Prenosa iz Kidričevega in Murske Sobote

Nedelja prinaša 6. krog Ženske nogometne lige Triglav. Tudi z dvema prenosoma: ob 12. uri na Nzs.si iz Kidričevega, kjer Aluminij gosti ŽNK Radomlje Medex, ter ob 15.30 na Planet TV 2 iz Murske Sobote, ko pri ŽNK Mura Nona gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15.30 se bosta začeli še tekmi MB Tabor – ŽNK Cerklje ter Primorje Tosla Nutricosmetics – ŽNK Olimpija Ljubljana. Krog bo končan po tekmi Krim – ŽNK Gažon Le-Log.  

Ženska nogometna liga Triglav, 6. krog, 29.9.
Aluminij – ŽNK Radomlje Medex (12.00) (prenos na nzs.si)
MB Tabor – ŽNK Cerklje (15.30)
Primorje Tosla Nutricosmetics – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.30)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana (15.30) (prenos na Planet TV2)
Krim – ŽNK Gažon Le-Log (19.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16
Neli Hofman (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Mirjam Kastelec (ŽNK Ljubljana) 8

Prenos iz Kidričevega

Točno ob 12. uri bo na sporedu spletni prenos iz Kidričevega: domači Aluminij gosti ŽNK Radomlje, osma ekipa lige bo gostila peto zasedbo s prvenstvene lestvice. Radomljanke so v četrtek odigrale zaostalo tekmo prvenstva in klonile proti Ljubljani (1:2).

„V nedeljo bomo prvič gostovale v Kidričevem, pričakujemo zanimivo tekmo. Če bomo igrale z ekipnim duhom in se držale naših principov igre, sem prepričana, da bomo tri točke pripeljale nazaj domov – v Radomlje,“ za klubsko spletno stran napove Brina Omejec Židan, ki še doda:

„Jesenski del sezone bo res dolg in poln izzivov, vendar sem optimistična glede našega napredka. Moje želje so, da kot ekipa še naprej napredujemo, se izboljšujemo v vsakem dvoboju in gradimo na dobrih rezultatih, ki smo jih že dosegli. Pričakujem, da bomo še trdneje povezane kot ekipa, da bomo vztrajale in, seveda, da bomo dosegle čim več zmag. Želim si, da bi se borile za visoke cilje na lestvici. Prepričana sem, da lahko z dobrim ekipnim duhom in trdim delom dosežemo veliko.“

Prenos iz Murske Sobote

Kamere pa bodo tudi v Murski Soboti, kjer bomo videli ponovitev finala zadnjega ženskega pokala NZS. „Imamo natrpan razpored. Čakajo nas tri težke tekme v tednu dni. Predvsem moramo v glavah preklopiti na domače prvenstvo, to bo najtežje in doseči zadane cilje, ki smo si jih postavili,“ je po koncu evropske sezone povedal Vladimir Kokol, trener ŽNK Mure Nona, ki je s porazom proti St. Pöltnu sklenila nastope v kvalifikacijah z ligo prvakinj. Zdaj se murašice povsem osredotočajo na domačo sceno, kjer so pred njimi trije zalogaji.

Pred ŽNK Muro Nona so tri zahtevne tekme: uvodoma proti ŽNK Ljubljana za ligaške točke, za tem pa prihodnji teden sledita dva derbija z Olimpijo – 3.10. za napredovanje v polfinale pokala, 6.10. pa za točke v prvenstvu – obe tekmi bosta v Ljubljani, tokrat, danes, ob 15.30, pa ŽNK Mura Nona doma gosti ŽNK Ljubljano. Tudi v prenosu na Planet TV 2.

„Igramo proti ŽNK Mura, ki je dosedaj še nismo premagali. Predvsem si želim, da tekmo zaključimo brez poškodb. Vseeno pa na vsaki tekmi igramo na zmago in s takšnim pristopom gremo v tekmo tudi tokrat,“ tekmo v Murski Soboti napove trenerka gostij Urška Žganec.  

V Ajdovščini

V Ajdovščini tokrat gostuje Olimpija, ekipi pa v tej sezoni še nista izgubili. Ajdovke so pri 10 točkah, Olimpija jih je zbrala 15.

„Želimo odigrati čim bolj kvalitetno tekmo. Za nas je na nek način test, da izvemo, kje se trenutno nahajamo proti na papirju močnejšim ekipam. V tekmo gremo sproščeno in brez pritiska, kar pa ne pomeni, da bomo zlahka prodali svojo kožo. Verjamem v svoje punce in jim želim, da odigrajo dobro tekmo in tako predvsem sebi dokažejo, kaj zmorejo,“ tekmo napove domači trener Peter Kristan, ki je v preteklosti vodil tudi Olimpijo.

V taboru gostij se zavedajo, da s tekmo v Vipavski dolini vstopajo v teden, ko jih čakata kar dva derbija z ŽNK Muro Nona – tako v četrtfinalu pokala kot v ligi. A v taboru zmajčic ne prehitevajo dogodkov. „Ker so domačinke dokaj visoko na lestvici, pričakujem malce bolj čvrsto tekmo. To nam pride celo prav, da malce priklopimo v glavi, saj imamo pred sabo dva derbija z Muro,“ pove gostujoči trener Zdenko Maučec.

„Ostajamo zvesti svoji filozofiji, posvečamo se bolj svoji ekipi, a se tudi zavedam glavnih značilnosti domače ekipe. Vemo tudi to, da če ne bomo pravi, bomo imeli težave. Želel bi, da igralke razumejo, da je treba na vsaki tekmi garati, da si potem zaslužiš rezultat,“ je jasen Maučec, ki ob tem še čestita Muri za uspešen nastop v Evropi. „Naredili so velik posel za slovenski nogomet, ki bo imel v prihodnje dva predstavnika v evropskih tekmovanjih,“ zaključi Maučec.

V Mariboru

„Za nedeljsko tekmo je tako, da smo spet zelo oslabljeni, saj je veliko igralk poškodovanih ali bolnih. Sicer se tekme s Cerkljami veselimo, saj bi lahko naša ekipa pokazala kaj več kot proti nasprotnicam iz prejšnjih krogov,“ domači trener Anton Repnik, ki vodi MB Tabor, nadeja, da bodo dobro kljubovale gostjam z Gorenjske. ŽNK Cerklje, vodi jih trener Primož Štrajhar, so zbrale šest točk, vknjižile dve zmagi, Mariborčanke na prvo točko še čakajo. 

Na Kodeljevem

V Ljubljani se bo kolo sklenilo s tekmo krimovk in Primork. To bo tekma 7. in 9. ekipe lige: domača ekipa, ki jo vodi trener Žiga Grgasovič, ima šest točk, ŽNK Gažon na prvo še čaka. To bo 4. medsebojna tekma ekip: v lanski sezoni so oboji po enkrat slavili, ena tekma pa se je končala z remijem.

„V nedeljo nas čaka tekma proti Gažonu. S puncami smo cel teden pridno trenirale in računamo, da tri točke ostanejo doma. Vsi navijači vljudno vabljeni, da nas podprete v nedeljo ob 19. uri na Kodeljevem,“ tekmo proti Gažonu napoveduje krimovka Ajda Zalezina.

Pred ŽNK Gažon Le-Log je novo gostovanje, na katero pa imajo lep spomin – lani so prav z zmago začele tekmovanje v članski ligi. „Dobro smo, imam pa sladke skrbi, saj so se po poškodbi vrnile igralke. Naši rezultati še pridejo. Krimovke poznamo. So pa domačinke favoritinje, pogled na prvenstveno lestvico vse pove,“ o gostovanju v Ljubljani pove gostujoči trener Robert Zirnstein.

Tekst: D.P.
Foto: P.D./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Z desetimi klubi in novo grafično podobo
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige 1. SŽNL Triglav Zdravje. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje.
  • 03.05.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 28.04.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 16.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.

DELI NA