12.10.2023 | 2. SNL
Vodilni Beltinčani v Ljubljani, prenosa iz Slovenskih Konjic in Lendave

Vodilni Beltinčani bodo v 13. krogu 2. SNL gostovali pri Iliriji, s kamerami pa bomo pospremili tekmi v Slovenskih Konjicah in Lendavi. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali sobotni dvoboj Dravinje in Bilj, nedeljski obračun Nafte in Triglava pa bo predvajan na Sportklubu.

Petek, ob 15.00: GORICA - TABOR SEŽANA
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: /

Goričani so pred 1.600 gledalci izgubili severnoprimorski derbi v Ajdovščini, za zmago Primorja je že v prvem polčasu zadel Luka Jerin. Modro-beli bodo rane po porazu z lokalnim rivalom celili v novem primorskem obračunu. V petkovem popoldnevu v Novo Gorico prihaja sežanski Tabor, ki po 11 odigranih tekmah še čaka na prvo drugoligaško zmago. Kraševci so izgubili zadnjih pet ligaških tekem, v Sežani so se pred dnevi veselili še nogometaši Ilirije. Zasedba Naceta Kosmača s štirimi osvojenimi točkami ostaja na dnu lestvice, Sežanci pa za ohranitev stika s konkurenti potrebujejo tudi kakšno zmago. Kako zelo motivirani bodo Goričani po porazu v Vipavski dolini?

 

Sobota, ob 15.00: FUŽINAR RAVNE - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Cene Kitek (Fužinar)

Spored 13. kroga drugoligaškega prvenstva se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi tekmami, Fužinar bo na Ravnah gostil že omenjeno Primorje. Ajdovci se na Koroško odpravljajo po zmagi, ki je rdeče-črnim dala dodatnega zagona. Sinovi burje so pred polnimi tribunami Mestnega stadiona Ajdovščina ugnali Gorico, v Vipavski dolini so kot osrednjega junaka slavili Luko Jerina. Manj uspešni so bili Ravenčani, ki so po zmagah proti Bistrici in Iliriji doživeli dva gostujoča poraza. Po ničli v Novi Gorici so se praznih rok vrnili še iz Kranja. Lahko koroški drugoligaš, ki se z 11 točkami nahaja na 12. mestu lestvice, nadaljuje pozitivno serijo rezultatov na medsebojnih tekmah s Primorjem? Ajdovci so izgubili tri zaporedne obračune z Ravenčani.

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - RUDAR VELENJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Alen Dizdarević (Dekani)

Dekančani so Tolmincih in Grosupeljčanih remizirali še z Biljenci, v sobotnem popoldnevu pa bodo gostili Velenjčane. Rudar se na Primorsko odpravlja z novim strategom, saj je Adnan Zildžović po visokem porazu z Nafto sklenil epizodo v Šaleški dolini. Lendavčani so v mrežo knapov pospravili kar pet žog, Rudar pa se z devetimi točkami nahaja zgolj pred Taborom in Tolminom. Položaj nekdanjega prvoligaša bo skušal karseda hitro popraviti Simon Sešlar, ki je še pred kratkim vodil mladinsko selekcijo Celja, a kot trener premore precej drugoligaških izkušenj. V 2. SNL je namreč vodil Dravinjo, Aluminij, Dravo, Brežice in Dob. Velenjčani na petih drugoligaških tekmah z Jadranom še niso doživeli poraza, a Dekančanom gre letos bolje, 14 točkami zaključujejo zgornji dom lestvice.

 

Sobota, ob 15.00: DRAVINJA - VITANEST BILJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V sobotnem popoldnevu boste lahko v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije spremljali drugoligaški obračun Dravinje in Bilj. Konjičani so se v prejšnjem krogu razveselili še druge zmage pod taktirko Almirja Sulejmanovića, po Taboru so premagali še Brinje. Štajerci so v zadnjih štirih krogih izgubili zgolj enkrat, kar velja tudi za Biljence, ki pa v tem času niso slavili zmage. Črno-beli so namreč vknjižili kar tri neodločene rezultate, po Triglavu in Rudarju so remizirali še z Jadranom, medtem ko so Konjičani po preobratu ter z zadetkoma Žige Čakša in Matica Kopača slavili v Grosupeljem. Kdo bo uspešnejši v medsebojnem obračunu?

 

Sobota, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - TKK TOLMIN
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Lan Vidmar (Bistrica) ter Rastko Marsenić (Tolmin)

Bistričani so po vrnitvi Simona Dvoršaka dobili domačo tekmo s Taborom, na sobotnem gostovanju pri vodilnih Beltinčanih pa niso imeli pravih možnosti. Prekmurci so za hrbet vratarja Kristijana Župića pospravili tri zadetke, rdeči pa bodo vtis popravljali v soboto, ko pod Pohorjem gostujejo Tolminci. Rdeče-črni so po dveh neodločenih rezultatih izgubili domačo tekmo z Novomeščani in ob neugodnem razpletu preostalih tekem zdrsnili na predzadnje mesto lestvice. Letošnji povratniki v 2. SNL imajo na svojem računu osem točk, eno manj od Rudarja in dve od Ilirije, za tri točke pa bežita Krka in Fužinar. Kakšna bodo razmerja v spodnjem delu lestvice po 13. krogu prvenstva?

 

Nedelja, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Luka Nadarević (Ilirija) ter Luka Sočič (Beltinci)

Beltinčani ne popuščajo, s četrto zaporedno zmago so ostali na prvem mestu 2. SNL, po Jadranu, Dravinji in Krki so ugnali še Bistrico. Stefan Močić še na četrti tekmi v nizu ni prejel zadetka, “žuti” pa so na zadnjih osmih tekmah osvojili kar 22 od možnih 24 točk. Popolno serijo Beltincev so v prekmurskem derbiju preprečili Lendavčani, ki so bili tudi zadnji, ki so zatresli mrežo ekipe Damjana Gajserja. Štajerec na čelu prekmurskega drugoligaša je našel dobitno kombinacijo, ki jo bo v nedeljo potrjeval v prestolnici. Beltinčani bodo vrh lestvice branili v obračunu z Ilirijo, ki je v prejšnjem tednu dobila dve preizkušnji. Mladi Ljubljančani so po pokalnem skalpu Krke slavili še v Sežani, kjer so s tremi goli prišli do druge ligaške zmage v letošnji sezoni. Spomladi so se v Šiški veselili gostje, ki bodo imeli v Ljubljani tudi nekaj navijaške pomoči.

 

Nedelja, ob 15.00: NAFTA 1903 - TRIGLAV ZDRAVJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Gibson Okocha in Veron Šalja (Triglav)
Neposredni prenos: Sportklub

Vzpenjajo se tudi Lendavčani, ki so med tednom z zmago na zaostali tekmi v Grosupljem skočili na tretje mesto, za Beltince in Primorje ter pred Gorico in Triglav. Nafta se je po seriji štirih tekem brez zmage pobrala s štirimi zaporednimi slavji, modri pa bodo tretje mesto potrjevali v nedeljo, ko se bodo pred kamerami Sportkluba udarili s Kranjčani. Gorenjci se na skrajni vzhod Slovenije podajajo po dveh ligaških zmagah, orli so po uspehu v Velenju dobili še domače srečanje s Fužinarjem. Pod lendavskimi griči se bodo morali znajti brez Gibsona Okoche, zadnja vrsta gostov pa bo morala paziti predvsem na prva strelca lige. Stjepan Oštrek je v sredo dvakrat zatresel grosupeljsko mrežo in je zdaj pri devetih zadetkih, z dvema manj pa mu na ligaški lestvici strelcev  sledi soigralec Toni Lun Bončina. Bodo Kranjčani uspeli zaustaviti najboljši napad lige?

 

Nedelja, ob 15.00: KRKA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Za konec še dolenjski spopad Krke in Brinja. Medtem ko so Novomeščani rezultatsko krizo prekinili z zmagama v Sežani in Tolminu, se Grosupeljčani nikakor ne morejo izvleči iz negativnega primeža. Četa trenerja Gorana Markovića je po odličnem odprtju prvenstva brez zmage že šest tekem, modro-rumeni pa so v tem času osvojili zgolj točko. Po Konjičanih so se med tednom v Grosupljem veselili še Lendavčani, ki so do zmage ravno tako prišli s preobratom. Lahko Grosupeljčani zmagovalni post prekinejo na Portovalu? Novomeščani namreč to sezono na petih domačih tekmah še niso osvojili točke.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA