11.09.2024 | 2. SNL
Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani

Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.

Petek, ob 17.00: DRAVA PTUJ - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Ptujčani so morali v Beltincih priznati še tretji poraz v letošnjem prvenstvu, Saša Gajser je za zmago čestital starejšemu bratu Damjanu. “Kurenti” so na prekmurski ravnici prejeli tri zadetke, na zadnjih dveh tekmah se je štajerska mreža zatresla devetkrat. Bo obramba Drave trdnejša na petkovi tekmi z Brinjem? Grosupeljčani v najstareše slovensko mesto prihajajo po remiju z Bistrico, trener Goran Marković pa bo lahko računal na kar trojico novih moči. Pred dnevi sta se Dolenjcem pridružila posojena člana Mure, Nikola Jovićević in Luka Turudija, Celjani pa so na kaljenje poslali otroka grosupeljskega kluba Sama Matjaža. Grosupeljčani se v dvoboj podajajo s sedmimi točkami na svojem računu, Ptujčani imajo tri manj.

 

Petek, ob 17.00: KRKA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

V petkovem terminu bo odigran tudi obračun novomeške Krke in ljubljanske Ilirije. “Farmacevti” na treh domačih tekmah še niso slavili zmage, na Portovalu so ob dveh porazih iztržili točko, v prejšnjem krogu pa so se po začetnem vodstvu poraženi vrnili iz Kidričevega. Precej bolje so se v petem krogu 2. SNL odrezali nogometaši Ilirije, saj so se Ljubljančani na domačem igrišču razveselili prvega kompleta točk v letošnji sezoni. Golden Okocha in Mark Čeh sta bila zaslužna za zmago proti Biljam, Ilirija pa se je s slavjem na ligaški lestvici zavihtela tudi pred Krko, ki ima na svojem računu točko manj. Na desetih doslej odigranih medsebojnih tekmah ima boljši izplen Krka, ki je dobila šest srečanj, Ilirija je slavila dvakrat.

 

Sobota, ob 16.30: TKK TOLMIN - ALUMINIJ
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

Kidričani so se po dveh porazih vrnili v zmagovalne tirnice, z goloma Jake Domjana so po preobratu premagali Krko. Štajerci se v soboto odpravljajo na dolgo gostovanje v Tolmin, kjer jih ji bo pričakal tekmec, s katerim nimajo najboljših izkušenj. Primorci so doslej dobili tri medsebojne obračune, tolikokrat pa so se veselili tudi Štajerci, ki so bolje začeli letošnjo sezono. “Šumari” so na prvih petih tekmah zbrali devet točk, Tolminci so pri štirih, a so na treh domačih preizkušnjah na svoj račun dodali le eno točko. Ekipa Aluminija se v nadaljevanje sezone podaja še močnejša, saj je trener Jura Arsić na treningih pozdravil povratnika med rdeče Bamba Susso, Koprčani pa so Kidričanom posodili Omarja Kočarja.

 

Sobota, ob 16.30: JADRAN DEKANI - DRAVINJA
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: /

V Dekanih bo v soboto odigran še en primorsko-štajerski obračun, Jadran bo pričakal Dravinjo. Konjičanom se je po skromnejšem začetku sezone odprlo, četa stratega Almirja Sulejmanovića je v petem krogu prvenstva slavila že tretjič zapored. Dravinja je bila z izidom 4:1 boljša od Tolmina, tako kot krog pred tem, pa je znova dvakrat udaril Matic Kopač. Pred dobrim tednom so se nove zmage razveselili tudi Dekančani, ki so za drugo zmago v nizu premagali ekipo Slovana. Za primorski preobrat sta zadela Marko Josip Čavara in Rob Rudonja, Jadran pa se je s tretjo zmago povzpel na sedmo mesto lestvice. Kdo se bo veselil v šestem krogu drugoligaškega prvenstva?

 

Sobota, ob 16.30: TABOR SEŽANA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije boste lahko v sobotnem popoldnevu pospremili obračun Tabora in Beltincev. Kraševci se v šesti krog tekmovnja podajajo po tekmi brez zadetkov proti vodilni Gorici, Prekmurci pa so se v bratskem spopadu trenerjev razveselili zmage na tekmi z Dravo. Beltinčani so z zmago prišli do desetih točk, toliko pa so jih v petih krogih nabrali Sežanci. Pravzaprav gre za obračun tretje- in drugouvrščenega kluba 2. SNL, ki sta se doslej štirikrat pomerila na drugoligaških tekmah. V minuli sezoni sta oba obračuna pripadla Beltinčanom, Sežanci pa so se dvakrat veselili v sezoni 2018/19. Kdo bo uspešnejši v soboto?

 

Sobota, ob 16.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Sobota bo postregla tudi s štajerskim dvobojem Bistričanov in Velenjčanov. Gre za srečanje klubov, ki v letošnji sezoni še nista slavila ligaške zmage, tako Bistrica kot Rudar sta pri treh točkah, trenutno pa zasedata rep ligaške razpredelnice. Tako Bistričani kot Velenjčani so v petem krogu tekmovanja iztržili točko, “knapi” so na domačem igrišču remizirali s Triglavom, ekipa trenerja Roberta Pevnika pa se je z neodločenim rezultatom vrnila iz Ivančne Gorice, kjer svoje tekme gostijo Grosupeljčani. Je zdaj le napočil čas za prvo slavje? Tako Bistričani kot Velenjčani so doslej dobili eno od štirih medsebojnih tekem.

 

Nedelja, ob 15.00: SLOVAN - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Amel Šakanović (Slovan)

Še dve tekmi bosta odigrani v nedeljskem popoldnevu, prva v prestolnici. Na Kodeljevem bo gostoval kranjski Triglav, ki se je po petih krogih tekmovanja razšel s trenerjem Tonijem Golemom. Gorenjsko prestolnico je zapustil tudi športni direktor Marko Budanović, Kranjčane pa je do zmage na pokalni tekmi z Jesenicami popeljal Darijan Matić. “Orli” imajo po petih odigranih tekmah na računu osem točk, nazadnje so do remija prišli v Velenju. Gorenjska zasedba se bo v nedeljo pomerila še z enim nasprotnikom, ki na petih tekmah še ni slavil zmage, Kranjčane bodo gostili nogometaši Slovana. Ljubljančani so se minuli konec tedna poraženi vrnili iz Dekanov, čeprav so povedli z golom Tihomirja Maksimovića.

 

Nedelja, ob 17.00: BILJE - GORICA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Za konec šestega kroga 2. SNL bo na sporedu še primorski dvoboj Bilj in Gorice. Sosedski obračun v boljšem položaju pričakujejo Goričani, ki so kljub remiju v Sežani ohranili vodstvo na lestvici 2. SNL, v gostovanje v bližnjih Biljah pa vstopajo z 11 točkami. Dve manj so v prvih petih krogih zbrali Biljenci, ki so v petem krogu izgubili še drugič v tej sezoni. Črno-beli so pokleknili v Šiški, v dvoboju z Ilirijo, doslej pa so dobili obe domači preizkušnji. V Dolinci so izgubili Dekančani in Kidričani. Pretekli sosedski dvoboji niso skoparili z zanimivim dogajanjem in preobrati v zadnjih sekundah tekmah, rezultati pa so na strani Goričanov, ki so dobili vseh pet obračunov.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Krka na Portovalu boljša od Ilirije
    S petkovima tekmama na Ptuju in v Novem mestu se je pričel šesti krog drugoligaškega tekmovanja. Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.
  • 01.09.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Gorica napolnila mrežo Drave
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov, primorski dvoboj v Tolminu pa je pripadel Dekanom. Tabor je napolnil mrežo Ilirije, Goričani pa so kar šest zadetkov zabili Ptujčanom.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.

DELI NA