26.03.2015 | U21
U21: Na Bonifiki slavili Ukrajinci

Prijateljska tekma U21:

Slovenija – Ukrajina 0:2 (0:1)

Gledalcev: 500
Sodnik: Miloš Savovič
Strelci: Svatok 34., Khl'obas 92.
Rumeni kartoni: Khl'obas

Slovenija: Zabret, Črnigoj, Ejup, Gorenc Stankovič, Balkovec, Kastrevec (od 46. Bajde), Štulac (od 73 Lotrič), Kapun (od 73. Ožbolt), Hotič (od 85. Krefl), Zajc (od 58. Vancaš Požeg), Bajrič
Ukrajina: Buschan, Mihunov, Svatok, Duts, Horbunov, Bliznichenko, Gryn, Yurchenko, Bezborodko, Miroshnichenko, Chachua. Igrali so še: Favorov, Danchenko, Azatskyi, Khl'obas, Patriak, Vasyliev, Filimonov, Danchenko, Boldenkov.

Približno 500 gledalcev je na Bonifiki pospremilo prijateljski obračun med mladima reprezentancama Slovenije in Ukrajine, ki je zelo pogumno krenila v tekmo. Že v 3. minuti se je ponudila lepa priložnost, Denysu Bezborodku, ki je streljal z leve strani, vendar se je z lepo obrambo izkazal Gregor Zabret. Slovenski vratar je bil znova v središču pozornosti že tri minute kasneje, ko je ubranil strel Andreya Bliznichenka, ki je lep prodor kronal s poskusom z roba kazenskega prostora. Izbranci Primoža Glihe so se nato uspeli zbrati in na sredini prvega polčasa pritisnili proti ukrajinskim vratom. Serija slovenskih predložkov iz kota ni obrodila rezultatskega učinka, so pa bili zato po standardnem položaju uspešnejši Ukrajinci, natančneje Oleksandr Svatok, ki je podstavil nogo po predložku iz prostega strela in ukanil Zabreta. V končnici prvega polčasa je v obetaven protinapad krenil Leo Štulac, vendar se je akcija končala s prekrškom nad ukrajinskim vratarjem.

Slovenija se je v nadaljevanju tekme predstavila v precej boljši luči in konstanto vršila pritisk na obrambno vrsto Ukrajincev. Igro je osvežil predvsem Gregor Bajde, ki je na začetku drugega dela zamenjal Žigo Kastrevca. Domači reprezentanci se je prva izrazita priložnost ponudila v 65. minuti, ko je Domen Črnigoj lepo našel v kazenskem prostoru Rudija Požega Vancaša. Nogometaš Domžal je spretno sprejel žogo in sprožil proti vratom, a je Georgiy Buschan postregel z atraktivno parado in odbil žogo v kot. Ukrajinci so imeli prvo zaključno žogo za zmago v 75. minuti, ko se je Dmytro Khl'obas znašle sam pred Zabretom, a za las zgrešil svoj cilj. Še lepša priložnost za izenačenje se je ponudila Gregorju Bajdetu, ki je krenil na odbitek po močnem prostem strelu Lea Ejupa, vendar iz neposredne bližine meril visoko prek vrat. V sodnikovem podaljšku se je z izjemnim udarcem izkazal še Khl'obas, ki je postavil končni rezultat tekme.

Mlada reprezentanca Slovenije se bo znova predstavila že v ponedeljek, ko bo na celjski Areni Petrol gostila izbrano vrsto Makedonije.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 

DELI NA