25.08.2024 | Prva liga Telemach
Primorje presenetilo v Celju z visoko zmago

Celje - Primorje 0:3 (0:3)

* Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik, Perger.
* Strelci: 0:1 Bešir (14.), 0:2 Smajlagić (36.), 0:3 Gulič (41.).
* Celje: Štubljar, Kavčič (od 46. Karničnik), Bralić (od 46. Nemanič), Zec (od 46. Vuklišević), Menalo, Dulca, Pišek, Lhernault (od 63. Bobičanec), Matko, Aarons (od 46. Kvesić), Josifov.
* Primorje: Tratnik, Mutavčić (od 70. Klemenčič), Zukić, Petek, Fogec, Babin (od 85. Čandić), Telles, Bešir, Zavnik (od 79. Ruedl), Gulič (od 85. Ignjatović), Smajlagić (od 70. Rafiu).
* Rumeni kartoni: Bralić, Pišek, Dulca.
* Rdeči karton: /.

Čeprav Celjani v uvodu sezone kažejo vse prej kot prepričljive predstave, pa je bržčas le malokdo računal na to, da lahko ajdovski novinec v ligi odnese poln izkupiček iz mesta branilcev naslova prvaka. Toda če izbrancem Alberta Riere še naprej ne gre nič po željah, je drugače v taboru rdeče-črnih, ki so po uvodnih treh porazih zdaj nanizali tri zmage zapovrstjo. Današnjo so dosegli po izjemno učinkovitem prvem polčasu, v katerem so trikrat premagali domačega vratarja.

Potem ko je imelo Celje v prvih desetih minutah terensko pobudo, a ni bilo nevarno, so Ajdovci kazali, da bi znali zagroziti iz protinapadov. So pa gostje povedli v 14. minuti, ko je po kotu z leve strani zadel Žan Bešir.

Po golu je Celje, ki ga v četrtek čaka odločilna tekma za preboj v skupinski del konferenčne lige, zaigralo odločneje, imelo v 21. minuti tudi priložnost, ko je moral posredovati Gašper Tratnik, vendar so Primorci ves čas dajali vedeti, da bodo nevarni v protinapadih.

Enega od teh so unovčili v 36. minuti za vodstvo z 2:0. Matic Zavnik je podal za hrbet domače obrambe, tam pa je sam proti Lovru Štubljarju stekel Semir Smajlagić in zanesljivo zadel.

V 38. minuti so imeli domači lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, ko je Nikita Josifov streljal iz bližine, pred golovo črto pa je izbil Damir Zukić.

Zgolj tri minute pozneje je bilo že 3:0 za Ajdovce, ki so po napaki Slavka Bralića spet številčno stekli v protinapad, ki ga je s strelom s 15 metrov učinkovito zaključil Mark Gulič. Ni bilo presenečenje, da so domači gledalci svoje ljubljence na glavni odmor pospremili z žvižgi.

Celjani so nato zagrozili v 48. minuti, ko se je po poskusu Žana Karničnika izkazal Tratnik, ter nato imeli izdatno terensko pobudo, vendar so gosti svoje obrambne naloge večinoma opravljali zgledno.

V 71. minuti je Josifov streljal od daleč, Tratnik je žogo odbil v kot, ajdovski vratar pa je dobro posredoval tudi po poskusu Luke Bobičanca v 75. minuti.

Minuto pozneje pa so Ajdovci izpeljali še enega številnih protinapadov, po njem pa so zaradi igranja z roko po streli Ishaka Rafiuja dobili enajstmetrovko. To je izvedel Zavnik, a se je izkazal Štubljar, ki je takoj nato ukrotil še en Zavnikov poskus.

Celjani so se še naprej trudili, imeli nekaj obetavnih položajev, a so bili tudi streli ali reakcije preslabi, v 84. minuti je še Luka Menalo zadel le zunanji del mreže, v 88. pa je Klemen Nemanič po kotu s strelom z glavo zadel prečko.

Celje bo v 7. krogu v nedeljo gostovalo v Kopru, Primorje pa bo gostilo Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Primorje
    V Evropi znova poraženo Celje pričakuje Primorje, ki v knežje mesto prihaja na krilih dveh zaporednih zmag.

DELI NA