Visok poraz v Bratislavi

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov v Bratislavi izgubili proti Slovanu z 0:5 (0:2). V naslednji krog so se tako prebili Slovaki, ki so v Celju igrali 1:1. Slovenski državni prvak pa bo evropske boje nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ ZA UEFA LIGO PRVAKOV

SLOVAN BRATISLAVA - CELJE 5:0 (2:0)

Nacionalni stadion, sodniki: Maresca, Bindoni in Scatragli (vsi Italija).
Strelci: 1:0 Tolić (17.), 2:0 Strelec (30.), 3:0 Mak (60.), 4:0 Strelec (72.), 5:0 Barsehjan (75.).
Slovan: Takač, Zuberu, Wimmer, Kashia, Blackman, Bajrić (od 65. Szöke), Tolić, Kucka (od 80. Mateaš), Weiss (od 65. Barsehjan), Mak (od 74. Vojtko), Strelec (od 74. Marcellli).
Celje: Štubljar, Kavčič (od 68. Dulca), Vuklišević, Zec, Krefl (od 68. Popović), Kvesić (od 46. Brnić), Zabukovnik, Pišek (od 46. Nemanič), Matko, Bobičanec, Kučys (od 46. Edmilson).
Rumena kartona: Tolić; Dulca.
Rdeči karton: Vuklišević (15.).

Celjski nogometaši ne bodo igrali v UEFA Ligi prvakov. S povratnikom na trenersko mesto Albertom Riero so v Bratislavi morali priznati premoč Slovanu. Ta je krila dobil po zgodnji izključitvi Damjana Vukliševića, kar je znal s kopico zadetkov izkoristiti za potrditev mesta v 3. krogu. Tam se bodo Slovaki merili z Apoelom Vida Belca, slovenski prvak pa bo igral v 3. krogu UEFA Evropske lige, kjer ga čaka praška Sparta.

Riera je nekoliko premešal začetno postavo v primerjavi s tistimi, ki jih je v tej sezoni uporabljal njegov predhodnik Damir Krznar, priložnosti ni dobil niti Žan Karničnik, a je slednji sedel zgolj na klopi zaradi težav z mišico.

Celjani so imeli že v tretji minuti lepo priložnost po kotu, a se je izkazal domači vratar Dominik Takač, ki je obranil tudi poskus Aljaža Krefla v 13. minuti. V 15. minuti pa so Celjani ostali z igralcem manj na igrišču, saj je Damjan Vuklišević po slabi podaji nazaj kot zadnji mož obrambe naredil prekršek in moral predčasno z igrišča.

Prosti strel po tem prekršku je na robu kazenskega prostora izvedel Marko Tolić in s strelom v spodnji kot poskrbel za vodstvo Slovakov. Ti so nato iskali nov zadetek, ki bi jih še približal napredovanju, tega so dosegli v 30. minuti, ko je po podaji za celjsko obrambo zadel David Strelec, nad katerim je Vuklišević pred tem naredil prekršek za izključitev. V 37. minuti so bili Slovaku blizu novemu zadetku, vendar je žoga zadela vratnico.

Riera je pričakovano med polčasoma posegel po menjavah, opravil je tri, vendar to ni posebej spremenilo igre, Slovaki so z igralcem več pač napadali, med aktivnejšimi v uvodu drugega dela je bil Tolić, ki je dvakrat zgrešil, je pa v 60. minuti podal za tretji gol Slovana, ki ga je dosegel Robert Mak s približno 13 metrov ob oblici prostora v celjskem kazenskem prostoru.

Zmagovalec dvoboja je bil tako odločen, ni pa še bilo konec polnjenja celjske mreže. V 72. minuti je še eno žogo po novi Tolićevi podajo vanjo spravil Strelec po novi lepi akciji ob razredčeni celjski obrambi.

Tri minute pozneje je bilo že 5:0, potem ko je z lepim strelom z desne strani malce izven kazenskega prostora Lovra Štubljarja premagal še Tigran Barsehjan.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2024 | Prva liga Telemach
    Sešlar znova v Prvi ligi Telemach
    Svit Sešlar se vrača v Prvo ligo Telemach, v Celju bo spet združil moči z Albertom Riero. Grofje so si mladega reprezentanta do konca sezone izposodili od turškega Eyüpsporja.
  • 01.09.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov na obali
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 7. krogu Prve lige Telemach razšli z 0:0.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Slovenski nogomet bodo v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige predstavljali tudi nogometaši Celja, ki se po mednarodnem uspehu odpravljajo na gostovanje h Kopru. Kdo bo slavil na Bonifiki?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani po preobrat na domačem igrišču
    Ni šlo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige, bodo Celjani bolj uspešni v boju za UEFA Evropsko konferenčno ligo? Pjunik si je v domačem Erevanu priigral zadetek prednosti, grofje pa morajo svojo igro za največji mednarodni podvig v zgodovini kluba dvigniti na višjo raven.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje presenetilo v Celju z visoko zmago
    Nogometaši Celja so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Primorju z 0:3 (0:3).
  • 24.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Primorje
    V Evropi znova poraženo Celje pričakuje Primorje, ki v knežje mesto prihaja na krilih dveh zaporednih zmag.
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Minimalen poraz slovenskih prvakov v Armeniji
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi playoffa kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige izgubili proti armenskemu Pyuniku z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Celju.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Erevanu zadnja možnost za evropsko jesen
    Celjani so se po UEFA Ligi prvakov poslovili še od boja za UEFA Evropsko ligo, za nastop v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige pa se bodo pomerili z armenskim Pjunikom. Prva tekma ob v četrtek, ob 18. uri po slovenskem času, odigrana v Erevanu.

DELI NA