13.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 8. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

14. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Že od samega začetka v Radomljah poudarjajo, da je najpomembneje ostati med elito. Pri izpolnjevanju naloge, ki so si jo zadali, so bili mlinarji doslej bolj neuspešni kot uspešni. Po sedmih krogih imajo na računu pet točk, kar jih uvršča na predzadnje mesto. Bero so nekoliko izboljšali tik pred reprezentančnim premorom, ko so doma remizirali z Bravom; takrat še prva ekipa lestvice ni našla pravega odgovora na rumeno-črno vprašanje. Ta konec tedna radomeljska četa gosti še drugo ljubljansko zasedbo: ob Kamniško Bistrico prihaja Olimpija. Zmaji so se lani z obiska pri Radomljah obakrat vrnili z zmago, bo tokrat drugače

Kdo je vroč?

Napadalno igro, s katero so Radomlje v drugem polčasu lovile izenačenje, je v 77. minuti kronal Nino Kukovec. Napadalec se je odločil za strel z roba kazenskega prostora in presenetil vse, na čelu z ljubljanskim vratarjem. Z ne ravno silovitim, a natančnim strelom je snel pajčevino in se razveselil drugega zadetka v sezoni, četrtega če štejemo še pokalno tekmovanje. Skupno jih je 23-letnik med elito zbral šest; kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Statistika razkriva, da se Radomljani v letošnji sezoni bolje počutijo v drugem polčasu. Le enkrat so namreč zadeli pred odmorom: v drugem krogu je mrežo Nafte v 12. minuti zadel Matej Malenšek. Na dveh tekmah mlinarjem ni uspelo zatresti nasprotnikove mreže, štirikrat pa so se prebudili šele v drugem delu tekme (Domžalam so zabili v 76., Celju v 53. in 64., Mariboru v 61. in nazadnje Bravu v 77. minuti).

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

O tem, da je Olimpija trenutno daleč najbolj razpoložen prvoligaš, ni nobenega dvoma. Najprej so se Ljubljančani podpisali pod eno najbolj nepozabnih tekem v zgodovini slovenskega udejstvovanja na evropskem odru, potem pa so nič manj suvereno opravili še dolžnosti v domačem prvenstvu. Brez kakšne čustvene izpraznjenosti, ki bi bila sicer povsem razumljiva – izida 5:0 v zadnjem krogu kvalifikacij pač ne vidimo vsak dan –, so varovanci Victorja Sancheza poker golov pospravili še v soboško mrežo. Murino stožiško prekletstvo se torej nadaljuje, zmaji pa letijo dalje. Bodo ta konec tedna preleteli tudi radomeljsko oviro?

Kdo je vroč?

Pod taktirko španskega stratega vse več priložnosti dobiva Diogo Pinto. Portugalec je v lanski sezoni zaigral na manj kot polovici tekem, letos pa je zaenkrat izpustil le obračun s Sheriffom. Novemu trenerju se je za izkazano zaupanje nazadnje zahvalil na ljubljansko-prekmurskem derbiju. Potek ko je črno-belo mrežo načel spet odlični Florucz, je Pinto podvojil vodstvo, nekaj trenutkov zatem pa je s pravim projektilom dokončno odločil zmagovalca.

Ali ste vedeli?

Čeprav je Timi Max Elšnik zapustil zmajevo gnezdo, ima Olimpija svojega predstavnika v slovenski izbrani vrsti. Matevž Vidovšek je med minulo akcijo Matjažu Keku prišel še kako prav: zaradi viroze je moral Jan Oblak izpustiti tekmo z Avstrijo, v vrata pa je selektor tako postavil ljubljansko hobotnico. Justas Lasickas si je medtem nadel kapetanski trak in reprezentanci Litve pomagal proti Cipru in Romuniji, vknjižil pa je tudi asistenco. 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA