09.09.2024 | U21
V Fazaneriji s Ciprom

Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.

Slovenci v dvoboj s ciprskimi vrstniki vstopajo po točki na francoskih tleh. Dvoboj v Angersu se je končal z rezultatom 1:1, a sta imeli obe ekipi še nekaj izrednih priložnosti. V golu Slovenije se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal Martin Turk, pred vrati nasprotniki pa so bili nevarni Tio Cipot, Srđan Kuzmić, Adrian Zeljković in Dino Kojić, prav Cipot pa je sredi prvega polčasa zadel za vodstvo. Prekmurec je s petimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance v aktualnih kvalifikacijah, oktobra lani je dvakrat zatresel tudi ciprsko mrežo. Zmago z 0:3 je v Achnasu potrdil David Flakus Bosilj.

Ciprčani so po petih odigranih tekmah še brez zmage, z dvema osvojenima točkama pa so že izpadli iz boja za uvrstitev na zaključni turnir. Prvenstvo bo junija prihodnje leto gostila Slovaško, ob kateri bo zaigrala še petnajsterica najboljših ekip Evrope. Slovenci bi z novo zmago storili pomemben korak pri lovu na želeni cilj, s kompletom točk pa bi oktobrski zaključek kvalifikacij in tekmo z Avstrijo pričakali na vrhu skupine H. Na prvenstvo se bodo ob devetih zmagovalcih skupine neposredno uvrstile še tri najboljše drugouvrščene reprezentance, preostalih šest pa čakajo dodatne kvalifikacije.

"Točka proti Franciji je dobra popotnica za tekmo s Ciprom. Reprezentanca Francije je fenomenalna in dobro organizirana ekipa. Zdaj sledi druga tekma in druga zgodba, igramo s Ciprom. Doma smo favoriti, tega se zavedamo, vendar je potrebno biti zelo pazljiv. S fanti smo se pogovarjali, Ciper smo analizirali, kakor smo uspeli. Ciprčani so dvakrat remizirali z Avstrijci, k nam prihajajo neobremenjeni z rezultatom, vendar znajo igrati. Verjamem, da se nimamo ničesar bati in bodo točke ostale v Sloveniji, če bo pristop takšen, kot skozi celotne kvalifikacije, vključno s tekmo v Franciji," je pred obračunom s Ciprom poudaril Milenko Aćimović.

Dvoboj s sredozemsko zasedbo bo za Slovence, kot že zapisano, zadnji domači preizkus v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025: "Vsaka tekma je bila ključna, v vsaki tekmi smo našli dodatno motivacijo. Smo v skupini petih ekip in zato ni popravnih izpitov. To fantom vedno poudarjam, ni popravnih izpitov, v vsako srečanje moramo iti, kot smo šli do sedaj, ne bojim se za rezultat. Ostali sta še dve tekmi, najprej zadnja domača. Lepo bi bilo, da se poslovimo s pozitivnim rezultatom, z zmago, kar bi veliko pomenilo pred zadnjo tekmo v Avstriji."

"Videli bomo, kako bo s Svitom Sešlarjem, Marcelom Ratnikom in Srđanom Kuzmićem. Kaže na to, da bodo v igri za nastop, vendar bomo počakali še na uradni trening," je pred preizkusom zelenice v soboški Fazaneriji še dejal Aćimović.

Obračun Slovencev in Ciprčanov se bo v Fazaneriji pričel ob 18. uri, tudi s prenosom na prvem programu Sportkluba. Vstop za otroke do 14. leta starosti je brezplačen, cena vstopnice za preostale pa znaša 8 evrov.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 

DELI NA