V Bratislavi z novim trenerjem za evropsko jesen

Si lahko Celjani že v Bratislavi priigrajo evropsko jesen? Državni prvaki po remiju na domači zelenici za takšen scenarij potrebujejo zmago in napredovanje, v dvoboj s Slovanom pa jih bo popeljal povratnik na klop Albert Riera.

"Nikoli nisem zares odšel. Bil sem odsoten fizično, a ne mentalno. Spremljal sem Celje, spremljal sem ligo. To ni nov začetek, le nadaljujemo delo, ki smo ga začeli lani julija. Igralcem želim prenesti čimveč novega znanja. Če ne bi verjel, da lahko premagamo Slovan, danes ne bi bil trener Celja. Tu sem si želel biti. Vedno se rad vrneš tja, kjer si bil srečen in si se dobro počutil. Čaka nas tekma sezone. Od tega ne bežimo. Imeli smo čas za prvi sestanek in prvi trening, nič več, a že jutri si želim videti ekipo z novo idejo v igri," je pred uradnim treningom v Bratislavi poudaril Riera.

Španec je na trenerskem stolčku le dan pred povratno tekmo v slovaški prestolnici zamenjal Damirja Krznarja, ki je Riero nasledil lanskega oktobra in moštvo popeljal do drugega naslova državnih prvakov v zgodovini kluba. Povratnik v knežje mesto je v začetku lanskoletne sezone s Celjani že spisal uspešno evropsko zgodbo, saj je grofe popeljal do praga skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige. Celje je pod njegovo taktirko presenetilo portugalsko Vitorio, nato izločilo beloruski Neman, Maccabi Tel Aviv pa je preprečil uvrstitev v skupinski del tekmovanja.

Lahko Štajerci v letošnji sezoni storijo korak naprej? Kot že zapisano, mora celjska zasedba v Bratislavi slaviti napredovanje v tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov, če želi omenjeni podvig doseči že v torkovem večeru. Celjani so bili blizu zmage že pred dobrim tednom, ko na domači zelenici niso izkoristili številčne prednosti. Slovan je vse od 30. minute srečanja, ko je pordečel Kyriakos Savvidis, igral z deseterico, a se izid kljub spremembam ni spremenil. Gostitelji so sicer povedli že v sedmi minuti, ko je v polno meril Luka Bobičanec. Domače veselje vseeno ni trajalo kaj prida dolgo, saj je Slovan zgolj štiri minute kasneje izenačil z udarcem Davida Strelca.

Zmagovalec dvoboja se bo v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov pomeril s ciprskim APOEL-om ali moldavskim Petrocubom, ki bo na domačih tleh lovil gol zaostanka. Poraženec se bo preselil v UEFA Evropsko ligo, v tretjem krogu kvalifikacij pa se bo srečal z irskim Shamrockom ali Sparto iz Prage.

Povratna tekma Slovana in Celja se bo v Bratislavi pričela ob 20:30, glavni sodnik obračuna bo Italijan Fabio Maresca.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2024 | Prva liga Telemach
    Sešlar znova v Prvi ligi Telemach
    Svit Sešlar se vrača v Prvo ligo Telemach, v Celju bo spet združil moči z Albertom Riero. Grofje so si mladega reprezentanta do konca sezone izposodili od turškega Eyüpsporja.
  • 01.09.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov na obali
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 7. krogu Prve lige Telemach razšli z 0:0.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Slovenski nogomet bodo v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige predstavljali tudi nogometaši Celja, ki se po mednarodnem uspehu odpravljajo na gostovanje h Kopru. Kdo bo slavil na Bonifiki?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani po preobrat na domačem igrišču
    Ni šlo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige, bodo Celjani bolj uspešni v boju za UEFA Evropsko konferenčno ligo? Pjunik si je v domačem Erevanu priigral zadetek prednosti, grofje pa morajo svojo igro za največji mednarodni podvig v zgodovini kluba dvigniti na višjo raven.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje presenetilo v Celju z visoko zmago
    Nogometaši Celja so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Primorju z 0:3 (0:3).
  • 24.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Primorje
    V Evropi znova poraženo Celje pričakuje Primorje, ki v knežje mesto prihaja na krilih dveh zaporednih zmag.
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Minimalen poraz slovenskih prvakov v Armeniji
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi playoffa kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige izgubili proti armenskemu Pyuniku z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Celju.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Erevanu zadnja možnost za evropsko jesen
    Celjani so se po UEFA Ligi prvakov poslovili še od boja za UEFA Evropsko ligo, za nastop v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige pa se bodo pomerili z armenskim Pjunikom. Prva tekma ob v četrtek, ob 18. uri po slovenskem času, odigrana v Erevanu.

DELI NA