06.10.2024 | Prva liga Telemach
Primorje presenetil Bravo za pomembno zmago

Primorje - Bravo 1:0 (0:0)

Nogometaši Primorja so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (0:0).

* Mestni stadion, sodniki: Antič, Burjan, Flajšman.
* Strelec: 1:0 Smajlagić (49.).
* Primorje: Tratnik, Klemenčič (od 85. Mutavčić), Dedić, Petek, Stožinić, Elias, Bešir (od 85. Shatri), Zavnik (od 76. Brkljača). Babin, Rafiu (od 46. Smajlagić), Gulič (od 73. Ignjatović).
* Bravo: Orbanić, Španring (od 67. Gidado), Jakšić, Rodrigues (od 62. N'Guessan), Jovan, Ivanšek, Trdin, Selan (od 62. Štravs), Tučić, Pečar (od 52. Stanković), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Stožinić, Smajlagić, Bešir, Ignjatović, Tratnik; N'Guessan.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz Ajdovščine je dosegla četrto zmago. Po Nafti, Domžalah in Celju je ugnala še Bravo, z 12 osvojenimi točkami pa ostaja na sedmem mestu. Ljubljanska ekipa po drugem porazu in nepopolnem krogu ostaja na tretjem mestu, po današnjih tekmah Maribor - Celje in Olimpija - Koper pa bi lahko nazadovala na prvenstveni lestvici.

V uvodnih dvajsetih minutah je bila rahla terenska pobuda na strani zasedbe iz slovenske prestolnice, v taktičnem boju za vsak košček igrišča pa si nobena ekipa ni ustvarila izrazite priložnosti za zadetek.

Prvo nevarnejšo akcijo so uprizorili Ajdovci iz nasprotnega (pol)protinapada v 23. minuti, strel Nigerijca Ishaqa Kayoda Rafiua pa ni bil noben izziv za gostujočega vratarja Matijo Orbanića.

V prvi polovici tekme so za največje razburjenje poskrbeli Šiškarji. V 30. minuti je po kombinirani akciji Martin Pečar močno streljal z 12 metrov, a se je z dobro obrambo izkazal domači vratar Gašper Tratnik, do odbite žoge se je nato dokopal Matic Ivanšek, ki pa je bil netočen.

Izbranci domačega trenerja Milana Andželkovića so sanjsko začeli drugi polčas. V 49. minuti so povedli z 1:0, potem ko se je rezervist Semir Smajlagić najprej izognil prepovedanemu položaju, v nadaljevanju akcije pretekel vratarja Orbanića, nato pa iz težkega položaja z natančnim strelom z desne strani svoje soigralce popeljal do vodstva.

Devet minut kasneje so zagrozili nogometaši iz Ljubljane, po predložku z leve strani pa je Matej Poplatnik slabo streljal z glavo.

Gosti so v nadaljevanju imeli jalovo premoč. Trener Aleš Arnol je s svežimi močmi s klopi skušal oživeti igro svojih varovancev, ki pa jim vse do zadnjega piska glavnega sodnika Mihaela Antiča ni uspelo prelisičiti dobro organizirane ajdovske obrambe.

Zasedba iz Ajdovščine bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru (19. oktober), ljubljanska pa bo gostila Maribor (20. oktober). Ajdovsko zasedbo pred tem 12. oktobra v Novi Gorici čaka še zaostala tekma 9. kroga proti Kalcerju iz Radomelj.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Primorje - Bravo
    Primorje na domačem stadionu tokrat pričakuje Bravo, ki je v prejšnjem krogu ugnal aktualne prvake.

DELI NA