče) sezone spopadlo z Radomljami. Lani se proti severnim sosedom Ljubljančani na svoji zelenici niso najbolje znašli, vendar imajo letos novo domovanje.

Kdo je vroč? 

Že zelo zgodaj je lendavsko mrežo načel Milan Tučić in z drugim golom sezone jasno nakazal, v katero smer želijo Bravaši zapeljati tekmo. Končni izid je četrt ure pred koncem postavil mladi Lan Hribar, prišel do prvenca med elito in potrdil zmago, ki nikoli ni bila zares pod vprašajem. Zahvali se lahko tudi gostujočemu vratarju – ta bi enostavno moral bolje posredovati. Bo komaj 19-letni napadalec nevaren tudi za radomeljska vrata.

Ali ste vedeli?

Po kapetanu Trdinu sta častitljivi mejnik stotih tekem med slovensko elito dosegla še dva šišenska nogometaša. Tako Milan Tučić in Jakoslav Stanković sta svojo jubilejno tekmo sredi meseca odigrala proti Kopru, vmes je sledilo gostovanje v Murski Soboti, pretekli konec tedna pa so se jima lahko pred začetkom srečanja s simboličnima dresoma poklonili tudi domači navijači. Tučić je na prvoligaškem odru doslej zabil kar 35 golov (23 med vmesno epizodo pri Rudarju), Stanković pa 11, od tega 5 v dresu Tabora.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Radomljami in Bravom
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Brava so se v 7. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA