19.07.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 1. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

20. julij 2024, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so minulo sezono končali na devetem mestu lestvice Prve lige Telemach, Koprčani so bili peti, kdo bo bolje uvrščen maja prihodnje leto? Obe ekipi sta med poletjem doživeli lepo število sprememb. Darjan Slavic, ki se je v Radomlje preselil po slovesu Oliverja Bogatinova, zdaj trenerja Kopra, v moštvu nima več Madžida Šošića, Caia Da Cruza, Vicka Ševlja, Tina Hrvoja in drugih, radomeljski dres pa sta slekla tudi dolgoletna člana Rok Jazbec in kapetan Luka Cerar. Mlinarjem se je do zdaj pridružilo sedem novih obrazov. Marko Cukon je bil doslej član mladinske ekipe Istre 1961, Jaša Jelen pa je v Radomlje prestopil kot mladinec Olimpije. Bočna branilca Nino Vukasović in Matej Mamić sta igrala za Sesvete, Niko Gajzler je v dresu Orijenta dosegel 14 zadetkov, še dva več pa je v 3. SNL zahod zabil Halifa Kujabi, Sandro Zukić pa je bil član velenjskega Rudarja.

Darjan Slavic, trener NK Kalcer Radomlje: "Kdorkoli je nasprotnik, je prva tekma vedno malce posebna. Nismo se toliko osredotočali na Koper, ampak predvsem nase. Koper ima kar nekaj novih igralcev, kot tudi mi. Od četrtka naprej se bomo posvetili tudi Koprčanom."

Uroš Korun, branilec NK Kalcer Radomlje: "Priprave so minile v ustaljenem ritmu, dobro smo delali in izkoristili pogoje v Radomljah. Odigrali smo nekaj dobrih tekem, mislim, da je šlo vse po načrtu. Zdaj se začne prvenstvo in zdaj bo šlo zares."

Kdo je vroč?

Mlinarji so se v pripravljalnem obdobju razveselili odmevne zmage, saj so na prenovljenem domačem igrišču premagali ekipo Hajduka, ki jo zdaj vodi Gennaro Gattuso. Dvoboj z Dalmatinci je odločil mladi Rok Štorman, ki se je spomladi kalil pri grosupeljskem Brinju, v polno pa je meril tudi na generalki z Aluminijem. Mrežo Kidričanov je zatresel tudi že omenjeni Kujabi, ki je še nekaj tednov nazaj nastopal na tretjeligaških zelenicah. Gambijec je blestel v dresu Šenčurja, na poletni preizkušnji pa je Darjana Slavica in Radomljane prepričal, da si zasluži prvoligaško priložnost.

Ali ste vedeli?

V letošnji sezoni Prve lige Telemach bomo tekme spremljali na osmih stadionih. Olimpija in Bravo si bosta delila Stožice, Domžalčani in Radomljani pa bodo tekmece gostili v Športnem parku Domžale. Mlinarji ostajajo ob Kamniški Bistrici kljub prenovi domačega igrišča, a v Športnem parku Radomlje za tekme Prve lige Telemach manjkata še dve pomembni pridobitvi, ob tribuni tudi reflektorji.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Medtem ko sta se od dresa Radomelj poslovila Luka Cerar in Rok Jazbec, je dolgoletni član Kopra Matej Palčič ob koncu zadnje sezone sporočil, da zaključuje profesionalno kariero. Bočni branilec ni edini, ki je Bonifiki pomahal v slovo, saj so se Primorci znova lotili precej obsežne prenove moštva. Po petem mestu, ki ni prineslo evropske vozovnice, so se s Koprčani razšli Michael Pavlović, Kevin Čustović, Tino Blaž Lauš, Deni Jurić, Bede Osuji, Franjo Prce, Karlo Bručić in Tim Kruljac, Luka Vešner Tičić pa se je v zameno za odškodnino preselil v ruski Nižni Novgorod. Za mesto v koprskem golu se bosta v novi sezoni borila Luka Baš in Metod Jurhaj, po krstni prvoligaški sezoni v Kidričevem pa se je na Obalo preselil Sandro Jovanović. Di Mateo Lovrić je bil spomladi pomemben akter Rogaške, novinci na slovenskih zelenicah pa so Veljko Mijailović, Dominik Kovačić, Felipe Curcio, Nikola Burić, Dominik Simčić ter kar dva Francoza, Omar El Manssouri in Ilan Bacha.

Oliver Bogatinov, trener FC Koper: "Zelo zadovoljen sem, vse je opravljeno po načrtih. Priprave smo opravili doma, pogoji za delo so na Bonifiko eni boljših v Sloveniji, zato nismo čutili potrebe, da zapuščamo naše mesto. Odigrali smo sedem močnih pripravljalnih tekem, ko potegnemo črto, so bile priprave opravljene po načrtu in smo zadovoljni. Ekipa je pomljena, konkurenca je na vsakem položaju. Želimo biti skromni v napovedih in ambicijah, gremo s tekme v tekmo, čimprej si želimo zagotoviti obstanek in rasti s tekme v tekmo. Ekipa je mlajša kot v prejšnji sezoni, vendar ima potencial."

Sandro Jovanović, vezist FC Koper: "Vsi že komaj čakamo začetek prvenstva, priprave pa so bile težke. Ekipa me je že prvi dan sprejela, kot bi bil tukaj že celotno sezono, tako da se že od prihoda sem počutim odlično."

Kdo je vroč?

Wisdom Sule je bil eno od odkritij nadaljevanja minule sezone, ko je zabil sedem zadetkov, petkrat je v polno meril tudi v Prvi ligi Telemach. Dvajsetletni Nigerijec bi lahko imel v prihajajočem prvenstvu še pomembnejšo vlogo, saj sta poleti koprski napad zapustila Bede Osuji in Dino Jurić, ki sicer zaradi poškodbe ni veliko igral. Koprčani so imeli v preteklosti že srečno roko pri izbiri afriških napadalcev, spomnimo se zgolj Jeana-Philippa Mendyja in Lamina Colleyja.

Ali ste vedeli?

V poletnih pripravah je nase opozoril tudi mladi Arman Durmiši. Napadalec, ki je konec junija dopolnil šele 16 let, je z dvema zadetkoma ob debiju v članskem moštvu odločil tekmo s Primorjem, nato je v polno meril še ob zmagi proti Dekanom. Bo izjemno nadarjeni najstnik, ki je v prejšnji sezoni na 22 tekmah kadetske lige dosegel 26 golov, tudi v prvenstvu v načrtih trenerja Oliverja Bogatinova?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.07.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani do minimalne zmage pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 1. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0).

DELI NA