13.10.2024 | 2. SNL
Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince

Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.

V petkovem delu sporeda sta bili odigrani dve tekmi, Grosupeljčani so gostovali v Tolminu in se s Primorske vrnili praznih rok. Druge zmage v letošnji sezoni so se razveselili Tolminci, ki so strelski post prekinili s tremi zadetki, kar dva so si Dolenjci zabili sami. V 14. minuti je lastno mrežo zatresel Matevž Matko, devet minut pred odmorom pa še Ajdin Dergić. Obračun na severu Primorske je bil dokončno odločen v 52. minuti, ko je v polno meril še Luka Rutar. 


Aluminij je bil na domačem igrišču boljši od Ilirije 1911, ki se je v "šumi" v zaostanku znašla v 23. minuti. Četrtič v letošnji sezoni je v polno meril Jaka Domjan, ki je z drugim zadetkom v 59. minuti podvojil domačo prednost. Jaka Cerk je v 87. minuti poskrbel za dramatično končnico, a so se ljubljanske sanje o točki dokončno razblinile v 94. minuti dvoboja, ko se je pod tretji zadetek gostiteljev podpisal Filip Kosi.


Po uvodni tretjini tekmovanja na vrhu lestvice najdemo Goričane, ki so kljub težavam na cestnih povezavah do Štajerske in posledični zamudi v Slovenske Konjice slavili zanesljivo zmago. Dravinja se je v zaostanku znašla v 16. minuti srečanja, ko je za vodstvo Primorcev zadel Cene Kitek, sedem minut pred odmorom pa je težave domačinov poglobil Luka Bulatović. Goričani so bolje odprli tudi drugi polčas, vsi dvomi o sobotnem zmagovalcu so bili odpihnjeni v 49. minuti, po golu Luke Marjanca. Gorica po desetih tekmah kot edina ekipa prvenstva še ne pozna poraza, "vrtnice" so ob treh remijih slavile sedem zmag. Drugouvrščeni Aluminij zaostaja za dve točki.


Za petami drugih Kidričanov najdemo Kranjčane, ki so se v Biljah razveselili četrte zaporedne zmage v drugoligaškem prvenstvu. "Orli" so v Biljah v polno merili kar štirikrat, tri gole so zabili že v uvodni četrtini dvoboja. Domača mreža se je po poskusu Lana Piskuleta zatresla že v uvodni minuti, v 19. in 22. minuti pa sta vodstvo gostov povišala Jakob Cukjati in Oliver Kregar. Cukjati je v končnici obračuna zadel še drugič in Gorenjcem priigral najvišjo zmago kroga.


Na četrto mesto lestvice so se z novo domačo zmago povzpeli nogometaši Dekanov, ki so bili v desetem krogu boljši od Beltinčanov. Gostje, ki so na Primorsko pripotovali brez dosedanjega trenerja Damjana Gajserja in poškodovanega Nika Kasala, so izgubljali vse od sedme minute srečanja. Domače je v vodstvo popeljal Luka Kerin, za mirnejši zaključek obračuna pa je v 69. minuti zadel še Filip Pobi. Dekančani so z zmago na lestvici prehiteli tudi Beltince.


Sežanski Tabor je še četrtič zapored ostal brez zmage, Kraševci so se na domačem igrišču brez zadetkov razšli z Bistričani, ki so vknjižili 13. točko. Primorci imajo na šestem mestu tri točke več.


V nedeljo sta bili odigrani še dve tekmi, Novomeščani so na Portovalu, na igrišču z umetno travnato podlago, gostili Velenjčane in jih odpravili s tremi doseženimi zadetki. Gostje s Šaleške doline so po vsega dveh minutah igre ostali brez pordečelega Kristjana Irmančnika, mreža Rudarja pa se je prvič zatresla 20 minut kasneje, ko je v polno meril Veron Šalja. V 36. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Nik Kapun, slavje Dolenjcev pa je deset minut pred koncem tekme potrdil Tilen Kovačič.


V dvoboju začelja lestvice med Slovanom in Dravo so se pomembne zmage razveselili Ptujčani. Štajerci, ki so se med tednom razšli s trenerjem Sašo Gajserjem, so sprva sicer zaostajali, saj je Tian Pantelić v 53. minuti v vodstvo popeljal Ljubljančane. "Kurenti" so do zmage prišli s preobratom v zadnji četrtini tekme. V 69. minuti je izid poravnal Klemen Mlakar, deset minut kasneje pa je preobrat Drave dokončal Angelo Timotej Rec. Drava je zdaj pri osmih točkah, zaseda pa 13. mesto, medtem ko je Slovan kot edini klub brez zmage in s štirimi točkami na dnu lestvice.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2024 | 2. SNL
    Kranjčani podaljšali zmagovalno serijo in skočili na vrh lestvice
    S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.
  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

DELI NA