21.04.2024 | 1. SŽNL
Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun

Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.

Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.

SŽNL, 20. krog, 21.4.
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (11.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00) (prenos na Sportklubu)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

2.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00)

Pohvala ekipi

V Kopru se bosta pomerila domači ŽNK Gažon in WFC Drava Ptuj. Ekipi prihajata na derbi spodnjega dela lestvice po porazih. Primorke so klonile na Gorenjskem (0:2 proti ŽNK Cerklje), Ptujčanke pa so doma izgubile proti Krimu (3:4).

„Priprave na tekmo potekajo kot za vsako dosedanjo tekmo. Na treningih pripravljamo mlajša dekleta (dekleta stara šestnajst, sedemnajst in nekatera osemnajst), da postanejo nosilke igre in prihodnost ekipe ŽNK Gažon. Dekleta brez izjeme to zrelo sprejemajo in s pridom izkoriščajo minute, ki so jim namenjene v SŽNL,“ napoved na tekmo začne Robert Zirnstein, ki trenira in tudi vzgaja dekleta v ŽNK Gažon.

„V obeh dosedanjih srečanjih z Dravo smo nesrečno izgubili. Nikoli nismo bili v podrejenem položaju. Pred nami je tretja tekma. Ne želimo jamrati in v naprej iskati izgovorov, moramo pa omeniti, da se je dosedanje kapetanke in ena od nosilcev igre, Žane Bjelkić ponovno poškodovala in je zanjo prvenstvo že zaključeno. Njena odsotnost se je poznala na tekmi proti Cerkljam, posebno v prvem polčasu, v drugem pa so mladenke Zahar, Turk, Kržič, Zec in Ambrožič skupaj z izkušenejšimi soigralkami vzpostavile ravnotežje. Želimo si, da bi v bodoče uspeli pritegniti Koprčane in tudi ostale prebivalce obalnih občin na naša srečanja, da se v živo prepričajo, da tudi dekleta znajo igrati nogomet,“ napove Robert Zirnstein. Ekipi sta se letos pomerili dvakrat: z 2:0 v zmagah vodijo Ptujčanke.

Po nove tri točke

Pravo nogometno zgodbo pišejo tudi v Ajdovščini, kjer so v zadnjih mesecih naredili korak naprej, kar je dobra vzpodbuda za naprej. Da so na pravi poti, želijo potrditi tudi proti ŽNK Cerklje.

„Predvsem se veselimo, da lahko igramo na domačem igrišču, kjer nam podpora s tribun iz tekmo v tekmo narašča, za kar smo hvaležni vsem podpornikov kluba. Ekipa je popolna razen Marije Capuder, ki je odsotna že ves spomladanski del sezone. Smo analizirali vse tekme spomladanskega dela nasprotnic in točno vemo, kje so njihove slabosti in prednosti. Zato večjih presenečenj v njihovi igri ne pričakujemo. Želimo nadaljevati z dobrimi igrami, ki jih kažemo v tem delu tekmovanja in bomo naredili vse, da tri točke ostanejo doma. Predvsem pa tekmo čakamo v sproščen vzdušju in po veliki želji po novem dokazovanju,“ sporoča Peter Kristan, trener Ajdovk, ki so z Gorenjkami v tej sezoni odigrale dve tekmi: v 5. krogu je bilo 1:1, v 14. pa 4:1 za Primorje Gaia Naturelle.

Tekst: D.P.
Foto: Primorje Gaia Naturelle

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano
    Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30). Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 27.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju derbija pred kamerami
    V Ljubljani bo tretjuvrščena ŽNK Ljubljana v spletnem prenos na Nzs.si gostila vodilno ŽNK Muro Nona. Ob 16.30 bo na Planet TV-ju prenos tekme ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, nedeljska ljubljanska nogometna trilogija se bo sklenila s tekmo Krim – ŽNK Gažon. Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.

DELI NA